Posted on

Moringa Exporter & Private Label Moringa Manufacture

Moringa Exporter & Private Label Moringa Manufacture

Želite li napraviti svoj vlastiti Moringa proizvod?

Dobre vijesti! Možemo proizvoditi moringa gotove proizvode koristeći vašu vlastitu marku / privatnu marku moringa / proizvode bijele etikete Moringa Oleifera

Sav proces proizvodnje prepustite nama, vi samo dobijate finalnu gotovu upakovanu robu pod vašim brendom.

Veoma pogodno za B2C kompanije, supermarkete, hotele i kafiće, vlasnike lanaca restorana, trgovačke kompanije, itd. Kontaktirajte nas putem WhatsApp broja +62-877-5801-6000

Moringa Exporter

Naša Ccmpany je vodeći proizvođač, dobavljač i izvoznik organskog praha listova moringe, sjemena moringe i ulja moringe.

Mi smo integrirana Moringa kompanija koja se bavi upravljanjem Moringa farmama do proizvodnje Moringa asortimana proizvoda s dodanom vrijednošću.

Izvozimo organski prah od listova Moringe u više od 20 zemalja širom svijeta.

Većina vodećih nutricionističkih brendova koristi naš prah od lišća Moringe u svojim formulacijama.

Naše farme i fabrika Moringa nalaze se u provinciji West Nusa Tenggara u Indoneziji, miljama daleko od saobraćajnih gužvi i zagađujućih industrija.

Radimo sa stotinama malih farmera i osnovali smo društvo za pravednu trgovinu kako bismo uzgajali moringu najboljeg kvaliteta na svijetu u tropskoj klimi. Imamo kompletan transparentan lanac nabavke.

Svi naši proizvodi mogu se pratiti do farme odakle su nastali. Nudimo najkvalitetnije organske Moringa proizvode direktno iz izvora.
Moringa Oleifera

Iako su male veličine, listovi Moringe imaju mnoge važne zdravstvene prednosti. U stvari, naučnici ga zovu magično drvo (Miracle Tree). Listovi moringe su ovalnog oblika, male veličine, uredno raspoređeni na stabljici, obično se kuhaju kao povrće za liječenje. Istraživanja o djelotvornosti listova Moringe započeta su od 1980. godine, na listovima, zatim na kori, plodovima i sjemenkama.

Svjetska zdravstvena organizacija WHO preporučuje djeci i dojenčadima u ranom djetinjstvu da ga konzumiraju, zbog blagodati velikog sadržaja listova Moringe, koji sadrže: Tri puta više kalija nego banane, Četiri puta više kalcija nego mlijeko, Sedam puta više vitamina C od pomorandže, četiri puta više vitamina A od šargarepe, duplo više proteina od mlijeka.

Organizacija SZO nazvala je Moringa drvo čudesnim stablom, nakon što je otkrila važne prednosti lišća Moringe. En.wikipedia.org Više od 1300 studija, članaka i izvještaja objasnilo je prednosti Moringe i njene iscjeliteljske sposobnosti, koje su važne u suočavanju s izbijanjem bolesti i problemima pothranjenosti. Istraživanja pokazuju da gotovo svaki dio biljke Moringa ima važna svojstva, koja se mogu iskoristiti na nekoliko načina.

Prednosti listova Moringe.

Održavajte težinu.

Važna stvar koju ne treba zaboraviti je držati tijelo u ravnoteži sa svojom težinom. Studije koje su proveli stručnjaci otkrile su da Moringa čaj pomaže u rješavanju probavnih problema čije su prednosti stimuliranje tjelesnog metabolizma za optimalno sagorijevanje kalorija.

Čaj od listova Moringe sadrži visoke polifenole, koji djeluju kao antioksidansi. Prednosti antioksidansa za detoksikaciju toksina u tijelu, te jačanje imunološkog sistema.

Uklonite fleke na licu.

Jednostavan sastojak, uzmite nekoliko mladih listova moringe, zgnječite do fino, zatim ga koristite kao prah (ili se može i pomiješati sa prahom), koji se u nekim zemljama ekstrakt moringe koristio kao sirovina za pravljenje kozmetike za kože. Dijelovi biljke Moringa koji se široko koriste za kožu su kora, listovi, cvjetovi i sjemenke.

Listovi moringe sadrže hranljive materije kao što su kalcijum i minerale kao što su bakar, gvožđe, cink (cink), magnezijum, silicijum dioksid i mangan. Lišće moringe može biti i prirodni hidratant, koristi se za uklanjanje mrtvih ćelija kože i čišćenje kože.

Listovi moringe sadrže više od 30 antioksidansa koji su korisni za zdravlje kože. Listovi moringe su bogati mineralima i aminokiselinama koje mogu pomoći u proizvodnji kolagena i proteina keratina, koji je važan za zdravlje svih kožnih tkiva u tijelu.

Postoji nekoliko poznatih brendova kozmetičkih proizvoda koji koriste ulje Moringe kao sirovinu za svoje proizvode. Posebno proizvodi za njegu kože kao što su kreme protiv starenja, kreme protiv bora, aromaterapijska ulja, pjene za lice, losioni, kreme za posvjetljivanje i dezodoransi.

Prednosti ove biljke moringe su neophodne za zdravlje i ljepotu kože, počevši od listova moringe, ulja moringe do cvjetova moringe. Cvjetovi moringe se često koriste kao sirovina za kozmetiku i parfeme, kolonjske vode, ulja za kosu i aromaterapijska ulja. Cvjetovi moringe sadrže visoku oleinsku kiselinu, vrlo dobro rafiniranu u ulje. Ulje cvijeta moringe može se osloniti da će apsorbirati i zadržati aromu.

Korištenje listova Moringe za ljepotu.

Kako? prvo napravite pastu od lišća Moringe. Birajte listove Moringe koji su još zeleni i svježi, odvojeni od grana. Pasirajte listove Moringe dodavanjem samo malo vode (tako da listovi Moringe formiraju pastu). Zatim se koristi kao maska, pasta od listova Moringe može se čuvati 3 dana u frižideru.

Listovi moringe obezbeđuju ishranu za dojilje i decu.

Razvoj prednosti biljaka Moringa u Indoneziji je relativno kasno u poređenju sa inostranstvom. Međutim, još uvijek postoji mogućnost da se razvije za domaće i izvozno tržište. Postoji veliki potencijal za razvoj tržišta za prednosti biljaka Moringe u poboljšanju ishrane dojilja i djece.

Listovi moringe sadrže proteine, gvožđe i vitamin C. Osim toga, tu su i flavonoidni elementi čije su prednosti da pomognu majkama koje doje da proizvode više majčinog mleka. Sadržaj proteina čini kvalitetno majčino mlijeko.

Visok sadržaj gvožđa, koji je 25 puta veći od spanaća, preporučuje se majkama nakon porođaja, gde žene u menstruaciji uglavnom gube mnogo gvožđa. Za djecu se može konzumirati od bebe, odnosno bebe starije od šest mjeseci. Trudnice treba da izbjegavaju konzumiranje listova Moringe tokom trudnoće, posebno u prvom tromjesečju.

Zdrave oči.

Listovi moringe imaju visok sadržaj vitamina A koji je veoma dobar za oči. Konzumacija listova Moringe je korisna kako bi očni organi uvijek bili u zdravom i čistom stanju.

Listovi moringe se mogu koristiti u liječenju očnih bolesti, mogu se jesti direktno (nakon čišćenja listova). Listovi moringe imaju dosta nutritivnih sadržaja, od kojih su jedan vitamin A i kalcij.

Sadržaj vitamina A u listovima Moringe koristan je za zaštitu zdravlja očiju, bilo da počinje da smanjuje rizik od plus, minus, cilindričnih očiju i katarakte. Listovi moringe su također dobri kada ih jedu dijabetičari i korisni su za čišćenje očiju.

Antioksidansi i protuupalni spojevi.

Prema izvještaju objavljenom u Asia Pacific Journal of Cancer Prevention, listovi Moringe sadrže mješavinu esencijalnih aminokiselina, karotenoidnih fitonutrijenata, antioksidansa poput kvercetina i prirodnih antibakterijskih spojeva koji djeluju kao protuupalni lijekovi.

Listovi moringe sadrže nekoliko spojeva protiv starenja koji mogu smanjiti efekte oksidativnog stresa i upale. Prednosti su sve optimalnije sa prisustvom polifenolnih jedinjenja, vitamina C, beta-karotena, kvercetina i hlorogenske kiseline, ova jedinjenja su povezana sa smanjenim rizikom od hroničnih bolesti, kao što su rak želuca, pluća, debelog creva, dijabetes, hipertenzija i bolesti oka zbog faktora rizika. Dob.

Održavajte zdravlje bubrega.

Konzumacija zdrave hrane automatski pomaže bubrezima da rade optimalno (funkcionišu), inače će se nezdrava hrana (jedna od kojih je hrana bogata mastima) akumulirati u bubrezima i uzrokovati zdravstvene probleme. Konzumacija listova Moringe, automatski pomaže u obnavljanju zdravlja bubrega koji je već u lošem stanju.

Usporava efekte starenja.

Studija iz 2014. objavljena u Journal of Food Science and Technology testirala je prednosti Moringe. Znajući za nivoe vrijednih antioksidativnih enzima, istraživači su željeli istražiti da li listovi Moringe mogu pomoći u usporavanju efekata starenja, korištenjem prirodnih biljnih antioksidansa, koji su u stanju prirodno uravnotežiti hormone.

U studiji je učestvovalo 90 žena u postmenopauzi u dobi od 45-60 godina podijeljenih u tri grupe, koje su dobile različite nivoe suplementacije. Rezultati su pokazali da je suplementacija Moringom i spanaćem dovela do značajnog povećanja antioksidativnih spojeva, koji igraju važnu ulogu u usporavanju efekata starenja.

Liječenje reumatizma Listovi moringe mogu se koristiti za liječenje reume.

Upotreba listova Moringe u liječenju reume za smanjenje bolova u zglobovima i smanjenje nakupljanja mokraćne kiseline u zglobovima, što je vrlo važno u prevladavanju problema reume ili gihta. Prednosti ovog lista Moringe mogu se koristiti za reumu, bolove, bolove itd.

Prevencija bolesti srca.

Studija o laboratorijskim životinjama objavljena u izdanju časopisa “Journal of Medicinal Food” iz februara 2009. otkrila je da listovi moringe sprječavaju oštećenje srca i pružaju antioksidativne prednosti. U studiji, doziranje od 200 miligrama po kilogramu tjelesne težine dnevno tokom 30 dana rezultiralo je nižim nivoom oksidiranih lipida i štitilo srčano tkivo od strukturnih oštećenja. Istraživači su zaključili da listovi Moringe pružaju značajne prednosti za zdravlje srca. Još uvijek su potrebna dalja istraživanja kako bi se ovi nalazi ojačali.

Listovi moringe obezbeđuju ishranu za dojilje i decu.

Razvoj prednosti biljaka Moringa u Indoneziji je relativno kasno u poređenju sa inostranstvom. Međutim, još uvijek postoji mogućnost da se razvije za domaće i izvozno tržište. Postoji veliki potencijal za razvoj tržišta za prednosti biljaka Moringe u poboljšanju ishrane dojilja i djece.

Listovi moringe sadrže proteine, gvožđe i vitamin C. Osim toga, tu su i flavonoidni elementi čije su prednosti da pomognu majkama koje doje da proizvode više majčinog mleka. Sadržaj proteina čini kvalitetno majčino mlijeko.

Visok sadržaj gvožđa, koji je 25 puta veći od spanaća, preporučuje se majkama nakon porođaja, gde žene u menstruaciji uglavnom gube mnogo gvožđa. Za djecu se može konzumirati od bebe, odnosno bebe starije od šest mjeseci. Trudnice treba da izbjegavaju konzumiranje listova Moringe tokom trudnoće, posebno u prvom tromjesečju.

Zdrave oči.

Listovi moringe imaju visok sadržaj vitamina A koji je veoma dobar za oči. Konzumacija listova Moringe je korisna kako bi očni organi uvijek bili u zdravom i čistom stanju.

Listovi moringe se mogu koristiti u liječenju očnih bolesti, mogu se jesti direktno (nakon čišćenja listova). Listovi moringe imaju dosta nutritivnih sadržaja, od kojih su jedan vitamin A i kalcij.

Sadržaj vitamina A u listovima Moringe koristan je za zaštitu zdravlja očiju, bilo da počinje da smanjuje rizik od plus, minus, cilindričnih očiju i katarakte. Listovi moringe su također dobri kada ih jedu dijabetičari i korisni su za čišćenje očiju.

Antioksidansi i protuupalni spojevi.

Prema izvještaju objavljenom u Asia Pacific Journal of Cancer Prevention, listovi Moringe sadrže mješavinu esencijalnih aminokiselina, karotenoidnih fitonutrijenata, antioksidansa poput kvercetina i prirodnih antibakterijskih spojeva koji djeluju kao protuupalni lijekovi.

Listovi moringe sadrže nekoliko spojeva protiv starenja koji mogu smanjiti efekte oksidativnog stresa i upale. Prednosti su sve optimalnije sa prisustvom polifenolnih jedinjenja, vitamina C, beta-karotena, kvercetina i hlorogenske kiseline, ova jedinjenja su povezana sa smanjenim rizikom od hroničnih bolesti, kao što su rak želuca, pluća, debelog creva, dijabetes, hipertenzija i bolesti oka zbog faktora rizika. Dob.

Održavajte zdravlje bubrega.

Konzumacija zdrave hrane automatski pomaže bubrezima da rade optimalno (funkcionišu), inače će se nezdrava hrana (jedna od kojih je hrana bogata mastima) akumulirati u bubrezima i uzrokovati zdravstvene probleme. Konzumacija listova Moringe, automatski pomaže u obnavljanju zdravlja bubrega koji je već u lošem stanju.

Usporava efekte starenja.

Studija iz 2014. objavljena u Journal of Food Science and Technology testirala je prednosti Moringe. Znajući za nivoe vrijednih antioksidativnih enzima, istraživači su željeli istražiti da li listovi Moringe mogu pomoći u usporavanju efekata starenja, korištenjem prirodnih biljnih antioksidansa, koji su u stanju prirodno uravnotežiti hormone.

U studiji je učestvovalo 90 žena u postmenopauzi u dobi od 45-60 godina podijeljenih u tri grupe, koje su dobile različite nivoe suplementacije. Rezultati su pokazali da je suplementacija Moringom i spanaćem dovela do značajnog povećanja antioksidativnih spojeva, koji igraju važnu ulogu u usporavanju efekata starenja.

Prednosti listova Moringe za žene.

Za žene konzumacija listova Moringe možda nije nova stvar. Vjeruje se da su listovi moringe dobri za održavanje zdravlja ženskih reproduktivnih organa. Ali ispostavilo se da su prednosti lišća Moringe za žene brojne. Ove pogodnosti uključuju;

Prevencija anemije kod trudnica.

Anemija je rizična bolest za trudnice. Zato što je nivo krvi u tijelu trudnice potreban za održavanje zdravlja sebe i djece koju nose. Osim toga, anemija je opasna i tokom procesa porođaja. Za prevladavanje opasnosti od anemije kod trudnica, konzumacija listova Moringe može biti jedno rješenje. Listovi moringe imaju sposobnost povećanja hemoglobina tako da se može spriječiti rizik od anemije.

Prevencija rizika od komplikacija kod trudnica.

Komplikacije tokom trudnoće mogu se dogoditi svakome. Kako bi to spriječile, trudnice bi trebale jesti zdravu hranu bogatu hranjivim tvarima i vitaminima. Listovi moringe mogu biti zdrav izbor hrane za trudnice. jer ovaj list ima mnogo hranljivih materija i minerala potrebnih tokom trudnoće.

Povećajte proizvodnju majčinog mlijeka.

Majčino mlijeko ili majčino mlijeko je potrebno jer nakon rođenja bebe, glavna potrošnja hrane dolazi iz majčinog mlijeka. Nažalost, ne mogu sve žene proizvesti majčino mlijeko odmah nakon porođaja, ponekad je potrebno prvo pojačanje kako bi mlijeko moglo izaći.

Listovi moringe imaju isti galaktogoški efekat kao i listovi katuka. Ovaj efekat može povećati proizvodnju majčinog mlijeka. Uz obilnu količinu majčinog mlijeka, nutritivne potrebe bebe mogu se zadovoljiti.

Povećajte antioksidanse nakon menopauze.

Nivo antioksidansa kod žena zapravo može biti smanjen zbog smanjene proizvodnje hormona estrogena. Za povećanje ovih antioksidansa preporučuje se konzumiranje listova Moringe u obliku kašice. Vjeruje se da listovi moringe povećavaju antioksidanse koji su važni za održavanje zdravog tijela.

Kako pravilno obraditi listove Moringe

Da bi se zadržale prednosti listova Moringe, morate znati kako ih preraditi. Postoji nekoliko načina da pravilno uzgajate lišće Moringe, kao što su sljedeći:

Prerađeno u čaj.

Za obradu listova Moringe na ovaj način. Morate biti sigurni da su listovi Moringe suhi. Nakon toga stavite listove Moringe u šolju i skuvajte ih kao da kuvate čaj. Možete dodati i šećer ili med da dodate ukus.

Kuvano.

Ova metoda je najčešća metoda. Ali na ovaj način se mogu koristiti svi dijelovi listova Moringe. Prokuhanu vodu možete piti, a kuvano lišće možete koristiti kao salatu.

Povrće.

Povrće od listova moringe takođe se pokazalo ne samo ukusnim već i bogatim blagodetima. Od listova moringe može se napraviti bistro povrće uz dodatak kukuruza šećerca i nekih začina koji će ukus učiniti bogatijim.

Želite li napraviti svoj vlastiti Moringa proizvod?

Dobre vijesti! Možemo proizvoditi moringa gotove proizvode koristeći vašu vlastitu marku / privatnu marku moringa / proizvode s bijelom etiketom Moringa Oleifera proizvoda – Kontaktirajte nas putem telefona / WhatsApp : +62-877-5801-6000