Posted on

Kokoskoolbrikettenfabriek: Hoe maak je houtskoolbriketten van kokosnootschaal?

Kokoskoolbrikettenfabriek: Hoe maak je houtskoolbriketten van kokosnootschaal?

De kokosnootschaal is samengesteld uit kokosvezel (tot 30%) en merg (tot 70%). Het asgehalte is ongeveer 0,6% en lignine is ongeveer 36,5%, wat helpt om het vrij gemakkelijk in houtskool te veranderen.

Kokosnoothoutskool is een natuurlijke en milieuvriendelijke biobrandstof. Het is de beste brandstofvervanger tegen brandhout, kerosine en andere fossiele brandstoffen. In het Midden-Oosten, zoals Saoedi-Arabië, Libanon en Syrië, worden kokoshoutskoolbriketten gebruikt als waterpijpkolen (shisha-houtskool). Terwijl het in Europa wordt gebruikt voor BBQ (barbecue).

Beheers de techniek om houtskoolbriketten te maken van kokosnootschillen, het zal je grote rijkdom brengen.

Waar goedkope en overvloedige kokosnootschalen te krijgen?
Om een ​​winstgevende productielijn voor kokoshoutskoolbriketten te bouwen, moet u eerst grote hoeveelheden kokosnootschalen verzamelen.

Mensen gooien kokosnootschalen vaak weg nadat ze kokosmelk hebben gedronken. In veel tropische landen die rijk zijn aan kokosnoten, zie je veel kokosnootschalen opgestapeld op bermen, markten en verwerkingsfabrieken. Indonesië is Coconut Heaven!

Volgens de statistieken van de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) is Indonesië de grootste kokosproducent ter wereld, met een totale productie van 20 miljoen ton in 2020.

Indonesië heeft 3,4 miljoen hectare kokosnootplantage die wordt ondersteund door een tropisch klimaat. Sumatra, Java en Sulawesi zijn de belangrijkste oogstgebieden voor kokosnoten. De prijs van de kokosnoot is zo goedkoop dat je op deze plaatsen overvloedige kokosnootschalen kunt krijgen.

Hoe maak je kokos-houtskoolbriketten?
Het proces voor het maken van houtskool met kokosnoot is: Carboniseren – Breken – Mengen – Drogen – Briketteren – Verpakken.

Carboniseren

https://youtu.be/9PJ41nGLUmI

Doe kokosnootschalen in een carbonisatieoven, verwarm tot 1100 ° F (590 ° C) en verkool dan onder watervrije, zuurstofvrije, hoge temperatuur en hoge druk.

Houd er rekening mee dat carbonisatie door uzelf moet worden gedaan. Natuurlijk kunt u ook kiezen voor een zeer goedkope carbonisatiemethode. Dat wil zeggen, kokosnootschillen in een grote kuil verbranden. Maar het hele proces kan 2 uur of langer duren.

verpletteren

Kokosnoothoutskool behoudt de vorm van de schaal of breekt in stukken na het carboniseren. Voordat u houtskoolbriketten maakt, gebruikt u een hamerbreker om ze tot poeders van 3-5 mm te vermalen.

Gebruik een hamerbreker om de kokosnoot te pletten

Kokoshoutskoolpoeder is veel gemakkelijker te vormen en kan het dragen van de machine verminderen. Hoe kleiner de deeltjesgrootte, hoe gemakkelijker het is om tot houtskoolbriketten te worden geperst.

Mengen

Omdat koolstofkokospoeder geen viscositeit heeft, is het noodzakelijk om een ​​bindmiddel en water aan de houtskoolpoeders toe te voegen. Mix ze daarna door elkaar in een mixer.

1. Bindmiddel: gebruik natuurlijke bindmiddelen van voedingskwaliteit zoals maïszetmeel en cassavezetmeel. Ze bevatten geen vulstoffen (antraciet, klei, etc.) en zijn 100% chemicaliënvrij. Gewoonlijk is de bindmiddelverhouding 3-5%.

2. Water: Het vochtgehalte van houtskool moet 20-25% zijn na het mengen. Hoe te weten of het vocht ok is of niet? Pak een handvol gemengde houtskool en knijp het met de hand. Als het houtskoolpoeder niet loslaat, heeft de luchtvochtigheid de norm bereikt.

3. Mengen: Hoe vollediger gemengd, hoe hoger de kwaliteit van briketten.

Drogen

Een droger is uitgerust om het watergehalte van kokoskoolpoeder minder dan 10% te maken. Hoe lager het vochtgehalte, hoe beter het verbrandt.

Briketteren

Na het drogen wordt het koolstof-kokospoeder naar een briketmachine van het walstype gestuurd. Onder hoge temperatuur en hoge druk brikett het poeder tot ballen en rolt het vervolgens soepel uit de machine.

De balvormen kunnen kussenvormig, ovaal, rond en vierkant zijn. Kokoshoutskoolpoeder wordt gebriketteerd tot verschillende soorten balletjes

Inpakken en verkopen

Verpak en verkoop kokoshoutskoolbriketten in de verzegelde plastic zakken.

Kokoshoutskoolbriketten zijn het perfecte alternatief voor traditionele houtskool

Vergeleken met traditionele houtskool heeft kokosnoothoutskool uitstekende voordelen:·

– Het is 100% puur natuurlijk

biomassa houtskool zonder toegevoegde chemicaliën. Wij garanderen dat er geen bomen gekapt hoeven te worden!
– Gemakkelijke ontsteking door unieke vorm.
– Consistente, gelijkmatige en voorspelbare brandtijd.
– Langere brandduur. Het kan minimaal 3 uur branden, wat 6 keer hoger is dan traditionele houtskool.
– Warmt sneller op dan andere houtskool. Het heeft een hoge calorische waarde (5500-7000 kcal/kg) en brandt heter dan traditionele houtskool.
– Schoon branden. Geen geur en rook.
– Lagere resterende as. Het heeft een veel lager asgehalte (2-10%) dan steenkool (20-40%).
– Vereist minder houtskool voor barbecue. 1 pond kokosnoot houtskool is gelijk aan 2 pond traditionele houtskool.

Gebruik van kokos-houtskoolbriketten:
– Kokosnoot houtskool voor uw barbecue
– Geactiveerde kokoskool
– Persoonlijke verzorging
– Pluimveevoer

Gebruik van kokos-houtskoolbriketten

BBQ houtskoolbriketten gemaakt van kokosnoot

Kokosnoothoutskool is de perfecte upgrade van uw barbecuesysteem dat u voorziet van de perfecte groene brandstof. Europese en Amerikaanse mensen gebruiken houtskoolbriketten van kokosnoot om traditionele houtskool in de grill te vervangen. Natuurlijke kokosnoot houdt voedsel veilig tegen slierten brandende petroleum of andere schadelijke stoffen en is rook- en geurloos.

Geactiveerde kokoskool

Kokosnoothoutskoolpoeder kan worden verwerkt tot geactiveerde kokoshoutskool. Het wordt gebruikt in afvalwater en drinkwater voor zuivering, ontkleuring, dechlorering en ontgeuring.

Pluimveevoer

Nieuw onderzoek heeft aangetoond dat kokosnoothoutskool vee, varkens en ander pluimvee kan voeden. Dit houtskoolvoer van kokosnoot kan ziektes verminderen en hun levensduur verlengen.

Persoonlijke verzorging

Omdat houtskool van kokosnoot een verbazingwekkende vochtinbrengende en zuiverende werking heeft, wordt het gebruikt in producten voor persoonlijke verzorging, zoals zeep, tandpasta, enz. Je kunt in winkels ook enkele populaire producten vinden voor het bleken van tanden in kokospoeder.