Posted on

Фабрика за брикети от кокосови въглища: Как да направите брикети от кокосови орехи?

Фабрика за брикети от кокосови въглища: Как да направите брикети от кокосови орехи?

https://youtu.be/9PJ41nGLUmI

Черупката на кокосовия орех се състои от кокосови влакна (до 30%) и сърцевина (до 70%). Съдържанието му на пепел е около 0,6%, а лигнинът е около 36,5%, което спомага за сравнително лесното му превръщане в въглен.

Въгленът от кокосови черупки е естествено и екологично биогориво. Това е най-добрият заместител на гориво срещу дърва за огрев, керосин и други изкопаеми горива. В Близкия изток, като Саудитска Арабия, Ливан и Сирия, брикетите от кокосови въглища се използват като въглища за наргилета (дървени въглища за шиша). Докато в Европа се използва за барбекю (барбекю).

Овладейте техниката за приготвяне на брикети от дървени въглища от кокосови черупки, това ще ви донесе голямо богатство.

Къде да вземем евтини и изобилни кокосови черупки?
За да изградите печеливша линия за производство на брикети от кокосови въглища, това, което трябва да направите първо, е да съберете големи количества кокосови черупки.

Хората често изхвърлят кокосовите черупки, след като са пили кокосово мляко. В много тропически страни, които са богати на кокосови орехи, можете да видите много кокосови черупки, натрупани край пътища, пазари и преработвателни предприятия. Индонезия е кокосовият рай!

Според статистиката, предоставена от Организацията по прехрана и земеделие на Обединените нации (FAO), Индонезия е най-големият производител на кокосови орехи в света с общо производство от 20 милиона тона през 2020 г.

Индонезия има 3,4 милиона хектара кокосови плантации, които се поддържат от тропическия климат. Суматра, Ява и Сулавеси са основните райони за събиране на кокосови орехи. Цената на кокосовите черупки е толкова ниска, че можете да получите изобилие от кокосови черупки на тези места.

Как се правят брикети от кокосови въглища?
Процесът на производство на дървени въглища от кокосови черупки е: карбонизиране – раздробяване – смесване – сушене – брикетиране – опаковане.

Карбонизиране
Поставете кокосовите черупки в пещ за карбонизиране, загрейте до 1100°F (590°C) и след това се карбонизират при безводни условия, без кислород, висока температура и високо налягане.

Моля, имайте предвид, че карбонизирането трябва да се извърши сами. Ние не продаваме такава машина, която да ви помогне да карбонизирате кокосовите черупки.

Разбира се, можете да изберете и много евтин метод за карбонизация. Тоест изгаряне на кокосова кора в голяма яма. Но целият процес може да ви отнеме 2 часа или повече.

Смачкване

Въгленът от кокосови черупки запазва формата на черупката или се разпада на парчета след карбонизиране. Преди да направите брикети от дървени въглища, използвайте чукова трошачка, за да ги натрошите на 3-5 мм прах.

Използвайте чукова трошачка, за да натрошите кокосовите черупки

Кокосовият въглен на прах е много по-лесен за оформяне и може да намали износването на машината. Колкото по-малък е размерът на частиците, толкова по-лесно се пресова в брикети от дървени въглища.

Смесване

Тъй като въглеродният кокосов прах няма вискозитет, е необходимо да добавите свързващо вещество и вода към въгленовия прах. След това ги смесете заедно в миксер.

 1. Свързващо вещество: Използвайте естествени хранителни свързващи вещества като царевично нишесте и нишесте от маниока. Не съдържат пълнители (антрацит, глина и др.) и са 100% без химикали. Обикновено свързващото съотношение е 3-5%.
 2. Вода: Влажността на въглищата трябва да бъде 20-25% след смесване. Как да разберете дали влагата е наред или не? Вземете шепа смесен въглен и го щипнете с ръка. Ако прахът от дървени въглища не се разхлаби, влажността е достигнала стандарта.
 3. Смесване: Колкото по-пълно смесване, толкова по-високо качество на брикетите.

Сушене

Сушилня е оборудвана, за да направи съдържанието на вода в праха от кокосов въглен под 10%. Колкото по-ниско е нивото на влага, толкова по-добре гори.

Брикетиране

След изсушаване въглеродният кокосов прах се изпраща в ролкова машина за брикети. При висока температура и високо налягане прахът се брикетира на топки и след това плавно се търкаля надолу от машината.

Формите на топката могат да бъдат възглавница, овална, кръгла и квадратна. Кокосовият въглен на прах се брикетира в различни видове топчета

Опаковане и продажба

Опаковайте и продавайте брикети от кокосови въглища в запечатани найлонови торбички.

Брикетите от кокосови въглища са идеалната алтернатива на традиционните въглища

В сравнение с традиционните въглища, въгленът от кокосови черупки има изключителни предимства:· · ·

 • Това е 100% чист естествен въглен от биомаса без добавени химикали. Гарантираме, че не е необходимо да се изсичат дървета!
 • Лесно запалване благодарение на уникалната форма.
 • Постоянно, равномерно и предвидимо време на изгаряне.
 • По-дълго време на горене. Може да гори най-малко 3 часа, което е 6 пъти повече от традиционните въглища.
 • Загрява по-бързо от другите въглища. Има висока калоричност (5500-7000 kcal/kg) и гори по-горещо от традиционните въглища.
 • Чисто изгаряне. Без мирис и дим.
 • По-ниска остатъчна пепел. Има много по-ниско пепелно съдържание (2-10%) от въглищата (20-40%).
 • Изисква по-малко дървени въглища за барбекю. 1 фунт въглен от кокосови черупки се равнява на 2 фунта традиционен въглен.

Използване на брикети от кокосови въглища:

 • Въглен от кокосови черупки за вашето барбекю
 • Активен кокосов въглен
 • Лична хигиена
 • Фураж за домашни птици