Posted on

Fàbrica de briquetes de carbó de coco: com fer briquetes de carbó vegetal amb closca de coco?

Fàbrica de briquetes de carbó de coco: com fer briquetes de carbó vegetal amb closca de coco?

https://youtu.be/9PJ41nGLUmI

La closca de coco es compon de fibra de coco (fins a un 30%) i de médula (fins a un 70%). El seu contingut en cendres és d’un 0,6% i la lignina és d’un 36,5%, la qual cosa ajuda a convertir-lo en carbó amb força facilitat.

El carbó vegetal de closca de coco és un biocombustible natural i respectuós amb el medi ambient. És el millor substitut del combustible contra la llenya, el querosè i altres combustibles fòssils. A l’Orient Mitjà, com l’Aràbia Saudita, el Líban i Síria, les briquetes de carbó de coco s’utilitzen com a carbó de narguile (carbó de shisha). Mentre que a Europa, s’utilitza per a la barbacoa (barbacoa).

Domina la tècnica de Com fer briquetes de carbó amb closques de coco, t’aportarà una gran riquesa.

On aconseguir petxines de coco barates i abundants?
Per construir una línia de producció de briquetes de carbó de coco rendible, el que primer heu de fer és recollir grans quantitats de closques de coco.

La gent sovint descarta les closques de coco després de beure llet de coco. A molts països tropicals que són rics en cocos, podeu veure moltes closques de coco amuntegades a les carreteres, mercats i plantes de processament. Indonèsia és el paradís del coco!

Segons les estadístiques de l’Organització de les Nacions Unides per a l’Agricultura i l’Alimentació (FAO), Indonèsia és el major productor de coco del món, amb una producció total de 20 milions de tones el 2020.

Indonèsia té 3,4 milions d’hectàrees de plantació de coco que es recolza pel clima tropical. Sumatra, Java i Sulawesi són les principals zones de collita de coco. El preu de la closca de coco és tan barat que podeu obtenir abundants closques de coco en aquests llocs.

Com fer briquetes de carbó de coco?
El procés d’elaboració de carbó vegetal de closca de coco és: Carbonització – Trituració – Mescla – Assecat – Briquetatge – Envasat.

Carbonitzant
Poseu les closques de coco en un forn de carbonització, escalfeu-les a 1100 ° F (590 ° C) i després carbonitzeu-les en condicions anhidres, sense oxigen, d’alta temperatura i d’alta pressió.

Tingueu en compte que la carbonització s’ha de fer per vosaltres mateixos. No venem aquesta màquina per ajudar-vos a carbonitzar les closques de coco.

Per descomptat, també podeu triar un mètode de carbonització de molt baix cost. És a dir, cremar la closca de coco en un pou gran. Però tot el procés pot trigar 2 hores o més.

Trituració

El carbó de closca de coco manté la forma de la closca o es trenca en trossos després de la carbonització. Abans de fer briquetes de carbó vegetal, utilitzeu una trituradora de martell per triturar-les en pols de 3-5 mm.

Utilitzeu una trituradora de martell per aixafar la closca de coco

El carbó de coco en pols és molt més fàcil de donar forma i pot reduir el desgast de la màquina. Com més petita sigui la mida de les partícules, més fàcil serà premsar-les en briquetes de carbó vegetal.

Mescla

Com que la pols de coco de carboni no té viscositat, cal afegir un aglutinant i aigua a les pols de carbó. A continuació, barregeu-los en un mixer.

 1. Aglutinant: utilitzeu aglutinants naturals de qualitat alimentària com ara midó de blat de moro i midó de mandioca. No contenen cap farcit (antracita, argila, etc.) i són 100% lliures de productes químics. Normalment, la proporció d’aglutinant és del 3-5%.
 2. Aigua: la humitat del carbó vegetal ha de ser del 20-25% després de la barreja. Com saber si la humitat està bé o no? Agafeu un grapat de carbó vegetal i pessigueu-lo amb la mà. Si la pols de carbó no es desprèn, la humitat ha assolit l’estàndard.
 3. Mescla: com més barrejada, més gran serà la qualitat de les briquetes.

Assecat

Un assecador està equipat per fer que el contingut d’aigua de la pols de carbó de coco sigui inferior al 10%. Com més baix sigui el nivell d’humitat, millor es crema.

Briquetatge

Després de l’assecat, la pols de coco de carboni s’envia a una màquina de briquetes tipus rodet. A alta temperatura i alta pressió, la pols s’està formant boles i després baixa suaument de la màquina.

Les formes de boles poden ser de coixí, ovalades, rodones i quadrades. El carbó de coco en pols es briqueta en diferents tipus de boles

Embalatge i venda

Empaqueta i ven briquetes de carbó de coco a les bosses de plàstic segellades.

Les briquetes de carbó de coco són l’alternativa perfecta als carbons tradicionals

En comparació amb els carbons tradicionals, el carbó vegetal de closca de coco té avantatges excepcionals: · · ·

 • És carbó vegetal de biomassa natural 100% pur sense productes químics afegits. Garantim que no requereix la tala d’arbres!
 • Fàcil encesa a causa de la forma única.
 • Temps de combustió consistent, uniforme i previsible.
 • Temps de combustió més llarg. Pot cremar almenys 3 hores, 6 vegades més que el carbó vegetal tradicional.
 • S’escalfa més ràpid que altres carbons. Té un gran poder calorífic (5500-7000 kcal/kg) i crema més que els carbons tradicionals.
 • Crema neta. Sense olor i fum.
 • Baixa cendres residuals. Té un contingut de cendres molt menor (2-10%) que el carbó (20-40%).
 • Requereix menys carbó vegetal per a la barbacoa. 1 lliura de carbó vegetal de closca de coco equival a 2 lliures de carbó vegetal tradicional.

Usos de les briquetes de carbó de coco:

 • Carbó de closca de coco per a la teva barbacoa
 • Carbó de coco activat
 • Cura personal
 • Alimentació d’aus de corral