Posted on

Izvoznik plovca

Company Name : UD.SWOTS POTS

Address : Arya Banjar Getas Street, Gang Lele, Green Palm Residence, Number B5, Mataram City, Nusa Tenggara Barat Province, Indonesia, Post Code: 83115

Phone / Whatsapp : +6287865026222

Lombok Pumice Stone Mining Indonesia

Pumice Stone Supplier From Indonesia

Izvoznik plovca

Plovec je zelo lahek, porozen in abraziven material in se že stoletja uporablja v gradbeništvu in lepotni industriji ter v zgodnji medicini.

Uporablja se tudi kot abraziv, zlasti v lakih, radirkah za svinčnike in proizvodnji kavbojk, opranih s kamnom. Plovec so uporabljali tudi v zgodnji industriji izdelave knjig za pripravo pergamentnega papirja in usnjenih vezi.

Plovec za kmetijstvo

Plovec je odlična snov, ki se lahko uporablja za vse vrste rastlin. Dolgo lahko absorbira vodo ali gnojilo. Tako lahko ohranite svojo rastlino v primerni vlažnosti brez rednega zalivanja. Plovec ima daljšo življenjsko dobo v primerjavi z drugimi vrstami kmetijskih substanc. Za zamenjavo zemlje pri sajenju lahko uporabite plovec. To bo pripomoglo k zmanjšanju hroščev in pesticidov. Plovec ima tudi veliko mineralov, ki bi lahko pripomogli k lepši in bolj zdravi rastlini.

Navodila : Pred uporabo mora uporabnik namočiti plovec v vodi. Po tem lahko uporabnik kamenje položi na dno lončenine, pomeša z zemljo ali kot običajno za sajenje uporabi samo plovec. Čeprav lahko ta plovec dolgo časa zadrži vlago. Še vedno morate rastlino redno zalivati. Opazite lahko po barvi plovca. Če postane suha ali njena barva postane bolj bela, je priporočljivo, da rastlino zalijete.

Minerali v plovcu

Plovec nastaja iz staljene kamnine pod zemljo ali kot jo imenujemo “lava”. Ta lava je sestavljena iz taljenih kamnin in mineralov pod zemljo. Plovec ima veliko mineralov in elementov, kot je prikazano v spodnji tabeli.

Mangan je sestavina, potrebna za številne encime. Ti encimi se imenujejo “želodčni sok”. Če ni, ima lahko sredina listov ali sredina drevesa rane.

Kalcij je pomemben del celične strukture in pomaga rastlinskim celicam pri normalnem delovanju.

Koristi ali kalcij na plovcu

Kalcij bo okrepil vodovodne in prehrambene cevi rastlin. To poveča učinkovitost dovajanja vode in hrane v različne dele rastline.

Kalcij je pomemben del normalne proizvodnje hormonov, kot so hormoni, citokini, ki pomagajo krepiti cvetne popke. Če rastlini primanjkuje kalcija, se bo zmanjšal tudi rastlinski hormon, kar bo povzročilo manjše cvetenje in počasnejšo rast rastlin.

Kalcij zgradi močan koreninski sistem, ki bolje absorbira vodo. Pri pomanjkanju kalcija je koreninski sistem oslabljen. Koreninske celice bi se zlahka zlomile in bolezen zemlje bo lažje vstopila v korenine.

Kalcij pomaga koreninskemu sistemu, da se upre slani zemlji.

Kalcij pomaga rastlinam kopičiti nitrate v sebi. To pripomore k boljši rasti rastlin, zlasti v obdobju, ko rastline potrebujejo veliko nitratov. Koreninski sistem rastline ne raste in se skrajša, če primanjkuje kalcija. Pri gojenju novih korenin rastlina potrebuje veliko kalcija.

Plovec za filtrirni substrat

Plovec je nov substrat, ki se lahko uporablja kot nadomestek za koralni greben. Ima gobast videz, vendar je trpežen. Kamen ni tako lomljiv kot koralni greben in ima dolgo življenjsko dobo. Plovec je lahek in enostaven za čiščenje. Pomaga lahko pri nadzoru pH vode, bodisi da ima voda visok ali nizek PH, plovec bo nadzoroval pH vode na približno 7,0. To bo ohranilo vodo v dobri kakovosti in bo imelo za posledico boljše zdravje vaših ljubljenih rib.

Navodila : Zaradi svoje lahke teže mora uporabnik približno eno noč pred uporabo namočiti plovec v vodi. Tako bo kamen lahko potonil v območju filtra ribnika. Če ga morate nujno uporabiti, lahko na kamen položite nekaj, da se bo pogreznil. Čez nekaj časa bodo kamni absorbirali dovolj vode, da se bodo lahko potopili. Za čiščenje plovca ga mora uporabnik očistiti z vodo, ne pa ga sušiti s sončno svetlobo. Toplota bo uničila vse mikroorganizme, ki pomagajo pri čiščenju ribjih odpadkov.

Plovec za industrijsko pranje perila

Plovec je okolju prijazen material za pranje denim ali tekstil. Pri pranju s plovcem lahko ustvari edinstven vzorec na denimu.

Plovec za gradbeništvo

Plovec se pogosto uporablja za izdelavo lahkega betona in izolacijskih blokov z nizko gostoto.

Z zrakom napolnjeni mehurčki v tej porozni kamnini služijo kot dober izolator.

Drobnozrnata različica plovca, imenovana pucolan, se uporablja kot dodatek v cementu in se zmeša z apnom, da tvori lahek, gladek beton podoben ometu.

Ta oblika betona je bila uporabljena že v rimskih časih.

Rimski inženirji so ga uporabili za izgradnjo ogromne kupole Panteona z vedno večjimi količinami plovca, dodanega betonu za višje višine strukture.

Običajno se je uporabljal tudi kot gradbeni material za številne akvadukte.

Ena glavnih uporab plovca trenutno v Združenih državah je proizvodnja betona.
Ta kamnina se že tisočletja uporablja v betonskih mešanicah in se še naprej uporablja pri izdelavi betona, zlasti v regijah blizu mesta, kjer se ta vulkanski material odlaga.

Nove študije dokazujejo širšo uporabo plovca v betonski industriji.

Plovec lahko deluje kot cementni material v betonu in raziskovalci so pokazali, da lahko beton, izdelan z do 50 % prahu plovca, znatno izboljša obstojnost, hkrati pa zmanjša emisije toplogrednih plinov in porabo fosilnih goriv.

Plovec za osebno nego

Palice mila iz plovca

Je abrazivni material, ki se lahko uporablja v obliki prahu ali kot kamen za odstranjevanje neželenih dlak ali kože.

V starem Egiptu sta bili nega kože in lepota pomembni, ličila in vlažilna sredstva pa so bila široko uporabljena. Eden od pogostih trendov je bil odstranjevanje vseh dlak na telesu s kremami, britvicami in plovcem.

Plovec v prahu je bil sestavina zobnih past v starem Rimu.

Nega nohtov je bila v starodavni Kitajski zelo pomembna; nohte so negovali s plovcem, s plovcem pa so odstranili tudi žulje.

V rimski pesmi je bilo odkrito, da so s plovcem odstranili odmrlo kožo že pred 100 leti pred našim štetjem in verjetno še pred tem.

Danes se veliko teh tehnik še vedno uporablja; plovca se pogosto uporablja kot piling kože. Čeprav so se tehnike odstranjevanja dlak razvijale skozi stoletja, se še vedno uporabljajo tudi abrazivni materiali, kot so plovci.

“Pomice” se pogosto uporabljajo v kozmetičnih salonih med postopkom pedikure za odstranjevanje suhe in odvečne kože na dnu stopala ter žuljev.

Fino zmlet plovec je bil dodan nekaterim zobnim pastam kot polir, podobno rimski uporabi, in zlahka odstrani zobne obloge. Takšna zobna pasta je preveč abrazivna za vsakodnevno uporabo.

Plovec se doda tudi močnim čistilom za roke (kot je milo iz lave) kot blag abraziv.

Plovec za čiščenje

Palica iz trdnega plovca

Plovec, včasih pritrjen na ročaj, je učinkovito čistilno orodje za odstranjevanje vodnega kamna, rje, kolobarjev trde vode in drugih madežev na porcelanastih napravah v gospodinjstvih (npr.

To je hitra metoda v primerjavi z alternativami, kot so kemikalije ali kis in soda bikarbona ali boraks.

Pumice za zgodnjo medicino

Plovec se v medicinski industriji uporablja že več kot 2000 let. Starodavna kitajska medicina je čaju dodajala zmleto plovko skupaj z mleto sljudo in fosilnimi kostmi. Ta čaj so uporabljali za zdravljenje omotice, slabosti, nespečnosti in anksioznih motenj. Zaužitje teh zdrobljenih kamnin je dejansko lahko zmehčalo vozličke in je bilo kasneje uporabljeno z drugimi zeliščnimi sestavinami za zdravljenje raka žolčnika in težav z uriniranjem.

V zahodni medicini so v začetku 18. stoletja mleli plovec v sladkorno konsistenco in ga z drugimi sestavinami uporabljali za zdravljenje razjed večinoma na koži in roženici.

Takšne pripravke so uporabljali tudi za bolj zdravo brazgotinjenje ran. Približno leta 1680 je angleški naravoslovec opazil, da se pumca v prahu uporablja za spodbujanje kihanja.