Posted on

Извозник пловца

Company Name : UD.SWOTS POTS

Address : Arya Banjar Getas Street, Gang Lele, Green Palm Residence, Number B5, Mataram City, Nusa Tenggara Barat Province, Indonesia, Post Code: 83115

Phone / Whatsapp : +6287865026222

Lombok Pumice Stone Mining Indonesia

Pumice Stone Supplier From Indonesia

Извозник пловца

Пловац је веома лаган, порозан и абразиван материјал и вековима се користио у грађевинарству и индустрији лепоте као и у раној медицини.

Користи се и као абразив, посебно у лаковима, гумицама за оловке и производњи фармерки испраних каменом. Пловац се такође користио у раној индустрији израде књига за припрему пергаментног папира и кожних повеза.

Пловац за пољопривреду

Пловац је одлична супстанца која се може користити за све врсте биљака. Може да апсорбује воду или ђубриво током дужег периода. Ово може одржати вашу биљку у одговарајућој влажности без редовног заливања. Пловац има дужи животни век у поређењу са другим врстама пољопривредних супстанци. Можете користити пловућац да замените земљу приликом садње. Ово ће помоћи у смањењу буба и пестицида. Пловац такође има много минерала који могу помоћи вашој биљци да буде лепша и здравија.

Упутство : Пре употребе, корисник треба да потопи камен у воду. Након тога корисник може ставити камење на дно грнчарије, помешати са земљом или користити само пловућац за садњу као и обично. Иако тај пловац може дуго задржати влагу. И даље морате редовно заливати биљку. Можете приметити по боји пловућца. Ако се осуши или постане бела, препоручује се да залијете биљку.

Минерали у камену плавац

Пловац се ствара од растопљеног камена испод земље или како га ми зовемо “лава”. Ова лава се састоји од топљених стена и минерала испод земље. Пловац има много минерала и елемената као што је приказано у табели испод.

Манган је компонента потребна за многе ензиме. Ови ензими се називају “желудачни сок”. Ако недостаје, средина лишћа или средина дрвета може имати ране.

Калцијум је важан део ћелијске структуре и помаже биљним ћелијама да раде нормално.

Предности или калцијум на плавац

Калцијум ће ојачати водоводне и прехрамбене цеви биљака. Ово повећава ефикасност испоруке воде и хране у различите делове биљке.

Калцијум је важан део нормалне производње хормона, као што су хормони, цитокини, који помажу у јачању цветних пупољака. Ако биљци недостаје калцијума, биљни хормон ће такође смањити и резултирати слабијим цветањем цветова и споријим растом биљака.

Калцијум гради снажан коренов систем који боље упија воду. У случају недостатка калцијума, коренов систем је ослабљен. Ћелије корена могу се лако сломити и болест земљишта ће лакше ући у корен.

Калцијум помаже кореновом систему да се одупре сланим земљиштима.

Калцијум помаже биљкама да акумулирају нитрате у себи. Ово помаже биљци да боље расте, посебно у периоду када биљке захтевају висок ниво нитрата. Коренов систем биљке неће расти и скратити се, ако недостаје калцијум. Када расте нови корен, биљци ће бити потребан висок калцијум.

Пловац за филтер супстрат

Пловац је нова подлога која се може користити као замена за корални гребен. Има сунђераст изглед, али издржљив. Камен није ломљив као корални гребен и има дуг животни век. Пловац је лаган и лако се чисти. Може помоћи у контроли ПХ воде, било да вода има висок или низак ПХ, камен ће контролисати ПХ воде на око 7,0. Ово ће одржати воду у добром квалитету и резултирати бољим здрављем ваше вољене рибе.

Упутство : Због своје мале тежине, корисник треба да потопи камен у воду око једне ноћи пре употребе. Ово ће учинити да камен може да потоне у подручју филтера рибњака. Ако вам је потребно хитно да га употребите, можете ставити нешто на камен да му помогне да потоне. После неког времена камење ће упити довољно воде да може да потоне. Да би очистио пловућац, корисник треба да га очисти водом, али га не суши на сунчевој светлости. Топлота ће убити све микроорганизме који помажу у чишћењу рибљег отпада.

Пумице Стоне Фор Лаундри Индустриал

Пловац је еколошки материјал за прање тексаса или текстила. Приликом прања са пловцем, може створити јединствени узорак на тексасу.

Пловац за градњу

Пловац се широко користи за израду лаког бетона и изолационих блокова од пегла ниске густине.

Мехурићи испуњени ваздухом у овој порозној стени служе као добар изолатор.

Фино зрнаста верзија пловца под називом пуцолан користи се као адитив у цементу и меша се са кречом да би се формирао лагани, глатки бетон налик гипсу.

Овај облик бетона коришћен је још у римско доба.

Римски инжењери су га искористили за изградњу огромне куполе Пантеона са све већим количинама пловућца додане у бетон за веће висине структуре.

Такође се обично користио као грађевински материјал за многе аквадукте.

Једна од главних употреба пловца тренутно у Сједињеним Државама је производња бетона.
Ова стена се користи у бетонским мешавинама хиљадама година и наставља да се користи у производњи бетона, посебно у регионима близу места где се овај вулкански материјал налази.

Нове студије доказују ширу примену праха пловца у бетонској индустрији.

Пловац може да делује као цементни материјал у бетону, а истраживачи су показали да бетон направљен са до 50% праха пловућца може значајно побољшати издржљивост, али смањити емисије гасова стаклене баште и потрошњу фосилних горива.

Пумице за личну негу

Пловац сапуна

То је абразивни материјал који се може користити у облику праха или као камен за уклањање нежељених длачица или коже.

У старом Египту су нега коже и лепота биле важне, а шминка и хидратантна средства су били широко коришћени. Један уобичајени тренд био је уклањање свих длачица на телу помоћу крема, бријача и пловућца.

Пловац у праху био је састојак паста за зубе у старом Риму.

Нега ноктију је била веома важна у древној Кини; нокти су одржавани неговани пловцем, а пловућци су коришћени и за уклањање жуљева.

У једној римској песми откривено је да је пловућка коришћена за уклањање мртве коже још 100 година пре нове ере, а вероватно и пре тога.

Данас се многе од ових техника и даље користе; пловућац се широко користи као пилинг коже. Иако су технике уклањања длака еволуирале вековима, и даље се користе абразивни материјали попут пловца.

„Пумице“ се често користе у козметичким салонима током процеса педикира за уклањање суве и вишка коже са дна стопала, као и жуљева.

Фино мљевени пловућац је додат неким пастама за зубе као полирање, слично римској употреби, и лако уклања накупљени зубни плак. Таква паста за зубе је превише абразивна за свакодневну употребу.

Пловац се такође додаје тешким средствима за чишћење руку (као што је лава сапун) као благи абразив.

Пумице за чишћење

Шипка од чврстог пловућца

Пловац, понекад причвршћен за дршку, је ефикасан алат за рибање за уклањање каменца, рђе, прстенова тврде воде и других мрља на порцеланским елементима у домаћинствима (нпр.

То је брза метода у поређењу са алтернативама као што су хемикалије или сирће и сода бикарбона или боракс.

Пумице за рану медицину

Пловац се користи у медицинској индустрији више од 2000 година. Древна кинеска медицина користила је млевену пловућку заједно са млевеним лискуном и фосилизованим костима додаваним у чај. Овај чај се користио за лечење вртоглавице, мучнине, несанице и анксиозних поремећаја. Гутање ових уситњених стена је заправо могло да омекша чвориће и касније је коришћено са другим биљним састојцима за лечење рака жучне кесе и уринарних потешкоћа.

У западној медицини, почевши од раног 18. века, плавац је млевен у конзистенцију шећера и са другим састојцима се користио за лечење чирева углавном на кожи и рожњачи.

Овакве измишљотине су такође коришћене да помогну да се ране на здравији начин постану ожиљке. Отприлике 1680. године један енглески природњак је приметио да се прах пловућца користио за подстицање кихања.