Posted on

Coconut Charcoal Briquette Factory : Πώς να φτιάξετε μπρικέτες άνθρακα από το κέλυφος καρύδας;

Coconut Charcoal Briquette Factory : Πώς να φτιάξετε μπρικέτες άνθρακα από το κέλυφος καρύδας;

Το κέλυφος της καρύδας αποτελείται από ίνες καρύδας (έως 30%) και ψίχα (έως 70%). Η περιεκτικότητά του σε τέφρα είναι περίπου 0,6% και η λιγνίνη είναι περίπου 36,5%, γεγονός που βοηθά στη μετατροπή του σε ξυλάνθρακα αρκετά εύκολα.

Ο ξυλάνθρακας από κέλυφος καρύδας είναι ένα φυσικό και φιλικό προς το περιβάλλον βιοκαύσιμο. Είναι το καλύτερο υποκατάστατο καυσίμου έναντι καυσόξυλων, κηροζίνης και άλλων ορυκτών καυσίμων. Στη Μέση Ανατολή, όπως η Σαουδική Αραβία, ο Λίβανος και η Συρία, οι μπρικέτες από κάρβουνο καρύδας χρησιμοποιούνται ως κάρβουνα για ναργιλέ (Shisha charcoal). Ενώ στην Ευρώπη, χρησιμοποιείται για μπάρμπεκιου (μπάρμπεκιου).

Κατακτήστε την τεχνική για το Πώς να φτιάξετε μπρικέτες κάρβουνου από κοχύλια καρύδας, θα σας φέρει μεγάλο πλούτο.

Πού θα βρείτε φθηνά και άφθονα κελύφη καρύδας;
Για να δημιουργήσετε μια κερδοφόρα γραμμή παραγωγής μπρικέτας από κάρβουνο καρύδας, αυτό που πρέπει πρώτα να κάνετε είναι να συλλέξετε μεγάλες ποσότητες κελύφους καρύδας.

Οι άνθρωποι συχνά απορρίπτουν τα κελύφη καρύδας αφού πίνουν γάλα καρύδας. Σε πολλές τροπικές χώρες που είναι πλούσιες σε καρύδες, μπορείτε να δείτε πολλά κελύφη καρύδας συσσωρευμένα στις άκρες των δρόμων, στις αγορές και στα εργοστάσια επεξεργασίας. Η Ινδονησία είναι ο παράδεισος της καρύδας!

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που προσφέρει ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών (FAO), η Ινδονησία είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός καρύδας στον κόσμο, με συνολική παραγωγή 20 εκατομμυρίων τόνων το 2020.

Η Ινδονησία έχει 3,4 εκατομμύρια εκτάρια φυτείας καρύδας που υποστηρίζεται από το τροπικό κλίμα. Η Σουμάτρα, η Ιάβα και το Σουλαουέζι είναι οι κύριες περιοχές συγκομιδής καρύδας. Η τιμή του κελύφους καρύδας είναι τόσο φθηνή που μπορείτε να αποκτήσετε άφθονα κελύφη καρύδας σε αυτά τα μέρη.

Πώς να φτιάξετε μπρικέτες από κάρβουνο καρύδας;
Η διαδικασία παρασκευής ξυλάνθρακα από κέλυφος καρύδας είναι: Ενανθράκωση – Θρυμματισμός – Ανάμειξη – Ξήρανση – Μπρικετοποίηση – Συσκευασία.

Ανθρακοποίηση

https://youtu.be/9PJ41nGLUmI

Τοποθετήστε τα κελύφη καρύδας σε έναν κλίβανο ενανθράκωσης, θερμαίνετε στους 1100°F (590°C) και στη συνέχεια ανθρακοποιούνται υπό άνυδρες, χωρίς οξυγόνο, συνθήκες υψηλής θερμοκρασίας και υψηλής πίεσης.

Σημειώστε ότι η ενανθράκωση πρέπει να γίνει μόνοι σας. Φυσικά, μπορείτε επίσης να επιλέξετε μια πολύ χαμηλού κόστους μέθοδο ενανθράκωσης. Δηλαδή καύση φλοιού καρύδας σε μεγάλο λάκκο. Αλλά η όλη διαδικασία μπορεί να σας πάρει 2 ώρες ή περισσότερο.

Συντριπτικός

Το κάρβουνο από κέλυφος καρύδας διατηρεί το σχήμα του κελύφους ή σπάει σε κομμάτια μετά την ενανθράκωση. Πριν φτιάξετε μπρικέτες με κάρβουνο, χρησιμοποιήστε ένα σφυρί θραυστήρα για να τις συνθλίψετε σε σκόνες 3-5 mm.

Χρησιμοποιήστε ένα σφυρί θραυστήρα για να συνθλίψετε το κέλυφος καρύδας

Η σκόνη άνθρακα καρύδας είναι πολύ πιο εύκολη στη διαμόρφωση και μπορεί να μειώσει τη φθορά της μηχανής. Όσο μικρότερο είναι το μέγεθος των σωματιδίων, τόσο πιο εύκολο είναι να συμπιεστούν σε μπρικέτες με κάρβουνο.

Μίξη

Καθώς η σκόνη καρύδας άνθρακα δεν έχει ιξώδες, είναι απαραίτητο να προσθέσετε ένα συνδετικό υλικό και νερό στις σκόνες άνθρακα. Στη συνέχεια τα ανακατεύουμε στο μίξερ.

1. Συνδετικό: Χρησιμοποιήστε φυσικά συνδετικά για τρόφιμα όπως άμυλο καλαμποκιού και άμυλο μανιόκας. Δεν περιέχουν υλικά πλήρωσης (ανθρακίτη, άργιλο κ.λπ.) και είναι 100% χωρίς χημικά. Συνήθως, η αναλογία συνδετικού είναι 3-5%.

2. Νερό: Η υγρασία του άνθρακα πρέπει να είναι 20-25% μετά την ανάμειξη. Πώς να καταλάβετε αν η υγρασία είναι εντάξει ή όχι; Πιάστε μια χούφτα ανάμεικτο κάρβουνο και τσιμπήστε το με το χέρι. Εάν η σκόνη ξυλάνθρακα δεν χαλαρώσει, η υγρασία έχει φτάσει στο πρότυπο.

3. Ανάμειξη: Όσο πιο πλήρως αναμειγνύονται, τόσο υψηλότερη είναι η ποιότητα των μπρικέτες.

Ξήρανση

Ένα στεγνωτήριο είναι εξοπλισμένο ώστε η περιεκτικότητα σε νερό της σκόνης άνθρακα καρύδας να είναι μικρότερη από 10%. Όσο χαμηλότερο είναι το επίπεδο υγρασίας, τόσο καλύτερα καίγεται.

Μπρικετοποίηση

Μετά την ξήρανση, η σκόνη καρύδας άνθρακα αποστέλλεται σε μηχανή μπρικέτας τύπου κυλίνδρου. Υπό υψηλή θερμοκρασία και υψηλή πίεση, η σκόνη μπρικετοποιείται σε μπάλες και στη συνέχεια κυλά ομαλά από το μηχάνημα.

Τα σχήματα της μπάλας μπορεί να είναι μαξιλάρι, οβάλ, στρογγυλό και τετράγωνο. Η σκόνη ξυλάνθρακα καρύδας μπρικετοποιείται σε διαφορετικούς τύπους μπάλες

Συσκευασία και πώληση

Συσκευάστε και πουλήστε μπρικέτες από κάρβουνο καρύδας στις σφραγισμένες πλαστικές σακούλες.

Οι μπρικέτες με κάρβουνο καρύδας είναι η τέλεια εναλλακτική στα παραδοσιακά κάρβουνα

Σε σύγκριση με τα παραδοσιακά κάρβουνα, τα κάρβουνα από κέλυφος καρύδας έχουν εξαιρετικά πλεονεκτήματα:

– Είναι 100% καθαρό φυσικό

κάρβουνο βιομάζας χωρίς προσθήκη χημικών. Εγγυόμαστε ότι δεν απαιτεί κοπή δέντρων!
– Εύκολη ανάφλεξη λόγω του μοναδικού σχήματος.
– Συνεπής, ομοιόμορφος και προβλέψιμος χρόνος καύσης.
– Μεγαλύτερος χρόνος καύσης. Μπορεί να καεί για τουλάχιστον 3 ώρες, δηλαδή 6 φορές υψηλότερο από το παραδοσιακό κάρβουνο.
– Θερμαίνεται πιο γρήγορα από άλλα κάρβουνα. Έχει μεγάλη θερμιδική αξία (5500-7000 kcal/kg) και καίει πιο ζεστά από τα παραδοσιακά κάρβουνα.
– Καθαρή καύση. Χωρίς οσμή και καπνό.
– Χαμηλότερη υπολειμματική τέφρα. Έχει πολύ μικρότερη περιεκτικότητα σε τέφρα (2-10%) από τον άνθρακα (20-40%).
– Απαιτεί λιγότερα κάρβουνα για μπάρμπεκιου. 1 κιλό κάρβουνο με κέλυφος καρύδας ισούται με 2 κιλά παραδοσιακού άνθρακα.

Χρήσεις μπρικέτες άνθρακα καρύδας:
– κάρβουνο από κέλυφος καρύδας για το μπάρμπεκιου σας
– Ενεργός άνθρακας καρύδας
– Προσωπική φροντίδα
– Πτηνοτροφές

Χρήσεις μπρικέτες άνθρακα καρύδας

Μπρικέτες κάρβουνο BBQ από κέλυφος καρύδας

Το κάρβουνο από κέλυφος καρύδας είναι η τέλεια αναβάθμιση του συστήματος μπάρμπεκιου που σας παρέχει το τέλειο πράσινο καύσιμο. Οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί χρησιμοποιούν μπρικέτες με κάρβουνο καρύδας για να αντικαταστήσουν τα παραδοσιακά κάρβουνα μέσα στη σχάρα. Η φυσική καρύδα προστατεύει τα τρόφιμα από τα μαντηλάκια καύσης πετρελαίου ή άλλων επιβλαβών ουσιών και είναι άκαπνο και άοσμο.

Ενεργός άνθρακας καρύδας

Η σκόνη άνθρακα από κέλυφος καρύδας μπορεί να γίνει στον ενεργό άνθρακα καρύδας. Χρησιμοποιείται σε λύματα και πόσιμο νερό για καθαρισμό, αποχρωματισμό, αποχλωρίωση και απόσμηση.

Τροφή πουλερικών

Νέα έρευνα έχει αποδείξει ότι ο ξυλάνθρακας από κέλυφος καρύδας μπορεί να ταΐσει βοοειδή, χοίρους και άλλα πουλερικά. Αυτή η τροφή με κάρβουνο με κέλυφος καρύδας μπορεί να μειώσει τις ασθένειες και να αυξήσει τη ζωή τους.

Προσωπική φροντίδα

Καθώς το κάρβουνο με κέλυφος καρύδας έχει εκπληκτικές ενυδατικές και καθαριστικές ιδιότητες, χρησιμοποιείται σε προϊόντα προσωπικής περιποίησης, όπως σαπούνι, οδοντόκρεμα κ.λπ. Μπορείτε επίσης να βρείτε μερικά δημοφιλή προϊόντα για λεύκανση δοντιών σε σκόνη άνθρακα καρύδας.