Posted on

Eksportues i gurit shtuf

Pumice Stone Size 1 mm - 3 mm

Company Name : UD.SWOTS POTS

Address : Arya Banjar Getas Street, Gang Lele, Green Palm Residence, Number B5, Mataram City, Nusa Tenggara Barat Province, Indonesia, Post Code: 83115

Phone / Whatsapp : +6287865026222

Lombok Pumice Stone Mining Indonesia

Furnizuesi i gurit shtuf

Shtuf Për Hortikulturë

Shtuf është një material shumë i lehtë, poroz dhe gërryes dhe është përdorur prej shekujsh në industrinë e ndërtimit dhe bukurisë si dhe në mjekësinë e hershme.

Përdoret gjithashtu si gërryes, veçanërisht në lustrimet, gomat e lapsit dhe prodhimin e xhinseve të lara me gurë. Shtuf u përdor gjithashtu në industrinë e hershme të prodhimit të librave për të përgatitur letër pergamene dhe lidhje lëkure.

Ka kërkesa të larta për shtuf, veçanërisht për filtrimin e ujit, frenimin e derdhjeve kimike, prodhimin e çimentos, hortikulturën dhe gjithnjë e më shumë për industrinë e kafshëve shtëpiake.

Shtuf Për Kujdesin Personal


DETAJET E SHTOJCAVE shtufi-guri-furnizuesi-indonezi

Sapun shtufi


Shtuf është përdorur si një material në kujdesin personal për mijëra vjet.

Është një material gërryes që mund të përdoret në formë pluhuri ose si gur për të hequr qimet ose lëkurën e padëshiruar.

Në Egjiptin e lashtë kujdesi për lëkurën dhe bukuria ishin të rëndësishme dhe grimi dhe hidratuesit përdoreshin gjerësisht. Një prirje e zakonshme ishte heqja e të gjitha qimeve në trup duke përdorur kremra, brisqe dhe gurë shtuf.

Shtuf në formë pluhuri ishte një përbërës në pastat e dhëmbëve në Romën e lashtë.

Kujdesi për thonjtë ishte shumë i rëndësishëm në Kinën e lashtë; thonjtë mbaheshin të rregulluar me gurë shtuf dhe gurët e shtufës përdoreshin gjithashtu për të hequr kallo.

U zbulua në një poemë romake se shtuf është përdorur për të hequr lëkurën e vdekur qysh në vitin 100 para Krishtit, dhe ka të ngjarë edhe më parë.

Ajo është përdorur në shumë epoka që atëherë, duke përfshirë Epokën Viktoriane.

Sot, shumë nga këto teknika përdoren ende; shtuf përdoret gjerësisht si eksfoliant i lëkurës. Edhe pse teknikat e heqjes së qimeve kanë evoluar gjatë shekujve, ende përdoren materiale gërryese si gurët e shtufës.

“Gurët shtuf” përdoren shpesh në sallonet e bukurisë gjatë procesit të pedikyrit për të hequr lëkurën e thatë dhe të tepërt nga fundi i këmbës, si dhe kallot.

Shtuf i bluar imët i është shtuar disa pastave të dhëmbëve si lustrim, i ngjashëm me përdorimin romak dhe largon lehtësisht grumbullimin e pllakave dentare. Një pastë e tillë dhëmbësh është shumë gërryes për përdorim të përditshëm.

Shtuf i shtohet gjithashtu pastruesve të duarve të rënda (si sapuni i lavës) si një gërryes i butë.

Disa marka të banjës me pluhur chinchilla janë formuluar me shtuf pluhur.

Teknikat e vjetra të bukurisë duke përdorur shtuf janë ende të përdorura sot, por zëvendësuesit më të rinj janë më të lehtë për t’u marrë.

Shtuf Për Pastrim
Bar prej guri të fortë shtuf

Guri shtuf, ndonjëherë i ngjitur në një dorezë, është një mjet efektiv për pastrimin e gurëve, ndryshkut, unazave të ujit të fortë dhe njollave të tjera në pajisjet prej porcelani në shtëpi (p.sh., banja).

Është një metodë e shpejtë në krahasim me alternativat si kimikatet ose uthulla dhe soda e bukës ose boraksi.

Shtuf Për Hortikulturë

Një tokë e mirë kërkon ngarkim të mjaftueshëm me ujë dhe lëndë ushqyese, si dhe pak ngjeshje për të lejuar shkëmbimin e lehtë të gazrave.

Rrënjët e bimëve kërkojnë transport të vazhdueshëm të dioksidit të karbonit dhe oksigjenit në dhe nga sipërfaqja.

Shtuf përmirëson cilësinë e tokës për shkak të vetive poroze, uji dhe gazrat mund të transportohen lehtësisht përmes poreve dhe lëndët ushqyese mund të ruhen në vrimat mikroskopike.

Fragmentet e shkëmbinjve shtuf janë inorganike prandaj nuk dekompozohen dhe ndodh pak ngjeshje.

Një përfitim tjetër i këtij shkëmbi inorganik është se ai nuk tërheq ose pret kërpudha ose insekte. Kullimi është shumë i rëndësishëm në hortikulturë, me praninë e shtufit lëvrimi është shumë më i lehtë.

Përdorimi i shtufës krijon gjithashtu kushte ideale për rritjen e bimëve si kaktusët dhe sukulentët pasi rrit mbajtjen e ujit në tokat ranore dhe zvogëlon densitetin e tokave argjilore për të lejuar më shumë transport të gazrave dhe ujit.

Shtimi i shtufës në tokë përmirëson dhe rrit mbulesën vegjetative pasi rrënjët e bimëve i bëjnë shpatet më të qëndrueshme, prandaj ndihmon në reduktimin e erozionit.

Përdoret shpesh në anë të rrugëve dhe kanaleve dhe përdoret zakonisht në terren dhe fusha golfi për të ruajtur mbulesën e barit dhe rrafshimin që mund të degradohet për shkak të sasive të mëdha të trafikut dhe ngjeshjes.

Për sa i përket vetive kimike, shtuf është një pH neutral, nuk është acid apo alkalik.

Në vitin 2011, 16% e shtufës së nxjerrë në Shtetet e Bashkuara u përdor për qëllime kopshtarie.

Shtuf kontribuon në pjellorinë e tokës në zonat ku është natyrshëm i pranishëm në tokë për shkak të aktivitetit vullkanik.

Për shembull, në malet Jemez të New Mexico, Ancestral Puebloans u vendosën në “arna shtufi” të shtufës El Cajete, e cila ka të ngjarë të ruante një sasi më të madhe lagështie dhe ishte ideale për bujqësi.

Shtuf Për Ndërtim

Shtuf përdoret gjerësisht për të bërë beton të lehtë dhe blloqe izoluese me densitet të ulët.

Vezikulat e mbushura me ajër në këtë shkëmb poroz shërbejnë si një izolues i mirë.

Një version i imët i shtufit i quajtur pozzolan përdoret si një aditiv në çimento dhe përzihet me gëlqere për të formuar një beton me peshë të lehtë, të lëmuar, si suva.

Kjo formë betoni është përdorur që në kohën romake.

Inxhinierët romakë e përdorën atë për të ndërtuar kupolën e madhe të Panteonit me sasi në rritje shtuf të shtuar në beton për lartësi më të larta të strukturës.

Përdorej zakonisht si material ndërtimi për shumë ujësjellës.

Një nga përdorimet kryesore të shtufit aktualisht në Shtetet e Bashkuara është prodhimi i betonit.

Ky shkëmb është përdorur në përzierjet e betonit për mijëra vjet dhe vazhdon të përdoret në prodhimin e betonit, veçanërisht në rajonet afër vendit ku depozitohet ky material vullkanik.

Studimet e reja vërtetojnë një aplikim më të gjerë të pluhurit të shtufës në industrinë e betonit.

Shtuf mund të veprojë si një material çimento në beton dhe studiuesit kanë treguar se betoni i bërë me deri në 50% pluhur shtuf mund të përmirësojë ndjeshëm qëndrueshmërinë, por të zvogëlojë emetimet e gazrave serrë dhe konsumin e karburanteve fosile.

Shtuf Për mjekësinë e hershme


Shtuf është përdorur në industrinë mjekësore për më shumë se 2000 vjet. Mjekësia e lashtë kineze përdorte shtuf të bluar së bashku me mikë të bluar dhe kocka të fosilizuara të shtuara në çaj për të qetësuar shpirtin.

Ky çaj përdorej për të trajtuar marramendjen, të përzierat, pagjumësinë dhe çrregullimet e ankthit. Gëlltitja e këtyre shkëmbinjve të pluhurosur në fakt ishte në gjendje të zbutte nyjet dhe më vonë u përdor me përbërës të tjerë bimor për të trajtuar kancerin e fshikëzës së tëmthit dhe vështirësitë urinare.

Në mjekësinë perëndimore, duke filluar nga fillimi i shekullit të 18-të, shtufi bluhej në një konsistencë sheqeri dhe me përbërës të tjerë përdorej për të trajtuar ulcerat kryesisht në lëkurë dhe korne.

Përgatitje të tilla si këto u përdorën gjithashtu për të ndihmuar në plagën e plagëve në një mënyrë më të shëndetshme. Përafërsisht në vitin 1680 u vu re nga një natyralist anglez se pluhuri i shtufës përdorej për të nxitur teshtitjen.