Posted on

Износител на пемза

Company Name : UD.SWOTS POTS

Address : Arya Banjar Getas Street, Gang Lele, Green Palm Residence, Number B5, Mataram City, Nusa Tenggara Barat Province, Indonesia, Post Code: 83115

Phone / Whatsapp : +6287865026222

Lombok Pumice Stone Mining Indonesia

Доставчик на пемза

Пемза за градинарство

Пемзата е много лек, порест и абразивен материал и се използва от векове в строителството и индустрията за красота, както и в ранната медицина.

Използва се и като абразив, особено в лакове, гуми за моливи и производството на дънки с пране на камък. Пемзата също е била използвана в ранната индустрия за производство на книги за приготвяне на пергаментова хартия и кожени подвързии.

Има голямо търсене на пемза, особено за филтриране на вода, ограничаване на разливи на химикали, производство на цимент, градинарство и все повече за индустрията за домашни любимци.

Пемза за лична грижа
ПОДРОБНОСТИ ЗА ПРИКЛЮЧЕНИЕТО пемза-доставчик-индонезия

Пемза сапун
Пемзата се използва като материал в личната хигиена от хиляди години.

Това е абразивен материал, който може да се използва в прахообразна форма или като камък за премахване на нежелано окосмяване или кожа.

В древен Египет грижата за кожата и красотата са били важни, а гримът и овлажнителите са били широко използвани. Една обща тенденция беше премахването на всички косми по тялото с помощта на кремове, бръсначи и пемза.

Пемзата в прахообразна форма е била съставка в пастите за зъби в Древен Рим.

Грижата за ноктите е била много важна в древен Китай; ноктите се поддържаха поддържани с пемза, а пемза се използваше и за премахване на мазоли.

В римска поема е открито, че пемза е била използвана за премахване на мъртвата кожа още преди 100 г. пр. н. е., а вероятно и преди това.

Оттогава е използван през много епохи, включително викторианската ера.

Днес много от тези техники все още се използват; пемзата се използва широко като ексфолиант на кожата. Въпреки че техниките за обезкосмяване са се развивали през вековете, абразивните материали като пемза също все още се използват.

„Пемзата“ често се използва в салоните за красота по време на процеса на педикюр за премахване на суха и излишна кожа от долната част на стъпалото, както и мазоли.

Фино смляната пемза е добавена към някои пасти за зъби като лак, подобно на римската употреба, и лесно премахва натрупаната зъбна плака. Такава паста за зъби е твърде абразивна за ежедневна употреба.

Пемзата се добавя и към тежки почистващи препарати за ръце (като сапун от лава) като мек абразив.

Някои марки прахови вани от чинчила са формулирани с пемза на прах.

Старите техники за красота, използващи пемза, все още се използват днес, но по-новите заместители са по-лесни за получаване.

Пемза за почистване
Пръчка от масивна пемза

Пемзата, понякога прикрепена към дръжка, е ефективен инструмент за почистване за отстраняване на варовик, ръжда, пръстени от твърда вода и други петна по порцеланови тела в домакинствата (например бани).

Това е бърз метод в сравнение с алтернативи като химикали или оцет и сода за хляб или боракс.

Пемза за градинарство

Добрата почва изисква достатъчно количество вода и хранителни вещества, както и малко уплътняване, за да позволи лесен обмен на газове.

Корените на растенията изискват непрекъснато транспортиране на въглероден диоксид и кислород към и от повърхността.

Пемзата подобрява качеството на почвата поради нейните порести свойства, водата и газовете могат лесно да се транспортират през порите и хранителните вещества могат да се съхраняват в микроскопичните дупки.

Фрагментите от пемза са неорганични, поради което не се разлага и се получава малко уплътняване.

Друго предимство на тази неорганична скала е, че не привлича и не приема гъбички или насекоми. Дренажът е много важен в градинарството, с наличието на пемза обработката на почвата е много по-лесна.

Използването на пемза също създава идеални условия за отглеждане на растения като кактуси и сукуленти, тъй като увеличава задържането на вода в пясъчни почви и намалява плътността на глинестите почви, за да позволи повече транспортиране на газове и вода.

Добавянето на пемза към почвата подобрява и увеличава вегетативното покритие, тъй като корените на растенията правят склоновете по-стабилни, следователно помага за намаляване на ерозията.

Често се използва покрай пътища и канавки и обикновено се използва в тревни и голф игрища за поддържане на тревната покривка и равнината, които могат да се влошат поради големи количества трафик и уплътняване.

По отношение на химичните свойства пемзата е неутрална по рН, не е киселинна или алкална.

През 2011 г. 16% от пемза, добита в САЩ, е била използвана за градинарски цели.

Пемзата допринася за плодородието на почвата в райони, където естествено присъства в почвата поради вулканична дейност.

Например, в планините Джемез в Ню Мексико, предковите пуеблоанци се заселили на „пемза” от пемзата El Cajete, която вероятно задържала по-голямо количество влага и била идеална за земеделие.

Пемза за строителство

Пемзата се използва широко за направата на лек бетон и изолационни блокове с ниска плътност.

Изпълнените с въздух везикули в тази пореста скала служат като добър изолатор.

Дребнозърнеста версия на пемза, наречена пуцолан, се използва като добавка към цимента и се смесва с вар, за да се образува лек, гладък, подобен на гипс бетон.

Тази форма на бетон е била използвана още в римско време.

Римските инженери го използват, за да построят огромния купол на Пантеона с нарастващи количества пемза, добавени към бетона за по-високи височини на конструкцията.

Също така често се използва като строителен материал за много акведукти.

Едно от основните приложения на пемзата в момента в Съединените щати е производството на бетон.

Тази скала се използва в бетонни смеси от хиляди години и продължава да се използва за производството на бетон, особено в региони, близки до мястото, където се отлага този вулканичен материал.

Нови проучвания доказват по-широко приложение на пемза на прах в бетонната индустрия.

Пемзата може да действа като циментов материал в бетона и изследователите са показали, че бетонът, направен с до 50% пемза на прах, може значително да подобри издръжливостта, като същевременно намали емисиите на парникови газове и консумацията на изкопаеми горива.

Пемза за ранна медицина
Пемзата се използва в медицинската индустрия повече от 2000 години. Древната китайска медицина използвала смляна пемза заедно със смляна слюда и вкаменени кости, добавени към чайове, за да успокои духа.

Този чай се използва за лечение на световъртеж, гадене, безсъние и тревожни разстройства. Поглъщането на тези пулверизирани скали всъщност е в състояние да омекоти възли и по-късно се използва с други билкови съставки за лечение на рак на жлъчния мехур и проблеми с уринирането.

В западната медицина, в началото на 18 век, пемзата се смила до захарна консистенция и с други съставки се използва за лечение на язви най-вече по кожата и роговицата.

Смеси като тези също са били използвани за подпомагане на белези на рани по по-здравословен начин. Приблизително през 1680 г. английски натуралист отбелязва, че пемза на прах се използва за насърчаване на кихането.