Posted on

Kokoskulbriketter: Hvordan laver man kulbriketter af kokosnøddeskal?

Kokoskulbriketter: Hvordan laver man kulbriketter af kokosnøddeskal?

https://youtu.be/9PJ41nGLUmI

Kokosskallen er sammensat af kokosfibre (op til 30%) og marv (op til 70%). Dens askeindhold er omkring 0,6 % og lignin er omkring 36,5 %, hvilket er med til at omdanne det til trækul ret nemt.

Kokosskalkul er et naturligt og miljøvenligt biobrændstof. Det er den bedste brændselserstatning mod brænde, petroleum og andre fossile brændstoffer. I Mellemøsten, såsom Saudi-Arabien, Libanon og Syrien, bruges kokosnøddekulbriketter som vandpibekul (Shisha-kul). Mens den er i Europa, bruges den til BBQ (grill).

Mestre teknikken om, hvordan man laver trækulsbriketter af kokosnøddeskaller, det vil give dig stor rigdom.

Hvor kan man få billige og rigelige kokosnøddeskaller?
For at opbygge en rentabel produktionslinje for kokoskulbriketter skal du først indsamle store mængder kokosnøddeskaller.

Folk kasserer ofte kokosnøddeskaller efter at have drukket kokosmælk. I mange tropiske lande, der er rige på kokosnødder, kan du se mange kokosnøddeskaller stablet op på vejkanter, markeder og forarbejdningsanlæg. Indonesien er Coconut Heaven!

Ifølge statistik, der tilbydes af De Forenede Nationers Fødevare- og Landbrugsorganisation (FAO), er Indonesien verdens største kokosnøddeproducent med en samlet produktion på 20 millioner tons i 2020.

Indonesien har 3,4 millioner hektar kokosnøddeplantage, som understøttes af tropisk klima. Sumatra, Java og Sulawesi er de vigtigste kokosnødhøstområder. Kokosskalsprisen er så billig, at du kan få rigeligt med kokosskaller disse steder.

Hvordan laver man kokoskulbriketter?
Fremstillingsprocessen for kokosskal er: Karbonisering – Knusning – Blanding – Tørring – Brikettering – Pakning.

Karbonisering
Sæt kokosnøddeskaller i en karboniseringsovn, opvarm til 1100°F (590°C), og carboniseres derefter under vandfri, iltfri, høj temperatur og højtryksforhold.

Bemærk venligst, at karbonisering skal udføres af dig selv. Vi sælger ikke en sådan maskine for at hjælpe dig med at karbonisere kokosnøddeskallerne.

Du kan selvfølgelig også vælge en meget billig karboniseringsmetode. Det vil sige at brænde kokosskal i en stor pit. Men hele processen kan tage dig 2 timer eller mere.

Knusende

Kokosskalskul holder skallens form eller brækkes i stykker efter forkulning. Før du laver kulbriketter, skal du bruge en hammerknuser til at knuse dem til 3-5 mm pulvere.

Brug en hammerknuser til at knuse kokosnøddeskal

Kokoskulpulver er meget lettere at forme og kan reducere sliddet på maskinen. Jo mindre partikelstørrelsen er, jo lettere er den at blive presset til kulbriketter.

Blanding

Da kulstofkokospulver ikke har nogen viskositet, er det nødvendigt at tilsætte et bindemiddel og vand til kulpulverne. Bland dem derefter sammen i en mixer.

 1. Bindemiddel: Brug naturlige fødevaregodkendte bindemidler som majsstivelse og kassavastivelse. De indeholder ingen fyldstoffer (antracit, ler osv.) og er 100 % kemikaliefri. Normalt er bindemiddelforholdet 3-5%.
 2. Vand: Trækuls fugtighed skal være 20-25% efter blanding. Hvordan ved man, om fugten er ok eller ej? Snup en håndfuld blandet kul og klem det sammen med hånden. Hvis kulpulveret ikke løsner sig, har luftfugtigheden nået standarden.
 3. Blanding: Jo mere fuldstændig blandet, jo højere kvalitet af briketter.

Tørring

En tørretumbler er udstyret til at gøre vandindholdet i kokoskulpulver mindre end 10%. Jo lavere fugtniveauet er, jo bedre brænder det.

Brikettering

Efter tørring sendes kulstofkokospulveret til en briketmaskine af rulletype. Under høj temperatur og højt tryk briketteres pulveret til kugler og ruller derefter jævnt ned fra maskinen.

Kugleformerne kan være pude, ovale, runde og firkantede. Kokoskulpulver briketteres til forskellige typer kugler

Pakning og salg

Pak og sælg kokoskulbriketter i de forseglede plastikposer.

Kokoskulbriketter er det perfekte alternativ til traditionelle trækul

Sammenlignet med traditionelle trækul har kokosskalkul enestående fordele:· · ·

 • Det er 100 % rent naturligt biomassekul uden tilsætning af kemikalier. Vi garanterer, at det ikke kræver, at der fældes træer!
 • Nem tænding på grund af unik form.
 • Konsekvent, jævn og forudsigelig brændetid.
 • Længere brændetid. Det kan brænde i mindst 3 timer, hvilket er 6 gange højere end traditionelt trækul.
 • Opvarmes hurtigere end andre kul. Det har en stor brændværdi (5500-7000 kcal/kg) og brænder varmere end traditionelle kul.
 • Ren brænding. Ingen lugt og røg.
 • Sænk restaske. Det har et meget lavere askeindhold (2-10%) end kul (20-40%).
 • Kræver færre kul til grillen. 1 pund kokosskalkul svarer til 2 pund traditionelt trækul.

Anvendelse af kokoskulbriketter:

 • Kokosskalkul til din grill
 • Aktivt kokoskul
 • Personlig pleje
 • Fjerkræfoder