Posted on

Kookoshiilibrikettitehdas: Kuinka tehdä puuhiilibrikettejä kookoskuoresta?

Kookoshiilibrikettitehdas: Kuinka tehdä puuhiilibrikettejä kookoskuoresta?

Kookospähkinän kuori koostuu kookoskuidusta (jopa 30 %) ja ytimestä (jopa 70 %). Sen tuhkapitoisuus on noin 0,6 % ja ligniini noin 36,5 %, mikä auttaa muuttamaan sen melko helposti hiileksi.

Kookoksenkuorihiili on luonnollinen ja ympäristöystävällinen biopolttoaine. Se on paras polttopuun, kerosiinin ja muiden fossiilisten polttoaineiden korvike. Lähi-idässä, kuten Saudi-Arabiassa, Libanonissa ja Syyriassa, kookoshiilibrikettejä käytetään vesipiippuhiilenä (Shisha-hiili). Euroopassa sitä käytetään BBQ:na (grilli).

Hallitse tekniikka kuinka valmistaa puuhiilibrikettejä kookospähkinän kuorista, se tuo sinulle suurta vaurautta.

Mistä saa halvalla ja runsaasti kookospähkinän kuoria?
Rakentaaksesi kannattavan kookoshiilibrikettien tuotantolinjan, sinun tulee ensin kerätä suuria määriä kookospähkinän kuoria.

Ihmiset usein hylkäävät kookospähkinän kuoret juotuaan kookosmaitoa. Monissa trooppisissa maissa, joissa on runsaasti kookospähkinöitä, voit nähdä monia kookospähkinöiden kuoria kasattuneena teiden varsille, toreille ja käsittelylaitoksille. Indonesia on kookospähkinöiden taivas!

YK:n elintarvike- ja maatalousjärjestön (FAO) tilastojen mukaan Indonesia on maailman suurin kookoksen tuottaja, jonka kokonaistuotanto vuonna 2020 on 20 miljoonaa tonnia.

Indonesiassa on 3,4 miljoonaa hehtaaria kookosviljelmiä, joita tukee trooppinen ilmasto. Sumatra, Java ja Sulawesi ovat tärkeimmät kookoksen sadonkorjuualueet. Kookoskuoren hinta on niin halpa, että näistä paikoista saa runsaasti kookospähkinän kuoria.

Kuinka tehdä kookoshiilibrikettejä?
Kookoskuoren puuhiilen valmistusprosessi on: Hiiletys – Murskaus – Sekoitus – Kuivaus – Briketointi – Pakkaus.

Hiiletys

https://youtu.be/9PJ41nGLUmI

Laita kookospähkinän kuoret hiilihapotusuuniin, kuumenna 590 °C:seen ja hiiltyi sitten vedettömissä, hapettomissa, korkean lämpötilan ja korkeapaineisissa olosuhteissa.

Huomaa, että hiiltäminen on tehtävä itse. Tietysti voit valita myös erittäin edullisen hiilihapotusmenetelmän. Eli kookoksen kuoren polttaminen suuressa kuopassa. Mutta koko prosessi voi viedä 2 tuntia tai enemmän.

Murskaavaa

Kookoskuoren puuhiili säilyttää kuoren muodon tai hajoaa paloiksi hiiltymisen jälkeen. Ennen kuin valmistat puuhiilibrikettejä, murskaa ne vasaramurskaimella 3-5 mm jauheiksi.

Murskaa kookospähkinän kuori vasaramurskaimen avulla

Kookoshiilijauhetta on paljon helpompi muotoilla ja se voi vähentää koneen kulumista. Mitä pienempi hiukkaskoko, sitä helpompi se on puristaa puuhiilibriketeiksi.

Sekoitus

Koska hiilikookosjauheella ei ole viskositeettia, on välttämätöntä lisätä sideainetta ja vettä hiilijauheisiin. Sekoita sitten sekoittimessa keskenään.

1. Sideaine: Käytä luonnollisia elintarvikelaatuisia sideaineita, kuten maissitärkkelystä ja maniokkitärkkelystä. Ne eivät sisällä täyteaineita (antrasiittia, savea jne.) ja ovat 100 % kemikaalittomia. Yleensä sideainesuhde on 3-5 %.

2. Vesi: Hiilen kosteuden tulee olla 20-25 % sekoittamisen jälkeen. Mistä tietää, onko kosteus kunnossa vai ei? Ota kourallinen sekoitettua hiiltä ja purista sitä käsin. Jos puuhiilijauhe ei irtoa, kosteus on saavuttanut standardin.

3. Sekoitus: Mitä täydellisemmin sekoitettu, sitä korkeampi brikettien laatu on.

Kuivaus

Kuivausrumpu on varustettu niin, että kookoshiilijauheen vesipitoisuus on alle 10 %. Mitä matalampi kosteustaso, sitä paremmin se palaa.

Briketointi

Kuivauksen jälkeen hiilikookosjauhe lähetetään rullatyyppiseen brikettikoneeseen. Korkeassa lämpötilassa ja korkeassa paineessa jauhe briketoituu palloiksi ja rullaa sitten tasaisesti alas koneesta.

Pallon muodot voivat olla tyynynmuotoisia, soikeita, pyöreitä ja neliömäisiä. Kookoshiilijauheesta briketoidaan erilaisia ​​palloja

Pakkaus ja myynti

Pakkaa ja myy kookoshiilibrikettejä suljetuissa muovipusseissa.

Kookoshiilibriketit ovat täydellinen vaihtoehto perinteisille puuhiileille

Perinteisiin puuhiileihin verrattuna kookoskuoren hiilellä on erinomaisia ​​etuja: ·

– Se on 100 % puhdasta luonnollista

biomassahiiltä ilman lisättyjä kemikaaleja. Takaamme, että se ei vaadi puiden kaatamista!
– Helppo syttyminen ainutlaatuisen muodon ansiosta.
– Tasainen, tasainen ja ennustettava paloaika.
– Pidempi paloaika. Se voi palaa vähintään 3 tuntia, mikä on 6 kertaa enemmän kuin perinteinen puuhiili.
– Lämpenee nopeammin kuin muut hiilet.Sillä on suuri lämpöarvo (5500-7000 kcal/kg) ja se palaa kuumemmin kuin perinteiset hiilet.
– Puhdas palaminen. Ei hajua ja savua.
– Alempi jäännöstuhka. Sen tuhkapitoisuus on paljon pienempi (2-10 %) kuin hiilen (20-40 %).
– Vaatii vähemmän hiiliä grillaukseen. 1 kiloa kookospähkinänkuorista hiiltä vastaa 2 kiloa perinteistä hiiltä.

Kookoshiilibrikettien käyttötarkoitukset:
– Kookospähkinän kuorihiiltä grilliisi
– Aktivoitu kookoshiili
– Henkilökohtainen hygienia
– Siipikarjan rehu

Kookoshiilibrikettien käyttötarkoitukset

Kookoskuoresta valmistettuja BBQ-hiilibrikettejä

Kookospähkinäkuorihiili on täydellinen päivitys grillijärjestelmääsi, joka tarjoaa sinulle täydellisen vihreän polttoaineen. Eurooppalaiset ja amerikkalaiset käyttävät kookoshiilibrikettejä korvaamaan perinteiset hiilet grillin sisällä. Luonnollinen kookospähkinä pitää ruoan turvassa palavan öljyn tai muiden haitallisten aineiden sirpaleista ja on savuton ja hajuton.

Aktivoitu kookoshiili

Kookoskuoren puuhiilijauheesta voidaan tehdä aktiivinen kookoshiili. Sitä käytetään jäte- ja juomavedessä puhdistukseen, värinpoistoon, kloorin- ja hajunpoistoon.

Siipikarjan rehu

Uusi tutkimus on osoittanut, että kookospähkinän kuorihiili voi ruokkia karjaa, sikoja ja muuta siipikarjaa. Tämä kookospähkinänkuoren puuhiilerehu voi vähentää sairauksia ja pidentää niiden elinikää.

Henkilökohtainen hygienia

Koska kookoshiilellä on uskomattomia kosteuttavia ja puhdistavia ominaisuuksia, sitä käytetään henkilökohtaisen hygienian tuotteissa, kuten saippuassa, hammastahnassa jne. Voit myös löytää joitain suosittuja tuotteita kookoshiilijauheella hampaiden valkaisussa kaupoista.