Posted on

Coconut Charcoal Briquette Factory: Hvordan lage trekullbriketter av kokosnøttskall?

Coconut Charcoal Briquette Factory: Hvordan lage trekullbriketter av kokosnøttskall?

Kokosnøttskallet er sammensatt av kokosnøttfiber (opptil 30 %) og merg (opptil 70 %). Askeinnholdet er omtrent 0,6 % og lignin er omtrent 36,5 %, noe som hjelper til med å gjøre det om til trekull ganske enkelt.

Kokosnøttkull er et naturlig og miljøvennlig biodrivstoff. Det er den beste drivstofferstatningen mot ved, parafin og andre fossile brensler. I Midtøsten, som Saudi-Arabia, Libanon og Syria, brukes kokosnøttkullbriketter som vannpipekull (Shisha-kull). Mens den er i Europa, brukes den til BBQ (grill).

Mestre teknikken for hvordan lage kullbriketter av kokosnøttskall, det vil gi deg stor rikdom.

Hvor kan man få tak i billige og rikelige kokosnøttskall?
For å bygge en lønnsom produksjonslinje for kokosnøttkullbriketter, bør du først samle inn store mengder kokosnøttskall.

Folk kaster ofte kokosnøttskall etter å ha drukket kokosmelk. I mange tropiske land som er rike på kokosnøtter, kan du se mange kokosnøttskall stablet opp på veikanter, markeder og prosessanlegg. Indonesia er kokosnøtt-himmelen!

I følge statistikken som tilbys av FNs mat- og landbruksorganisasjon (FAO), er Indonesia verdens største kokosnøttprodusent, med en total produksjon på 20 millioner tonn i 2020.

Indonesia har 3,4 millioner hektar kokosnøttplantasje som støttes av tropisk klima. Sumatra, Java og Sulawesi er de viktigste kokosnøtthøstingsområdene. Prisen på kokosnøttskall er så billig at du kan få tak i rikelig med kokosnøttskall på disse stedene.

Hvordan lage kokoskullbriketter?
Prosessen for fremstilling av kokosnøttskall er: Karbonisering – Knusing – Blanding – Tørking – Brikettering – Pakking.

Kulling

https://youtu.be/9PJ41nGLUmI

Plass kokosnøttskall i en karboniseringsovn, varm opp til 1100 °F (590 °C), og karboniseres deretter under vannfrie, oksygenfrie, høye temperaturer og høytrykksforhold.

Vær oppmerksom på at karbonisering må gjøres selv. Selvfølgelig kan du også velge en svært rimelig karboniseringsmetode. Det vil si å brenne kokosnøttskall i en stor grop. Men hele prosessen kan ta deg 2 timer eller mer.

Knusing

Kokosnøttkull beholder skallformen eller brytes i biter etter karbonisering. Før du lager kullbriketter, bruk en hammerknuser for å knuse dem til 3-5 mm pulver.

Bruk en hammerknuser til å knuse kokosnøttskall

Kokosnøttkullpulver er mye lettere å forme og kan redusere slitasjen på maskinen. Jo mindre partikkelstørrelsen er, jo lettere er den å presses inn i kullbriketter.

Miksing

Siden karbonkokospulver ikke har noen viskositet, er det nødvendig å tilsette et bindemiddel og vann til kullpulveret. Bland dem deretter sammen i en mikser.

1. Bindemiddel: Bruk naturlige næringsmiddelbindemidler som maisstivelse og kassavastivelse. De inneholder ingen fyllstoffer (antrasitt, leire osv.) og er 100 % kjemisk frie. Vanligvis er bindemiddelforholdet 3-5%.

2. Vann: Kullfuktigheten bør være 20-25 % etter blanding. Hvordan vite om fuktigheten er ok eller ikke? Ta en håndfull blandet kull og klyp den for hånd. Hvis kullpulveret ikke løsner, har luftfuktigheten nådd standarden.

3. Blanding: Jo mer fullstendig blandet, jo høyere er kvaliteten på briketter.

Tørking

En tørketrommel er utstyrt for å gjøre vanninnholdet i kokoskullpulver mindre enn 10 %. Jo lavere fuktighetsnivå, jo bedre brenner det.

Brikettering

Etter tørking sendes karbonkokospulveret til en brikettmaskin av rulletype. Under høy temperatur og høyt trykk briketteres pulveret til kuler, og ruller deretter jevnt ned fra maskinen.

Kuleformene kan være pute, oval, rund og firkantet. Kokoskullpulver briketteres til forskjellige typer kuler

Pakking og salg

Pakk og selg kokosnøttkullbriketter i de forseglede plastposene.

Kokosnøttkull

briketter er det perfekte alternativet til tradisjonelle trekull

Sammenlignet med tradisjonelle trekull har kokosnøttkull enestående fordeler: · · ·

– Det er 100 % rent naturlig biomassekull uten tilsetning av kjemikalier. Vi garanterer at det ikke krever at trær hugges ned!
– Enkel tenning på grunn av unik form.
– Konsekvent, jevn og forutsigbar brenntid.
– Lengre brenntid. Det kan brenne i minst 3 timer, som er 6 ganger høyere enn tradisjonelt trekull.
– Varmes opp raskere enn andre trekull. Den har en høy brennverdi (5500-7000 kcal/kg) og brenner varmere enn tradisjonelle trekull.
– Ren brenning. Ingen lukt og røyk.
– Senk restaske. Den har mye lavere askeinnhold (2-10%) enn kull (20-40%).
– Krever færre kull til grilling. 1 pund kokosnøttkull tilsvarer 2 pund tradisjonelt trekull.

Bruk av kokosnøttkullbriketter :
– Kokosnøttkull til grillen din
– Aktivt kokoskull
– Personlig pleie
– Fjørfefôr

Bruk av kokoskullbriketter

BBQ-kullbriketter laget av kokosnøttskall

Kokosnøttkull er den perfekte oppgraderingen til grillsystemet som gir deg det perfekte grønne drivstoffet. Europeiske og amerikanske folk bruker kokosnøttkullbriketter for å erstatte tradisjonelle trekull inne i grillen. Naturlig kokos holder maten trygg mot biter av brennende petroleum eller andre skadelige stoffer og er røykfri og luktfri.

Aktivert kokosnøttkull

Kokosnøttkullpulver kan gjøres til det aktive kokosnøttkullet. Den brukes i avløpsvann og drikkevann for rensing, avfarging, avklorering og deodorisering.

Fjørfefôr

Ny forskning har vist at kokosnøttkull kan mate storfe, griser og annet fjørfe. Dette kokosnøttskall-kullfôret kan redusere sykdommer og øke levetiden deres.

Personlig omsorg

Siden kokosnøttkull har en fantastisk fuktighetskrem og rensende egenskaper, brukes det i personlig pleieprodukter, som såpe, tannkrem, osv. Du kan også finne noen populære produkter på kokoskullpulver tannbleking i butikker.