Posted on

Kókuszszén brikettgyár: Hogyan készítsünk faszénbrikettet kókuszdióhéjból?

Kókuszszén brikettgyár: Hogyan készítsünk faszénbrikettet kókuszdióhéjból?

A kókuszdió héja kókuszrostból (legfeljebb 30%) és magból (legfeljebb 70%) áll. Hamutartalma körülbelül 0,6%, a lignin pedig körülbelül 36,5%, ami elég könnyen segít szénné alakítani.

A kókuszdióhéj szén természetes és környezetbarát bioüzemanyag. Ez a legjobb tüzelőanyag-helyettesítő a tűzifa, a kerozin és más fosszilis tüzelőanyagok ellen. A Közel-Keleten, például Szaúd-Arábiában, Libanonban és Szíriában a kókuszdió-szén brikettet vízipipa szénként (Shisha faszén) használják. Míg Európában BBQ-ra (barbecue) használják.

Sajátítsa el a Hogyan készítsünk faszénbrikettet kókuszdióhéjból című cikk technikáját, nagy gazdagságot fog hozni.

Hol lehet olcsón és bőségesen beszerezni kókuszhéjat?
Egy jövedelmező kókuszszén brikett gyártósor felépítéséhez először nagy mennyiségű kókuszdióhéjat kell összegyűjtenie.

Az emberek gyakran eldobják a kókuszdió héját kókusztej elfogyasztása után. Sok kókuszdióban gazdag trópusi országban sok kókuszdióhéjat láthatunk felhalmozva az utak mentén, a piacokon és a feldolgozó üzemekben. Indonézia a kókuszdió mennyországa!

Az Egyesült Nemzetek Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) statisztikái szerint Indonézia a világ legnagyobb kókuszdiótermelője, 2020-ban összesen 20 millió tonnát termel.

Indonéziában 3,4 millió hektár kókuszültetvény található, amelyet a trópusi éghajlat támogat. Szumátra, Jáva és Sulawesi a fő kókuszdió-betakarítási területek. A kókuszhéj ára olyan olcsó, hogy ezeken a helyeken bőséges kókuszhéjat lehet beszerezni.

Hogyan készítsünk kókuszszén brikettet?
A kókuszdióhéj faszén készítési folyamata a következő: Szenesedés – Zúzás – Keverés – Szárítás – Brikettálás – Csomagolás.

Karbonizáló

https://youtu.be/9PJ41nGLUmI

Tegye a kókuszdióhéjat egy karbonizáló kemencébe, melegítse 1100 °F-ra (590 °C), majd vízmentes, oxigénmentes, magas hőmérsékleten és nagy nyomású körülmények között elszenesítse.

Felhívjuk figyelmét, hogy a szénsavasodást saját kezűleg kell elvégezni. Természetesen választhatunk egy nagyon olcsó szénosítási módot is. Azaz égő kókuszhéj egy nagy gödörben. De az egész folyamat 2 órát vagy többet is igénybe vehet.

Zúzó

A kókuszhéj faszén megőrzi a héj alakját, vagy elszenesedés után darabokra törik. Szénbrikett készítése előtt kalapácsos zúzógéppel 3-5 mm-es porrá törjük.

Használjon kalapácsos aprítót a kókuszdió héjának összetöréséhez

A kókuszszénpor sokkal könnyebben formázható, és csökkentheti a gép kopását. Minél kisebb a szemcseméret, annál könnyebben préselhető faszénbrikettté.

Keverés

Mivel a szén kókuszpornak nincs viszkozitása, kötőanyagot és vizet kell hozzáadni a szénporokhoz. Ezután keverje össze őket keverőben.

1. Kötőanyag: Használjon természetes élelmiszer-minőségű kötőanyagokat, például kukoricakeményítőt és maniókakeményítőt. Nem tartalmaznak semmilyen töltőanyagot (antracit, agyag stb.) és 100%-ban vegyszermentesek. Általában a kötőanyag aránya 3-5%.

2. Víz: A szén nedvességtartalmának 20-25%-osnak kell lennie keverés után. Honnan lehet tudni, hogy a nedvesség megfelelő-e vagy sem? Fogj egy marék szenet, és csipkedd össze kézzel. Ha a szénpor nem válik ki, akkor a páratartalom elérte a szabványt.

3. Keverés: Minél jobban összekeverjük, annál jobb a brikett minősége.

Szárítás

Egy szárító van felszerelve, hogy a kókuszdió-szénpor víztartalmát 10% alá csökkentse. Minél alacsonyabb a nedvesség szintje, annál jobban ég.

Brikettezés

Szárítás után a szén kókuszport egy görgős brikettgépbe küldik. Magas hőmérsékleten és nagy nyomáson a por golyókká brikettálódik, majd simán gördül le a gépről.

A golyóformák lehetnek párna, ovális, kerek és négyzet alakúak. A kókuszszénport különböző típusú golyókká brikettáljuk

Csomagolás és értékesítés

Csomagoljon és értékesítsen kókuszdió-szén brikettet a lezárt műanyag zacskókba.

A kókuszszén brikett tökéletes alternatívája a hagyományos szénnek

A hagyományos szénnel összehasonlítva a kókuszdióhéj-szénnek kiemelkedő előnyei vannak:

– 100%-ban tiszta természetes

biomassza faszén vegyszerek hozzáadása nélkül. Garantáljuk, hogy nincs szükség fák kivágására!
– Könnyű gyújtás az egyedi formának köszönhetően.
– Egyenletes, egyenletes és kiszámítható égési idő.
– Hosszabb égési idő. Legalább 3 órán keresztül éghet, ami hatszor magasabb, mint a hagyományos faszén.
– Gyorsabban felmelegszik, mint a többi szén. Nagy a fűtőértéke (5500-7000 kcal/kg), és melegebben ég, mint a hagyományos szén.
– Tiszta égés. Nincs szag és füst.
– Alacsonyabb maradék hamu. Hamutartalma jóval alacsonyabb (2-10%), mint a szénnél (20-40%).
– Kevesebb szenet igényel a grillezéshez. 1 font kókuszdióhéj szén 2 font hagyományos faszénnek felel meg.

A kókuszdió-szén brikett felhasználása:
– Kókuszhéj faszén a Barbecue-hoz
– Aktív kókuszszén
– Testápolási
– Baromfi takarmány

A kókuszdió-szén brikett felhasználása

BBQ faszén brikett kókuszdióhéjból

A kókuszdióhéj szén a tökéletes frissítés a grillrendszerhez, amely tökéletes zöld üzemanyagot biztosít Önnek. Az európai és amerikai emberek kókuszdió-szén brikettet használnak a hagyományos faszen helyett a grillben. A természetes kókuszdió megvédi az élelmiszereket az égő kőolaj vagy más káros anyagok szemcséitől, valamint füst- és szagtalan.

Aktivált kókuszszén

Az aktív kókuszszénből kókuszhéj szénpor készíthető. Szennyvízben és ivóvízben használják tisztításra, színtelenítésre, klórmentesítésre és szagtalanításra.

Baromfi takarmány

Az új kutatások bebizonyították, hogy a kókuszdióhéj szén alkalmas szarvasmarhák, sertések és más baromfi takarmányozására. Ez a kókuszdióhéj faszén takarmány csökkentheti a betegségeket és meghosszabbíthatja életüket.

Testápolási

Mivel a kókuszdióhéj szén elképesztő hidratáló és tisztító tulajdonságokkal rendelkezik, testápolási termékekben használják, mint például szappan, fogkrém stb. Az üzletekben is találhat néhány népszerű terméket a kókuszszénporos fogfehérítésen.