Posted on

Извозник на пемза

Company Name : UD.SWOTS POTS

Address : Arya Banjar Getas Street, Gang Lele, Green Palm Residence, Number B5, Mataram City, Nusa Tenggara Barat Province, Indonesia, Post Code: 83115

Phone / Whatsapp : +6287865026222

Lombok Pumice Stone Mining Indonesia

Pumice Stone Supplier From Indonesia

Извозник на пемза

Пемзата е многу лесен, порозен и абразивен материјал и се користи со векови во градежништвото и индустријата за убавина, како и во раната медицина.

Се користи и како абразив, особено во лакови, гуми за моливи и производство на фармерки измиени со камен. Пемзата исто така се користела во раната индустрија за правење книги за да се подготви пергаментна хартија и кожни обврзници.

Пемза за земјоделски

Пемза е одлична материја која може да се користи за сите видови растенија. Може да апсорбира вода или ѓубриво долго време. Ова може да го одржи вашето растение во соодветна влажност без редовно наводнување. Пемзаниот камен има подолг животен век во споредба со другите видови земјоделски материи. Можете да користите пемза за да ја замените почвата при садење. Ова ќе помогне да се намалат бубачките и пестицидите. Пемзаниот камен има и многу минерали кои би можеле да му помогнат на вашето растение да расте поубаво и поздраво.

Упатство: Пред употреба, корисникот треба да натопи пемза во вода. После тоа, корисникот може да ги стави камењата на дното на керамиката, да се меша со земја или да користи само пемза за садење како и обично. Иако тој пемза може да ја задржи влажноста долго време. Сè уште треба редовно да го наводнувате растението. Можете да забележите од бојата на пемза. Ако се исуши или ако бојата побелее, се препорачува да го наводнете растението.

Минерали во пемза

Пемзаниот камен се создава од стопена карпа под земјата или како што ја нарекуваме „лава“. Оваа лава се состои од топење на карпи и минерали под земјата. Пемзаниот камен има многу минерали и елементи како што е прикажано во табелата подолу.

Манганот е компонента потребна за многу ензими. Овие ензими се нарекуваат „желудечен сок“. Ако недостасува, централниот дел од лисјата или средината на дрвото може да има рани.

Калциумот е важен дел од структурата на клетките и им помага на растителните клетки да работат нормално.

Придобивките или калциум на пемза

Калциумот ќе ги зајакне водоводните цевки и цевката за храна на растенијата. Ова ја подобрува ефикасноста на испораката на вода и храна до различни делови на растението.

Калциумот е важен дел од нормалното производство на хормони, како што се хормоните, цитокините, кои помагаат во зајакнувањето на цветните пупки. Ако растението има недостаток на калциум, растителниот хормон исто така ќе се намали и ќе резултира со послаб цветање и побавен раст на растенијата.

Калциумот создава силен корен систем кој подобро ја апсорбира водата. Ако има недостаток на калциум, кореновиот систем е ослабен. Корените клетки лесно може да се скршат и болеста на почвата полесно ќе влезе во корените.

Калциумот му помага на кореновиот систем да се спротивстави на солените почви.

Калциумот им помага на растенијата да акумулираат нитрати во себе. Ова му помага на растението подобро да расте особено во периодот кога растенијата бараат високи нитрати. Кореновиот систем на растението нема да расте и да се скрати, ако недостасува калциум. Кога расте нови корени, на растението ќе му треба висок калциум.

Пемза Камен за филтер супстрат

Пемза е нов супстрат кој може да се користи како замена за коралниот гребен. Има сунѓерест изглед, но издржлив. Каменот не е кршлив како коралниот гребен и има долг животен век. Пемзаниот камен е лесен и лесен за чистење. Може да помогне во контролата на PH на водата, или водата има висока или ниска PH, пемзаниот камен ќе го контролира PH на водата да биде околу 7,0. Ова ќе ја одржи водата во добар квалитет и ќе резултира со подобро здравје за вашата сакана риба.

Упатство: Поради неговата мала тежина, корисникот треба да натопи пемза во вода околу една ноќ пред употреба. Ова ќе направи каменот да може да потоне во областа на филтерот на езерцето. Ако треба итно да го користите, можете да ставите нешто на врвот на каменот за да му помогне да потоне. По некое време камењата ќе апсорбираат доволно вода за да можат да потонат. За да се исчисти пемзаниот камен, корисникот треба да го исчисти со вода, но да не го суши со сончева светлина. Топлината ќе ги убие сите микроорганизми кои помагаат да се исчисти отпадот од риба.

Пемза Камен за перење индустриски

Пемза е еколошки материјал за миење тексас или миење текстил. Кога се мие со пемза, може да создаде уникатен модел на тексас.

Пемза за градежништво

Пемзата е широко користена за изработка на лесен бетон и изолативни гарежни блокови со мала густина.

Везикулите исполнети со воздух во оваа порозна карпа служат како добар изолатор.

Ситнозрнестата верзија на пемза наречена позолан се користи како додаток во цементот и се меша со вар за да се формира лесен, мазен бетон сличен на гипс.

Овој облик на бетон се користел уште во римско време.

Римските инженери го искористија за да ја изградат огромната купола на Пантеон со зголемени количества пемза додадени на бетон за повисоки височини на структурата.

Исто така, најчесто се користел како градежен материјал за многу аквадукти.

Една од главните употреби на пемза во моментов во Соединетите Држави е производството на бетон.
Оваа карпа се користи во бетонски мешавини илјадници години и продолжува да се користи во производството на бетон, особено во региони блиску до местото каде што се депонира овој вулкански материјал.

Новите студии докажуваат поширока примена на пемза во прав во бетонската индустрија.

Пемзата може да дејствува како цементен материјал во бетонот и истражувачите покажаа дека бетонот направен со до 50% пемза во прав може значително да ја подобри издржливоста, но да ги намали емисиите на стакленички гасови и потрошувачката на фосилни горива.

Пемза за лична нега

Сапун од пемза

Тоа е абразивен материјал кој може да се користи во форма на прав или како камен за отстранување на несаканите влакна или кожа.

Во древниот Египет негата на кожата и убавината биле важни, а шминката и хидратантните креми биле широко користени. Еден заеднички тренд беше да се отстранат сите влакна на телото користејќи креми, жилети и пемза.

Пемзата во прашкаста форма била состојка во пастите за заби во антички Рим.

Негата на ноктите била многу важна во античка Кина; ноктите се чувале негувани со пемза, а пемзаните камења се користеле и за отстранување на калуси.

Во една римска песна е откриено дека пемзата се користела за отстранување на мртвата кожа уште во 100 година п.н.е., а веројатно и пред тоа.

Денес, многу од овие техники сè уште се користат; пемза е широко користен како пилинг на кожата. Иако техниките за отстранување на влакна еволуирале низ вековите, сè уште се користат абразивни материјали како пемза.

„Пемзните камења“ често се користат во козметичките салони за време на процесот на педикир за да се отстрани сувата и вишокот на кожа од дното на стапалото, како и калусите.

Ситно мелената пемза е додадена на некои пасти за заби како полирање, слично на римската употреба, и лесно го отстранува таложениот дентален плак. Таквата паста за заби е премногу абразивна за секојдневна употреба.

Пемзата се додава и на тешките средства за чистење раце (како што е сапун од лава) како благ абразив.

Пемза за чистење

Шипка од цврст пемза

Пемза, понекогаш прикачен на рачка, е ефикасна алатка за чистење за отстранување на бигор, ‘рѓа, прстени од тврда вода и други дамки на порцеланските тела во домаќинствата (на пример, бањи).

Тоа е брз метод во споредба со алтернативи како хемикалии или оцет и сода бикарбона или боракс.

Пемза за рана медицина

Пемзата се користи во медицинската индустрија повеќе од 2000 години. Древната кинеска медицина користела мелена пемза заедно со мелена мика и фосилизирани коски додадени во чајот. Овој чај се користел за лекување на вртоглавица, гадење, несоница и анксиозни нарушувања. Голтањето на овие прашкасти карпи всушност можело да ги омекне јазлите и подоцна биле користени со други билни состојки за лекување на рак на жолчното кесе и уринарни потешкотии.

Во западната медицина, почнувајќи од почетокот на 18 век, пемзата се мелела во шеќерна конзистентност и со други состојки се користела за лекување на чиреви најмногу на кожата и рожницата.

Ваквите мешавини исто така се користеа за да помогнат во лузната на раните на поздрав начин. Приближно во 1680 година, еден англиски натуралист забележал дека пемзата во прав се користела за промовирање на кивање.