Posted on

Fabrica de brichete de cărbune de cocos: Cum să faci brichete de cărbune din coajă de nucă de cocos?

Fabrica de brichete de cărbune de cocos: Cum să faci brichete de cărbune din coajă de nucă de cocos?

Coaja de nucă de cocos este compusă din fibre de nucă de cocos (până la 30%) și miez (până la 70%). Conținutul său de cenușă este de aproximativ 0,6%, iar lignina este de aproximativ 36,5%, ceea ce ajută la transformarea acestuia în cărbune destul de ușor.

Carbunele din coajă de nucă de cocos este un biocombustibil natural și prietenos cu mediul. Este cel mai bun înlocuitor de combustibil împotriva lemnului de foc, kerosenului și altor combustibili fosili. În Orientul Mijlociu, cum ar fi Arabia Saudită, Liban și Siria, brichetele de cărbune de cocos sunt folosite ca cărbuni de narghilea (cărbune Shisha). În timp ce în Europa, este folosit pentru grătar (grătar).

Stăpânește tehnica Cum să faci brichete de cărbune din coji de nucă de cocos, îți va aduce o mare bogăție.

De unde să obțineți coji de nucă de cocos ieftine și abundente?
Pentru a construi o linie profitabilă de producție de brichete de cărbune de nucă de cocos, ceea ce ar trebui să faceți mai întâi este să colectați cantități mari de coji de nucă de cocos.

Oamenii aruncă adesea cojile de nucă de cocos după ce au băut lapte de cocos. În multe țări tropicale care sunt bogate în nuci de cocos, puteți vedea multe coji de nucă de cocos îngrămădite pe marginea drumurilor, piețelor și fabricilor de procesare. Indonezia este Raiul Cocosului!

Conform statisticilor oferite de Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO), Indonezia este cel mai mare producător de nucă de cocos din lume, cu o producție totală de 20 de milioane de tone în 2020.

Indonezia are 3,4 milioane de hectare de plantații de cocos, care sunt susținute de clima tropicală. Sumatra, Java și Sulawesi sunt principalele zone de recoltare a nucii de cocos. Prețul cojii de nucă de cocos este atât de ieftin încât puteți obține coji de cocos abundente în aceste locuri.

Cum se prepară brichete de cărbune de nucă de cocos?
Procesul de fabricare a cărbunelui de coajă de nucă de cocos este: carbonizare – zdrobire – amestecare – uscare – brichetare – ambalare.

Carbonizare

https://youtu.be/9PJ41nGLUmI

Puneți cojile de nucă de cocos într-un cuptor de carbonizare, încălziți la 1100°F (590°C), apoi sunt carbonizate în condiții anhidre, fără oxigen, la temperatură înaltă și la presiune înaltă.

Rețineți că carbonizarea trebuie făcută singur. Desigur, puteți alege și o metodă de carbonizare foarte ieftină. Adică arderea cojii de nucă de cocos într-o groapă mare. Dar întregul proces vă poate dura 2 ore sau mai mult.

Zdrobirea

Cărbunele din coajă de nucă de cocos păstrează forma cojii sau se rupe în bucăți după carbonizare. Înainte de a face brichete de cărbune, folosiți un concasor cu ciocan pentru a le zdrobi în pulberi de 3-5 mm.

Folosește un concasor cu ciocan pentru a zdrobi coaja de nucă de cocos

Pudra de cărbune de cocos este mult mai ușor de modelat și poate reduce uzura mașinii. Cu cât dimensiunea particulelor este mai mică, cu atât este mai ușor să fie presat în brichete de cărbune.

Amestecare

Deoarece pulberea de nucă de cocos de carbon nu are vâscozitate, este necesar să adăugați un liant și apă la pulberile de cărbune. Apoi amestecați-le împreună în mixer.

1. Liant: Folosiți lianți naturali de calitate alimentară, cum ar fi amidonul de porumb și amidonul de manioc. Nu conțin materiale de umplutură (antracit, argilă etc.) și sunt 100% fără substanțe chimice. De obicei, raportul de liant este de 3-5%.

2. Apă: umiditatea cărbunelui trebuie să fie de 20-25% după amestecare. Cum să știi dacă umiditatea este ok sau nu? Luați o mână de cărbune amestecat și prindeți-l cu mâna. Dacă pulberea de cărbune nu se desface, umiditatea a atins standardul.

3. Amestecare: cu cât sunt mai bine amestecate, cu atât calitatea brichetelor este mai mare.

Uscare

Un uscător este echipat pentru ca conținutul de apă al pulberii de cărbune de cocos să fie mai mic de 10%. Cu cât nivelul de umiditate este mai scăzut, cu atât arde mai bine.

Brichetare

După uscare, pulberea de nucă de cocos de carbon este trimisă la o mașină de brichetă tip role. La temperatură ridicată și presiune înaltă, pulberea se brichetă în bile, apoi se rostogolește ușor din mașină.

Formele de bile pot fi perne, ovale, rotunde și pătrate. Pudra de cărbune de cocos este brichetă în diferite tipuri de bile

Ambalarea și vânzarea

Ambalați și vindeți brichete de cărbune de cocos în pungi de plastic sigilate.

Carbune de cocos

brichetele sunt alternativa perfecta la carbunii traditionali

În comparație cu cărbunii tradiționali, cărbunele din coajă de cocos are avantaje remarcabile:· · ·

– Este cărbune natural din biomasă 100% pur, fără substanțe chimice adăugate. Vă garantăm că nu necesită tăierea copacilor!
– Aprindere ușoară datorită formei unice.
– Timp de ardere constant, uniform și previzibil.
– Timp de ardere mai lung. Poate arde timp de cel puțin 3 ore, ceea ce este de 6 ori mai mare decât cărbunele tradițional.
– Se încălzește mai repede decât alți cărbuni. Are o putere calorică mare (5500-7000 kcal/kg) și arde mai fierbinte decât cărbunii tradiționali.
– Ardere curată. Fără miros și fum.
– Reduceți cenușa reziduală. Are un conținut de cenușă mult mai mic (2-10%) decât cărbunele (20-40%).
– Necesită mai puțini cărbuni pentru grătar. 1 kilogram de cărbune din coajă de nucă de cocos este egal cu 2 lire de cărbune tradițional.

Utilizări ale brichetelor de cărbune de nucă de cocos :
– Cărbune din coajă de nucă de cocos pentru grătarul tău
– Cărbune de cocos activat
– Îngrijire personală
– Hrana pentru pasari

Utilizări ale brichetelor de cărbune de nucă de cocos

Brichete de cărbune pentru grătar din coajă de nucă de cocos

Carbunele din coajă de nucă de cocos este upgrade-ul perfect pentru sistemul dumneavoastră de grătar, care vă oferă combustibilul verde perfect. Europenii și americanii folosesc brichete de cărbune de nucă de cocos pentru a înlocui cărbunii tradiționali în interiorul grătarului. Nuca de cocos naturală menține alimentele în siguranță de stropi de petrol sau alte substanțe dăunătoare și este fără fum și fără miros.

Carbune de cocos activat

Pudra de cărbune din coajă de cocos poate fi transformată în cărbune de cocos activat. Este folosit în apele uzate și în apa potabilă pentru purificare, decolorare, declorare și dezodorizare.

Hranaj pentru păsări de curte

Noile cercetări au demonstrat că cărbunele din coajă de cocos poate hrăni bovinele, porcii și alte păsări. Acest furaj cu cărbune din coajă de nucă de cocos poate reduce bolile și le poate crește viața.

Îngrijire personală

Deoarece cărbunele din coajă de nucă de cocos are un hidratant și calități de purificare uimitoare, este folosit în produse de îngrijire personală, cum ar fi săpunul, pasta de dinți etc. Puteți găsi, de asemenea, câteva produse populare pentru albirea dinților din pudră de cărbune de nucă de cocos în magazine.