Posted on

Izvoznik plovca

Company Name : UD.SWOTS POTS

Address : Arya Banjar Getas Street, Gang Lele, Green Palm Residence, Number B5, Mataram City, Nusa Tenggara Barat Province, Indonesia, Post Code: 83115

Phone / Whatsapp : +6287865026222

Lombok Pumice Stone Mining Indonesia

Pumice Stone Supplier From Indonesia

Izvoznik plovca

Plovac je vrlo lagan, porozan i abrazivan materijal i stoljećima se koristio u građevinarstvu i industriji ljepote kao i u ranoj medicini.

Također se koristi kao abraziv, posebno u lakovima, gumicama za olovke i proizvodnji traperica pranih kamenom. Plovac se također koristio u ranoj industriji izrade knjiga za pripremu pergamentnog papira i kožnih uveza.

Plovac za poljoprivredu

Plovac je sjajna tvar koja se može koristiti za sve vrste biljaka. Može apsorbirati vodu ili gnojivo dulje vrijeme. To može održati vašu biljku u prikladnom stanju vlažnosti bez redovitog zalijevanja. Plovac ima duži vijek trajanja u usporedbi s drugim vrstama poljoprivrednih tvari. Za zamjenu tla prilikom sadnje možete koristiti plovućac. To će pomoći smanjiti bube i pesticide. Plovac također ima puno minerala koji bi vašoj biljci mogli pomoći da bude ljepša i zdravija.

Upute : Prije uporabe, korisnik treba namočiti plovućca u vodi. Nakon toga korisnik može staviti kamenje na dno keramike, pomiješati sa zemljom ili koristiti samo plovućca za sadnju kao i obično. Iako taj plovac može dugo zadržati vlagu. I dalje morate redovito zalijevati biljku. To možete primijetiti po boji plovućca. Ako se suši ili joj boja postaje bijela, preporučuje se da zalijete biljku.

Minerali u kamenu plovućcu

Plovac se stvara od rastaljenog kamena ispod zemlje ili kako ga mi zovemo “lava”. Ova lava se sastoji od topljenih stijena i minerala ispod zemlje. Plovac ima mnogo minerala i elemenata kao što je prikazano u donjoj tablici.

Mangan je komponenta potrebna za mnoge enzime. Ti se enzimi nazivaju “želučani sok”. Ako nema, središnji dio lišća ili sredina stabla mogu imati rane.

Kalcij je važan dio stanične strukture i pomaže biljnim stanicama da rade normalno.

Prednosti ili kalcij na plavac

Kalcij će ojačati vodovodne i prehrambene cijevi biljaka. To povećava učinkovitost isporuke vode i hrane u različite dijelove biljke.

Kalcij je važan dio normalne proizvodnje hormona, kao što su hormoni, citokini, koji pomažu u jačanju cvjetnih pupova. Ako biljci nedostaje kalcija, biljni hormon će se također smanjiti i rezultirati slabijim cvjetanjem i sporijim rastom biljaka.

Kalcij izgrađuje snažan korijenski sustav koji bolje upija vodu. Ako nedostaje kalcija, korijenski sustav je oslabljen. Stanice korijena mogu se lako slomiti i bolest tla će lakše ući u korijenje.

Kalcij pomaže korijenskom sustavu da se odupre slanim tlima.

Kalcij pomaže biljkama da akumuliraju nitrate u sebi. To pomaže biljci da bolje raste, posebno u razdoblju kada biljke zahtijevaju visok nivo nitrata. Korijenski sustav biljke neće rasti i skratiti se, ako nedostaje kalcij. Kada raste novo korijenje, biljka će zahtijevati visoku količinu kalcija.

Plovac za filtarsku podlogu

Plovac je novi supstrat koji se može koristiti kao zamjena za koraljni greben. Spužvastog je izgleda, ali je izdržljiv. Kamen nije lomljiv kao koraljni greben i ima dug životni vijek. Plovac je lagan i lako se čisti. Može pomoći u kontroli PH vode, bilo da voda ima visok ili nizak PH, kamen će kontrolirati PH vode na oko 7,0. To će održati vodu u dobroj kvaliteti i rezultirati boljim zdravljem vaše voljene ribe.

Upute : Zbog svoje male težine, korisnik bi trebao potopiti plovućac u vodi jednu noć prije upotrebe. To će omogućiti da kamen može potonuti u području filtra ribnjaka. Ako ga trebate upotrijebiti hitno, možete staviti nešto na kamen da mu pomogne da utone. Nakon nekog vremena kamenje će upiti dovoljno vode da može potonuti. Za čišćenje kamena plovućca korisnik ga treba očistiti vodom, ali ga ne sušiti sunčevom svjetlošću. Toplina će ubiti sve mikroorganizme koji pomažu u čišćenju ribljeg otpada.

Pumice Stone Za industrijske rublje

Plovac je ekološki prihvatljiv materijal za pranje trapera ili tekstila. Prilikom pranja s plovcem, može stvoriti jedinstveni uzorak na traperu.

Plovac za gradnju

Plovac se široko koristi za izradu laganog betona i izolacijskih blokova od pepela niske gustoće.

Mjehurići ispunjeni zrakom u ovoj poroznoj stijeni služe kao dobar izolator.

Fino zrnasta verzija plovućca nazvana pucolan koristi se kao dodatak cementu i miješa se s vapnom kako bi se formirao lagani, glatki beton nalik gipsu.

Ovaj oblik betona korišten je još u rimsko doba.

Rimski inženjeri iskoristili su ga za izgradnju ogromne kupole Panteona s sve većim količinama plovućca dodanog betonu za veće visine strukture.

Također se obično koristio kao građevinski materijal za mnoge akvadukte.

Jedna od glavnih upotreba plovca trenutno u Sjedinjenim Državama je proizvodnja betona.

Ova se stijena koristi u betonskim smjesama tisućama godina i nastavlja se koristiti u proizvodnji betona, posebno u regijama blizu mjesta gdje se taloži ovaj vulkanski materijal.

Nove studije dokazuju širu primjenu praha plovca u betonskoj industriji.

Plovac može djelovati kao cementni materijal u betonu, a istraživači su pokazali da beton napravljen s do 50% praha plovućca može značajno poboljšati trajnost, ali smanjiti emisije stakleničkih plinova i potrošnju fosilnih goriva.

Pumice za osobnu njegu

Plovci sapuna

To je abrazivni materijal koji se može koristiti u obliku praha ili kao kamen za uklanjanje neželjenih dlačica ili kože.

U starom Egiptu su njega i ljepota bile važne, a šminka i hidratantne kreme su bile naširoko korištene. Jedan uobičajeni trend bio je uklanjanje svih dlačica na tijelu kremama, brijačima i plovućcem.

Plovac u prahu bio je sastojak zubnih pasta u starom Rimu.

Njega noktiju bila je vrlo važna u staroj Kini; nokti su se održavali njegovani plovcem, a kamenje plovućca se koristilo i za uklanjanje žuljeva.

U rimskoj je pjesmi otkriveno da se plovućka koristila za uklanjanje mrtve kože još 100. godine prije Krista, a vjerojatno i prije toga.

Danas se mnoge od ovih tehnika još uvijek koriste; plovućac se naširoko koristi kao piling kože. Iako su se tehnike uklanjanja dlačica razvijale stoljećima, još uvijek se koriste abrazivni materijali poput plovca.

“Pumice” se često koriste u kozmetičkim salonima tijekom procesa pedikure za uklanjanje suhe i viška kože s dna stopala, kao i žuljeva.

Fino mljeveni plovuć je dodan nekim zubnim pastama kao sredstvo za poliranje, slično rimskoj upotrebi, i lako uklanja nakupljene zubne naslage. Takva pasta za zube je previše abrazivna za svakodnevnu upotrebu.

Plovac se također dodaje teškim sredstvima za čišćenje ruku (kao što je lava sapun) kao blagi abraziv.

Pumice za čišćenje

Šipka od čvrstog plovca

Plovac, ponekad pričvršćen za ručku, učinkovit je alat za ribanje za uklanjanje kamenca, hrđe, prstenova tvrde vode i drugih mrlja na porculanskim uređajima u kućanstvima (npr. kupaonice).

To je brza metoda u usporedbi s alternativama poput kemikalija ili octa i sode bikarbone ili boraksa.

Pumice za ranu medicinu

Plovac se koristi u medicinskoj industriji više od 2000 godina. Drevna kineska medicina koristila je mljeveni plovućac zajedno s mljevenim liskunom i fosiliziranim kostima dodanim u čaj. Ovaj čaj se koristio za liječenje vrtoglavice, mučnine, nesanice i anksioznih poremećaja. Gutanje ovih usitnjenih stijena zapravo je moglo omekšati kvržice i kasnije je korišteno s drugim biljnim sastojcima za liječenje raka žučnog mjehura i poteškoća s mokrenjem.

U zapadnoj medicini, počevši od ranog 18. stoljeća, plovućac se samljeo u konzistenciju šećera i s drugim sastojcima koristio se za liječenje čireva uglavnom na koži i rožnici.

Izmišljotine poput ovih također su se koristile za zdravije ožiljke rana. Približno 1680. godine jedan je engleski prirodoslovac primijetio da se prah plovućca koristio za poticanje kihanja.