Posted on

Exportör av pimpsten

Company Name : UD.SWOTS POTS

Address : Arya Banjar Getas Street, Gang Lele, Green Palm Residence, Number B5, Mataram City, Nusa Tenggara Barat Province, Indonesia, Post Code: 83115

Phone / Whatsapp : +6287865026222

Lombok Pumice Stone Mining Indonesia

Pumice Stone Supplier From Indonesia

Exportör av pimpsten

Pimpsten är ett mycket lätt, poröst och nötande material och det har använts i århundraden inom bygg- och skönhetsindustrin såväl som i tidig medicin.

Det används också som slipmedel, särskilt i polermedel, suddgummi och tillverkning av stentvättade jeans. Pimpsten användes också i den tidiga boktillverkningsindustrin för att förbereda pergamentpapper och läderbindningar.

Pimpsten för jordbruk

Pimpsten är ett bra ämne som kan användas för alla typer av växter. Det kan absorbera vatten eller gödsel under lång tid. Detta kan hålla din växt i lämplig fuktighet utan att vattna regelbundet. Pimpsten har längre livslängd jämfört med andra typer av jordbruksämnen. Du kan använda pimpsten för att ersätta jord när du planterar. Detta kommer att bidra till att minska insekter och bekämpningsmedel. Pimpsten har också en hel del mineraler som kan hjälpa din växt att växa vackrare och friskare.

Instruktioner: Före användning bör användaren blötlägga pimpsten i vatten. Efter det kan användaren placera stenarna på botten av keramik, blanda med jord eller bara använda pimpsten för plantering som vanligt. Även om den pimpstenen kan hålla fukten länge. Du måste fortfarande vattna din växt regelbundet. Du kan märka från färgen på pimpsten. Om det blir torrt eller om färgen blir mer vit, föreslås det att du vattnar din planta.

Mineraler i pimpsten

Pimpsten skapas av smält sten under jorden eller som vi kallar det “lava”. Denna lava består av smältande stenar och mineraler under jorden. Pimpsten har många mineraler och element som visas i tabellen nedan.

Mangan är en komponent som behövs för många enzymer. Dessa enzymer kallas “magsaft”. Om det saknas, kan mitten av bladen eller mitten av trädet ha sår.

Kalcium är en viktig del av cellstrukturen och hjälper växtcellerna att fungera normalt.

Fördelarna med kalcium på pimpsten

Kalcium kommer att stärka vattenledningar och matrör av växter. Detta förbättrar effektiviteten för leverans av vatten och mat till olika delar av växten.

Kalcium är en viktig del av normal hormonproduktion, såsom hormoner, cytokiner, som hjälper till att stärka blomknopparna. Om växten har brist på kalcium kommer växthormonet också att minska och resultera i lägre blomning och långsammare tillväxt av växter.

Kalcium bygger upp ett starkt rotsystem som absorberar vatten bättre. Om kalciumbrist försvagas rotsystemet. Rotceller kan lätt gå sönder och jordsjukdomar kommer lättare in i rötterna.

Kalcium hjälper rotsystemet att motstå salthaltiga jordar.

Kalcium hjälper växter att ackumulera nitrater inom sig. Detta hjälper växten att växa bättre, särskilt under den period då växterna kräver högt nitrat. Växtens rotsystem kommer inte att växa och förkortas om det saknas kalcium. När man odlar nya rötter kommer växten att kräva högt kalcium.

Pimpsten för filtersubstrat

Pimpsten är ett nytt substrat som kan användas som ersättning för korallrev. Den har ett svampigt utseende men hållbart. Stenen är inte lika brytbar som korallrev och har lång livslängd. Pimpsten är lätt och lätt att rengöra. Det kan hjälpa till att kontrollera vattnets PH, antingen har vattnet högt eller lågt PH, pimpstenen kommer att kontrollera vattnets PH till att vara runt 7,0. Detta kommer att hålla vattnet i god kvalitet och resultera i bättre hälsa för din älskade fisk.

Användning: På grund av dess lätta vikt bör användaren blötlägga pimpsten i vatten cirka en natt före användning. Detta gör att stenen kan sjunka i dammens filterområde. Om du behöver använda den akut kan du lägga något ovanpå stenen för att hjälpa den att sjunka in. Efter ett tag kommer stenarna att absorbera tillräckligt med vatten för att kunna sjunka. För att rengöra pimpsten bör användaren rengöra den med vatten men torka den inte med solljus. Värmen kommer att döda alla mikroorganismer som hjälper till att rensa fiskavfall.

Pimpsten för industriell tvätt

Pimpsten är ett miljövänligt material för denimtvätt eller textiltvätt. När du tvättar med pimpsten kan det skapa ett unikt mönster på denim.

Pimpsten för konstruktion

Pimpsten används ofta för att tillverka lättbetong och isolerande lågdensitetsblock.

De luftfyllda vesiklarna i denna porösa sten fungerar som en bra isolator.

En finkornig version av pimpsten som kallas pozzolan används som tillsats i cement och blandas med kalk för att bilda en lätt, slät, gipsliknande betong.

Denna form av betong användes så långt tillbaka som romartiden.

Romerska ingenjörer använde den för att bygga den enorma kupolen av Pantheon med ökande mängder pimpsten tillsatt betong för högre höjder av strukturen.

Det användes också ofta som byggmaterial för många akvedukter.

En av de viktigaste användningsområdena för pimpsten för närvarande i USA är tillverkning av betong.

Denna sten har använts i betongblandningar i tusentals år och fortsätter att användas för att producera betong, särskilt i regioner nära där detta vulkaniska material deponeras.

Nya studier visar på en bredare tillämpning av pimpstenspulver i betongindustrin.

Pimpsten kan fungera som ett cementartat material i betong och forskare har visat att betong gjord med upp till 50 % pimpstenspulver avsevärt kan förbättra hållbarheten och samtidigt minska utsläppen av växthusgaser och fossilbränsleförbrukning.

Pimpsten för personlig vård

Pimpsten tvålstänger

Det är ett slipande material som kan användas i pulverform eller som en sten för att ta bort oönskat hår eller hud.

I det gamla Egypten var hudvård och skönhet viktigt och smink och fuktighetskräm användes flitigt. En vanlig trend var att ta bort allt hår på kroppen med hjälp av krämer, rakhyvlar och pimpstenar.

Pimpsten i pulverform var en ingrediens i tandkrämer i antikens Rom.

Nagelvård var mycket viktigt i det antika Kina; Naglar hölls preparerade med pimpsten, och pimpstenar användes också för att ta bort förhårdnader.

Det upptäcktes i en romersk dikt att pimpsten användes för att ta bort död hud så långt tillbaka som 100 f.Kr., och troligen innan dess.

Idag används fortfarande många av dessa tekniker; pimpsten används ofta som hudexfoliering. Även om hårborttagningstekniker har utvecklats under århundradena, används fortfarande slipande material som pimpstenar.

“Pimpstenar” används ofta i skönhetssalonger under pedikyrprocessen för att ta bort torr och överflödig hud från fotens botten samt förhårdnader.

Finmalen pimpsten har lagts till vissa tandkrämer som ett polish, liknande romersk användning, och tar enkelt bort tandplack. Sådan tandkräm är för nötande för daglig användning.

Pimpsten tillsätts också till kraftiga handrengöringsmedel (som lavastvål) som ett milt slipmedel.

Pimpsten för rengöring

Stång av massiv pimpsten

Pimpsten, ibland fäst vid ett handtag, är ett effektivt skurverktyg för att ta bort kalk, rost, ringar med hårt vatten och andra fläckar på porslinsarmaturer i hushåll (t.ex. badrum).

Det är en snabb metod jämfört med alternativ som kemikalier eller vinäger och bakpulver eller borax.

Pimpsten för tidig medicin

Pimpsten har använts i läkemedelsindustrin i mer än 2000 år. Forntida kinesisk medicin använde mald pimpsten tillsammans med mald glimmer och fossila ben tillsatta te. Detta te användes för att behandla yrsel, illamående, sömnlöshet och ångestsyndrom. Förtäring av dessa pulveriserade stenar kunde faktiskt mjuka upp knölar och användes senare med andra växtbaserade ingredienser för att behandla gallblåscancer och urinsvårigheter.

Inom västerländsk medicin, med början i början av 1700-talet, maldes pimpsten till en sockerkonsistens och användes tillsammans med andra ingredienser för att behandla sår mestadels på huden och hornhinnan.

Blandningar som dessa användes också för att hjälpa sår ärr på ett hälsosammare sätt. Cirka 1680 noterade en engelsk naturforskare att pimpstenspulver användes för att främja nysningar.