Posted on

Habkő exportőr

Company Name : UD.SWOTS POTS

Address : Arya Banjar Getas Street, Gang Lele, Green Palm Residence, Number B5, Mataram City, Nusa Tenggara Barat Province, Indonesia, Post Code: 83115

Phone / Whatsapp : +6287865026222

Lombok Pumice Stone Mining Indonesia

Pumice Stone Supplier From Indonesia

Habkő exportőr

A habkő nagyon könnyű, porózus és koptató anyag, évszázadok óta használták az építőiparban és a szépségiparban, valamint a korai gyógyászatban.

Csiszolóanyagként is használják, főleg fényezőknél, ceruzaradíroknál, kővel mosott farmerek gyártásánál. A habkő a korai könyvgyártásban is használt pergamenpapír és bőrkötések készítésére.

Habkő Mezőgazdasági

A habkő nagyszerű anyag, amely mindenféle növényhez használható. Hosszú ideig képes felszívni a vizet vagy a műtrágyát. Ezáltal a növény megfelelő páratartalmú állapotban maradhat rendszeres öntözés nélkül. A habkő hosszabb élettartammal rendelkezik, mint más mezőgazdasági anyagok. Ültetéskor habkővel helyettesítheti a talajt. Ez segít csökkenteni a rovar- és rovarirtószereket. A habkő sok ásványi anyagot is tartalmaz, amelyek segíthetik a növény szebb és egészségesebb növekedését.

Használati utasítás: Használat előtt a felhasználónak áztassa vízbe a habkövet. Ezt követően a felhasználó a köveket a kerámia aljára helyezheti, talajjal keverheti, vagy a szokásos módon csak habkővel ültetheti. Annak ellenére, hogy ez a habkő hosszú ideig képes megtartani a páratartalmat. A növényt továbbra is rendszeresen öntözni kell. A habkő színéből észrevehető. Ha kiszárad, vagy a színe fehérebb lesz, javasoljuk, hogy öntözze meg a növényt.

Ásványok a habkőben

A habkő a föld alatti olvadt kőzetből vagy ahogy mi „lávának” nevezzük. Ez a láva olvadó kőzetekből és ásványokból áll a föld alatt. A habkő sok ásványi anyagot és elemet tartalmaz, amint azt az alábbi táblázat mutatja.

A mangán számos enzimhez szükséges összetevő. Ezeket az enzimeket „gyomornedvnek” nevezik. Ha hiányzik, a levelek közepén vagy a fa közepén sebek lehetnek.

A kalcium fontos része a sejtszerkezetnek, és segíti a növényi sejtek normális működését.

Az előnyök vagy kalcium Habkő

A kalcium megerősíti a vízvezetékeket és a növények tápvezetékeit. Ez növeli a víz és az élelmiszer-szállítás hatékonyságát a növény különböző részeibe.

A kalcium fontos része a normál hormontermelésnek, például hormonoknak, citokineknek, amelyek segítenek megerősíteni a virágbimbókat. Ha a növénynek kalciumhiánya van, a növényi hormon is csökkenti, ami alacsonyabb virágzást és lassabb növekedést eredményez.

A kalcium erős gyökérrendszert épít ki, amely jobban felszívja a vizet. Kalciumhiány esetén a gyökérrendszer gyengül. A gyökérsejtek könnyen eltörhetnek, és a talajbetegségek könnyebben behatolnak a gyökerekbe.

A kalcium segít a gyökérrendszernek ellenállni a szikes talajoknak.

A kalcium segíti a növényeket, hogy felhalmozzák magukban a nitrátokat. Ez elősegíti a növény jobb növekedését, különösen abban az időszakban, amikor a növények magas nitrátot igényelnek. A növény gyökérrendszere nem fog növekedni és lerövidülni, ha hiányzik a kalcium. Amikor új gyökereket növeszt, a növénynek magas kalciumra lesz szüksége.

Habkő Szűrőfelülethez

A habkő egy új szubsztrát, amely a korallzátonyok helyettesítőjeként használható. Szivacsos megjelenésű, de tartós. A kő nem annyira törhető, mint a korallzátony, és hosszú élettartamú. A habkő könnyű súlyú és könnyen tisztítható. Segíthet szabályozni a víz pH-értékét, akár magas, akár alacsony PH-val rendelkezik, a habkő pedig 7,0 körüli értékre szabályozza a víz pH-értékét. Ezáltal a víz jó minőségű marad, és szeretett halai egészsége jobb lesz.

Használati utasítás: Könnyű súlya miatt a felhasználónak a használat előtt körülbelül egy éjszakán át vízbe kell áztatnia a habkövet. Ezáltal a kő elsüllyedhet a tó szűrőterületén. Ha sürgősen használnia kell, tegyen valamit a kő tetejére, hogy segítsen besüllyedni. Egy idő után a kövek annyi vizet szívnak magukba, hogy el tudjanak süllyedni. A habkő tisztításához a felhasználónak vízzel kell megtisztítania, de ne szárítsa meg napfényben. A hő elpusztítja az összes mikroorganizmust, amely segít megtisztítani a halhulladékot.

Habkő ipari mosodai használatra

A habkő egy környezetbarát anyag farmer- vagy textilmosáshoz. Habkővel történő mosás esetén egyedi mintát tud létrehozni a farmeren.

Habkő Építéshez

A habkőből széles körben használják könnyűbeton és szigetelő, kis sűrűségű salaktömbök készítésére.

A levegővel töltött hólyagok ebben a porózus kőzetben jó szigetelőként szolgálnak.

A puccolán nevű habkő finomszemcsés változatát cement adalékanyagaként használják, és mésszel keverve könnyű, sima, vakolatszerű betont képeznek.

Ezt a betonformát már a római korban is használták.

A római mérnökök a Pantheon hatalmas kupolájának megépítésére használták fel, egyre nagyobb mennyiségű habkővel a betonhoz a szerkezet magasabb szintje érdekében.

Sok vízvezeték építőanyagaként is gyakran használták.

Az Egyesült Államokban jelenleg a habkő egyik fő felhasználási területe a betongyártás.

Ezt a kőzetet évezredek óta használják betonkeverékekben, és továbbra is használják betongyártásban, különösen a vulkáni anyag lerakódásának közelében lévő régiókban.

Új tanulmányok bizonyítják a habkőpor szélesebb körű alkalmazását a betoniparban.

A habkő cementkötésű anyagként működhet a betonban, és a kutatók kimutatták, hogy az akár 50% habkőporból készült beton jelentősen javítja a tartósságot, ugyanakkor csökkenti az üvegházhatású gázok kibocsátását és a fosszilis tüzelőanyag-fogyasztást.

Habkő a testápoláshoz

Habkőből készült szappandarabok

Ez egy csiszolóanyag, amely por formájában vagy kőként használható a nem kívánt szőr vagy bőr eltávolítására.

Az ókori Egyiptomban fontos volt a bőrápolás és a szépségápolás, a sminket és a hidratáló krémeket pedig széles körben használták. Az egyik általános tendencia az volt, hogy a test összes szőrzetét krémekkel, borotvákkal és habkővel távolították el.

A por alakú habkő az ókori Rómában a fogkrémek összetevője volt.

A körömápolás nagyon fontos volt az ókori Kínában; a körmöket habkővel ápolták, és a bőrkeményedés eltávolítására is horzsakőt használtak.

Egy római költeményben fedezték fel, hogy habkővel eltávolították az elhalt bőrt már ie 100-ban, és valószínűleg azelőtt is.

Ma is sok ilyen technikát alkalmaznak; A habkő széles körben használatos bőrradírként. Annak ellenére, hogy a szőrtelenítési technikák az évszázadok során fejlődtek, még mindig használnak csiszolóanyagokat, mint például habkő.

A „habkőt” gyakran használják szépségszalonokban a pedikűr során, hogy eltávolítsák a száraz és felesleges bőrt a láb aljáról, valamint a bőrkeményedéseket.

Egyes fogkrémekhez finomra őrölt habkő került fényezésként, hasonlóan a római használathoz, és könnyen eltávolítja a lerakódott foglepedéket. Az ilyen fogkrém túlságosan koptató hatású a napi használatra.

Az erős kéztisztítókhoz (például lávaszappanhoz) is adnak habkőt enyhe súrolószerként.

Habkő Tisztításhoz

Tömör habkő rúd

Az esetenként fogantyúhoz erősített habkő hatékony súrolóeszköz a vízkő, rozsda, kemény vízgyűrűk és egyéb szennyeződések eltávolítására a háztartásokban (pl. fürdőszobákban) lévő porcelán berendezési tárgyakról.

Ez egy gyors módszer az olyan alternatívákhoz képest, mint a vegyszerek vagy az ecet és a szódabikarbóna vagy a bórax.

Habkő a korai orvosláshoz

A habkőt több mint 2000 éve használják a gyógyászati ​​iparban. Az ókori kínai orvoslás őrölt habkővel, csillámmal és megkövesedett csontokkal együtt használt teát. Ezt a teát szédülés, hányinger, álmatlanság és szorongásos zavarok kezelésére használták. Ezeknek a porított köveknek a lenyelése valójában képes volt lágyítani a csomókat, és később más növényi összetevőkkel együtt használták az epehólyagrák és a vizelési nehézségek kezelésére.

A nyugati gyógyászatban a 18. század elejétől a habkőből cukor állagúra őrölték, és más összetevőkkel együtt főleg a bőrön és a szaruhártya fekélyeinek kezelésére használták.

Az ehhez hasonló főzeteket a sebek egészségesebb hegesedésének elősegítésére is használták. 1680 körül egy angol természettudós megjegyezte, hogy habkőport használnak a tüsszögés elősegítésére.