Posted on

Фабрика брикета од кокосовог угља: Како направити брикете од дрвеног угља од кокосове љуске?

Фабрика брикета од кокосовог угља: Како направити брикете од дрвеног угља од кокосове љуске?


<фигуре цласс=”вп-блоцк-имаге сизе-ларге”><имг срц=”хттпс://марлионллц.цом/вп-цонтент/уплоадс/2022/07/брикуетте-бурнед-01-1024к731.јпг” алт= “” цласс=”вп-имаге-4221″/>

<п>Љуска кокоса се састоји од кокосових влакана (до 30%) и сржи (до 70%). Његов садржај пепела је око 0,6%, а лигнина око 36,5%, што помаже да се прилично лако претвори у дрвени угаљ.
<п>Дувени угаљ од кокосове љуске је природно и еколошки прихватљиво биогориво. То је најбоља замена горива за огрев, керозин и друга фосилна горива. На Блиском истоку, као што су Саудијска Арабија, Либан и Сирија, брикети од кокосовог угља користе се као угаљ за наргиле (угаљ за шишу). Док је у Европи, користи се за роштиљ (роштиљ).
<п>Савладајте технику како да направите брикете од дрвеног угља од кокосових љуски, то ће вам донети велико богатство.
<п>Где набавити јефтине и богате кокосове љуске?<бр>
Да бисте изградили профитабилну линију за производњу брикета од кокосовог угља, прво треба да сакупите велике количине кокосових љуски.
<п>Људи често одбацују кокосове љуске након што попију кокосово млеко. У многим тропским земљама које су богате кокосом, можете видети многе кокосове љуске нагомилане на путевима, пијацама и фабрикама за прераду. Индонезија је рај кокоса!
<п>Према статистичким подацима Организације за храну и пољопривреду Уједињених нација (ФАО), Индонезија је највећи светски произвођач кокоса, са укупном производњом од 20 милиона тона у 2020.
<п>Индонезија има 3,4 милиона хектара плантажа кокоса које подржава тропска клима. Суматра, Јава и Сулавеси су главна подручја бербе кокоса. Цена кокосове љуске је толико јефтина да на овим местима можете набавити обиље кокосових љуски.
<п>Како направити брикете од кокосовог угља?<бр>
Процес прављења дрвеног угља од кокосове љуске је: карбонизација – дробљење – мешање – сушење – брикетирање – паковање.
<п>Карбонизација


<фигуре цласс=”вп-блоцк-ембед ис-типе-видео ис-провидер-иоутубе вп-блоцк-ембед-иоутубе вп-ембед-аспецт-4-3 вп-хас-аспецт-ратио”><див цласс=” вп-блоцк-ембед__враппер”>
хттпс://иоуту.бе/9ПЈ41нГЛУмИ

<п>Ставите кокосове љуске у пећ за карбонизацију, загрејте на 1100°Ф (590°Ц), а затим се карбонизирају у безводним условима, без кисеоника, при високим температурама и условима високог притиска.
<п>Имајте на уму да карбонизацију морате обавити сами. Наравно, можете изабрати и веома јефтин метод карбонизације. То јест, спаљивање кокосове љуске у великој јами. Али цео процес може да вам потраје 2 сата или више.
<п>Дробљење
<п>Дувени угаљ од кокосове љуске задржава облик љуске или се ломи на комаде након карбонизације. Пре него што направите брикете од дрвеног угља, користите чекић за дробљење да бисте их издробили у прах од 3-5 мм.
<п>Употребите чекић за дробљење кокосове љуске
<п>Кокосов угаљ у праху је много лакши за обликовање и може смањити хабање машине. Што је мања величина честица, лакше их је утиснути у брикете дрвеног угља.
<п>Мешање


<фигуре цласс=”вп-блоцк-имаге сизе-фулл”><имг срц=”хттпс://марлионллц.цом/вп-цонтент/уплоадс/2022/08/индонесиа-цхарцоал-33.јпг” алт=”” цласс=”вп-имаге-4284″/>

<п>Пошто угљенични кокосов прах нема вискозност, неопходно је додати везиво и воду у прах дрвеног угља. Затим их помешајте заједно у миксеру.
<п>1. Везиво: Користите природна везива за храну као што су кукурузни скроб и скроб маниоке. Не садрже никаква пунила (антрацит, глину, итд.) и 100% су без хемикалија. Обично је однос везива 3-5%.
<п>2. Вода: Влага угља треба да буде 20-25% након мешања. Како знати да ли је влага у реду или не? Узмите шаку мешаног угља и уштипните га руком. Ако се угљени прах не олабави, влажност је достигла стандард.
<п>3. Мешање: Што је потпуније измешано, то је већи квалитет брикета.
<п>Сушење
<п>Сушач је опремљен тако да садржај воде у праху кокосовог угља у праху буде мањи од 10%. Што је нижи ниво влаге, то боље гори.
<п>Брикетирање
<п>После сушења, угљенични кокосов прах се шаље у машину за брикете на ваљцима. Под високом температуром и високим притиском, прах се брикетира у куглице, а затим се глатко котрља са машине.
<п>Облици лопте могу бити јастук, овални, округли и квадратни. Кокосов угаљ у праху се брикетира у различите врсте куглица
<п>Паковање и продаја
<п>Паковање а
брикети су савршена алтернатива традиционалном дрвеном угљу
<п>У поређењу са традиционалним угљем, угаљ од кокосове љуске има изузетне предности:· · ·
<п>- То је 100% чист природни угаљ од биомасе без додавања хемикалија. Гарантујемо да не захтева сечу дрвећа!<бр>
– Лако паљење захваљујући јединственом облику.<бр>
– Конзистентно, равномерно и предвидљиво време сагоревања.<бр>
– Дуже време горења. Може да гори најмање 3 сата, што је 6 пута више од традиционалног дрвеног угља.<бр>
– Загрева се брже од других угљева. Има велику калоријску вредност (5500-7000 кцал/кг) и гори топлије од традиционалног угља.<бр>
– Чисто сагоревање. Без мириса и дима.<бр>
– Доњи остатак пепела. Има много мањи садржај пепела (2-10%) од угља (20-40%).<бр>
– Захтева мање дрвеног угља за роштиљ. 1 фунта дрвеног угља од кокосове љуске једнака је 2 фунте традиционалног дрвеног угља.
<п>Употреба брикета од кокосовог угља :<бр>
– Угаљ од кокосове љуске за ваш роштиљ<бр>
– Активни кокосов угаљ<бр>
– Лична нега<бр>
– Храна за живину
<п>Употреба брикета од кокосовог угља
<п>Брикети од дрвеног угља за роштиљ од кокосове љуске
<п>Дувени угаљ од кокосове љуске је савршена надоградња вашег система за роштиљ који вам обезбеђује савршено зелено гориво. Европљани и Американци користе брикете од кокосовог угља да замене традиционални дрвени угаљ унутар роштиља. Природни кокос чува храну од комадића запаљеног петролеја или других штетних материја, без дима и мириса.
<п>Активни кокосов угаљ
<п>Угљен у праху од кокосове љуске може се направити у активни кокосов угаљ. Користи се у отпадним водама и води за пиће за пречишћавање, деколоризацију, дехлорисање и дезодорацију.
<п>Храна за живину
<п>Нова истраживања су доказала да угаљ од кокосове љуске може хранити стоку, свиње и другу живину. Ова храна за угаљ од кокосове љуске може смањити болести и продужити њихов живот.
<п>Лична нега
<п>Пошто угаљ од љуске кокосовог ораха има невероватне хидратантне и пречишћавајуће особине, користи се у производима за личну негу, као што су сапун, паста за зубе, итд. У продавницама можете пронаћи и неке популарне производе за бељење зуба у праху од кокосовог угља. >