Posted on

Coconut Charcoal Briquette Factory: Hur gör man kolbriketter av kokosnötsskal?

Coconut Charcoal Briquette Factory: Hur gör man kolbriketter av kokosnötsskal?

Kokosnötskalet består av kokosfibrer (upp till 30 %) och märg (upp till 70 %). Dess askhalt är cirka 0,6 % och lignin är cirka 36,5 %, vilket hjälper till att förvandla det till träkol ganska lätt.

Kokosnötsskal är ett naturligt och miljövänligt biobränsle. Det är det bästa bränsleersättningen mot ved, fotogen och andra fossila bränslen. I Mellanöstern, som Saudiarabien, Libanon och Syrien, används kokoskolbriketter som vattenpipa kol (Shisha-kol). Medan den är i Europa, används den för BBQ (grill).

Bemästra tekniken om hur man gör kolbriketter av kokosnötsskal, det kommer att ge dig stor rikedom.

Var kan man få tag i billiga och rikliga kokosnötsskal?
För att bygga en lönsam produktionslinje för kokoskolbriketter bör du först samla in stora mängder kokosnötsskal.

Människor kastar ofta kokosnötskal efter att ha druckit kokosmjölk. I många tropiska länder som är rika på kokosnötter kan du se många kokosnötsskal staplade upp på vägkanter, marknader och bearbetningsanläggningar. Indonesien är Coconut Heaven!

Enligt statistik från FN:s livsmedels- och jordbruksorganisation (FAO) är Indonesien världens största kokosnötsproducent, med en total produktion på 20 miljoner ton 2020.

Indonesien har 3,4 miljoner hektar kokosnötsplantage som stöds av tropiskt klimat. Sumatra, Java och Sulawesi är de viktigaste kokosnötsskördsområdena. Priset på kokosnötsskal är så billigt att du kan få tag i rikligt med kokosnötsskal på dessa ställen.

Hur gör man kokoskolbriketter?
Processen för tillverkning av kokosnötsskal är: Karbonisering – Krossning – Blandning – Torkning – Brikettering – Packning.

Kolning

https://youtu.be/9PJ41nGLUmI

Sätt kokosnötskal i en karboniseringsugn, värm till 1100°F (590°C) och karboniseras sedan under vattenfria, syrefria, högtemperatur- och högtrycksförhållanden.

Observera att förkolning måste göras själv. Naturligtvis kan du också välja en mycket billig kolningsmetod. Det vill säga att bränna kokosnötskal i en stor grop. Men hela processen kan ta dig 2 timmar eller mer.

Krossning

Kokosnötskol håller skalets form eller bryts i bitar efter förkolning. Innan du gör träkolsbriketter, använd en hammarkross för att krossa dem till 3-5 mm pulver.

Använd en hammarkross för att krossa kokosnötsskalet

Kokoskolpulver är mycket lättare att forma och kan minska slitaget på maskinen. Ju mindre partikelstorlek, desto lättare är det att pressa till träkolsbriketter.

Blandning

Eftersom kolkokospulver inte har någon viskositet är det nödvändigt att tillsätta ett bindemedel och vatten till kolpulvret. Blanda sedan ihop dem i en mixer.

1. Bindemedel: Använd naturliga bindemedel av livsmedelskvalitet som majsstärkelse och kassavastärkelse. De innehåller inga fyllmedel (antracit, lera etc.) och är 100 % kemikaliefria. Vanligtvis är bindemedelsförhållandet 3-5%.

2. Vatten: Träkolsfuktigheten bör vara 20-25% efter blandning. Hur vet man om fukten är ok eller inte? Ta en näve blandat kol och nyp det för hand. Om kolpulvret inte lossnar har luftfuktigheten nått standarden.

3. Blandning: Ju mer fullständigt blandad, desto högre kvalitet på briketterna.

Torkning

En torktumlare är utrustad för att göra vattenhalten i kokoskolpulver mindre än 10 %. Ju lägre fuktnivå, desto bättre brinner det.

Brikettering

Efter torkning skickas kolkokospulvret till en brikettmaskin av rulltyp. Under hög temperatur och högt tryck briketeras pulvret till bollar och rullar sedan mjukt ner från maskinen.

Bulformerna kan vara kudde, ovala, runda och fyrkantiga. Kokoskolspulver briketteras till olika typer av bollar

Packning och försäljning

Pack a

briketter är det perfekta alternativet till traditionella kol

Jämfört med traditionella träkol har kokosnötsskalskol enastående fördelar:· · ·

– Det är 100 % rent naturligt biomassakol utan tillsatta kemikalier. Vi garanterar att det inte kräver att inga träd fälls!
– Enkel tändning tack vare unik form.
– Konsekvent, jämn och förutsägbar brinntid.
– Längre brinntid. Det kan brinna i minst 3 timmar, vilket är 6 gånger högre än traditionellt träkol.
– Värmer upp snabbare än andra kol. Den har ett högt värmevärde (5500-7000 kcal/kg) och brinner varmare än traditionella kol.
– Ren förbränning. Ingen lukt och rök.
– Sänk restaska. Det har en mycket lägre askhalt (2-10%) än kol (20-40%).
– Kräver färre kol till grillen. 1 pund kokosnötskol är lika med 2 pund traditionellt träkol.

Användning av kokoskolbriketter :
– Kokosnötskol för din grill
– Aktivt kokoskol
– Personlig vård
– Fjäderfäfoder

Användning av kokoskolbriketter

BBQ-kolbriketter gjorda av kokosnötsskal

Kokosnötskol är den perfekta uppgraderingen till ditt grillsystem som ger dig det perfekta gröna bränslet. Europeiska och amerikanska människor använder kokoskolbriketter för att ersätta traditionella kol inuti grillen. Naturlig kokosnöt håller maten säker från bitar av brinnande petroleum eller andra skadliga ämnen och är rök- och luktfri.

Aktiverat kokoskol

Kokosnötskolpulver kan göras till det aktiverade kokoskolet. Det används i avloppsvatten och dricksvatten för rening, avfärgning, avklorering och deodorisering.

Fjäderfäfoder

Ny forskning har visat att kokosnötsskal kan mata nötkreatur, grisar och andra fjäderfän. Detta kolfoder med kokosnötsskal kan minska sjukdomar och öka deras livslängd.

Personlig vård

Eftersom kokosnötskol har en fantastisk fuktighetskräm och reningsegenskaper, används det i produkter för personlig vård, såsom tvål, tandkräm, etc. Du kan också hitta några populära produkter på kokoskolpulver för tandblekning i butiker.