Posted on

Pabrik Briket Arang Kalapa : Kumaha Cara Nyieun Briket Arang tina Batok Kalapa?

Pabrik Briket Arang Kalapa : Kumaha Cara Nyieun Briket Arang tina Batok Kalapa?

Batok kalapa diwangun ku sabut (nepi ka 30%) jeung empulur (nepi ka 70%). Kandungan lebuna kira-kira 0,6% jeung lignin kira-kira 36,5%, nu mantuan ngarobahna jadi areng kalayan gampang.

Areng batok kalapa mangrupa bahan bakar nabati anu alami jeung ramah lingkungan. √Čta mangrupikeun pangganti suluh anu pangsa√©na ngalawan kayu bakar, minyak tanah, sareng bahan bakar fosil san√©s. Di W√©tan Tengah, sapertos Arab Saudi, Libanon, sareng Suriah, briket areng kalapa dianggo salaku bara hookah (arang Shisha). Sedengkeun di √Čropa, dipak√© pikeun BBQ (barbecue).

Kuasa téknik Cara Nyieun Briket Arang tina Batok Kalapa, éta bakal mawa kabeungharan nu gedé.

Ti mana meunang batok kalapa nu murah tur loba pisan?
Pikeun ngawangun jalur produksi briket arang kalapa anu nguntungkeun, anu kudu dilakukeun heula nyaéta ngumpulkeun batok kalapa anu loba.

Masarakat mindeng miceun batok kalapa sanggeus nginum santan. Di seueur nagara tropis anu beunghar ku kalapa, anjeun tiasa ningali seueur batok kalapa anu ditumpuk di sisi jalan, pasar, sareng pabrik pangolahan. Indonésia téh Sawarga Kalapa!

Numutkeun Statistik nu ditawarkeun ku Organisasi Pangan sareng Pertanian PBB (FAO), Indonésia mangrupikeun produser kalapa panglegana, kalayan total produksi 20 juta ton dina taun 2020.

Indonesia miboga 3,4 juta héktar perkebunan kalapa anu dirojong ku iklim tropis. Sumatra, Jawa, jeung Sulawesi mangrupa wewengkon panén utama kalapa. Harga batok kalapa kacida murahna sahingga bisa meunangkeun batok kalapa anu loba pisan di ieu tempat.

Kumaha cara nyieun briket areng kalapa?
Prosés nyieun areng batok kalapa nyaéta: Carbonizing РCrushing РMixing РDrying РBriquetting РPacking.

Carbonizing

https://youtu.be/9PJ41nGLUmI

Masukkeun batok kalapa kana tungku karbonisasi, panaskeun nepi ka 1100¬įF (590¬įC), terus dikarbonisasi dina kaayaan anhidrat, b√©bas oksig√©n, suhu luhur jeung tekanan luhur.

Perhatikeun yén karbonisasi kudu dilakukeun ku sorangan. Tangtosna, anjeun ogé tiasa milih metode karbonisasi anu murah pisan. Nyaéta, ngaduruk kulit kalapa dina lombang gedé. Tapi sakabéh prosés bisa nyandak anjeun 2 jam atawa leuwih.

Ngaremuk

Areng batok kalapa ngajaga bentuk cangkang atawa ngarecah sanggeus karbonisasi. Saméméh nyieun briket areng, paké palu crusher pikeun ditumbuk jadi bubuk 3-5 mm.

Maké pangirut palu pikeun ngaremuk batok kalapa

Bubuk areng kalapa leuwih gampang pikeun ngabentuk jeung bisa ngurangan makéna mesin. Beuki leutik ukuran partikel, leuwih gampang pikeun dipencet kana briket areng.

Campur

Salaku bubuk kalapa karbon teu boga viskositas, perlu pikeun nambahkeun hiji binder jeung cai kana powders areng. Lajeng gaul babarengan dina amixer.

1. Binder: Pak√© binders dahareun-grade alam kawas aci jagong jeung aci sampeu. √Čta henteu ngandung pangisi (antrasit, liat, jsb.) sareng 100% bebas kimia. Biasana, babandingan binder nya√©ta 3-5%.

2. Cai: Uap areng kedah 20-25% saatos nyampur. Kumaha carana terang naha Uap téh ok atanapi henteu? Nyokot sakeupeul areng campur jeung ciwit ku leungeun. Lamun bubuk areng teu leupas, kalembaban geus ngahontal standar.

3. Campuran: Beuki lengkep dicampur, kualitas briket leuwih luhur.

Ngagaringkeun

A dryer dilengkepan sangkan kandungan cai bubuk areng kalapa kirang ti 10%. Langkung handap tingkat kalembaban, langkung saé kaduruk.

Brikét

Sanggeus garing, bubuk kalapa karbon dikirim ka mesin briket tipe roller. Dina suhu luhur jeung tekanan luhur, bubuk ieu briquetting kana bal, lajeng mulus gulung ka handap tina mesin.

Wangun bal bisa jadi bantal, lonjong, buleud jeung pasagi. Arang bubuk kalapa di briket kana rupa-rupa bal

Packing jeung Ngajual

Pakét a

briket mangrupakeun alternatif sampurna pikeun areng tradisional

Dibandingkeun jeung areng tradisional, areng batok kalapa miboga kaunggulan anu luar biasa:· · ·

РIeu 100% areng biomassa alam murni tanpa bahan kimia. Kami ngajamin yén éta henteu peryogi tangkal anu ditegor!
– Gampang hurung kusabab bentukna unik.
– Konsisten, rata, jeung bisa diprediksi waktu bakar.
– Langkung lami waktos kaduruk. Ieu bisa kaduruk salila sahenteuna 3 jam, nu 6 kali leuwih luhur batan areng tradisional.
РPanasna langkung gancang tibatan areng anu sanés. Nilai kalorina ageung (5500-7000 kcal/kg) sareng kaduruk langkung panas tibatan areng tradisional.
– Ngaduruk beresih. Taya bau jeung haseup.
– Lebu residual handap. Cai mibanda kandungan lebu leuwih handap (2-10%) ti batubara (20-40%).
– Merlukeun pangsaeutikna areng pikeun barbecue. 1 pon areng batok kalapa sarua jeung 2 pon areng tradisional.

Kagunaan briket arang kalapa :
– Arang batok kalapa pikeun Barbecue Anjeun
– Arang kalapa diaktipkeun
– Perawatan pribadi
– Pakan ternak

Pamakéan briket arang kalapa

Brikét areng BBQ dijieun tina batok kalapa

Areng batok kalapa mangrupikeun pamutahiran anu sampurna pikeun Sistem Barbecue anjeun anu nyayogikeun bahan bakar h√©jo anu sampurna. Urang √Čropa jeung Am√©rika ngagunakeun briquettes areng kalapa pikeun ngaganti areng tradisional di jero grill dina. Kalapa alam ngajaga dahareun aman tina gumpalan minyak bumi atawa zat ngabahayakeun lianna sarta henteu haseup jeung euweuh bauan.

Areng kalapa aktip

Arang batok kalapa bubuk bisa dijadikeun areng kalapa aktip. Hal ieu dipaké dina cai limbah jeung cai nginum pikeun purifikasi, decolorization, dechlorination jeung deodorization.

Pakan ternak

Penelitian anyar geus ngabuktikeun yén areng batok kalapa bisa ngadahar sapi, babi jeung jangjangan lianna. Pakan areng batok kalapa ieu bisa ngurangan panyakit jeung nambahan kahirupanana.

Perawatan pribadi

Salaku areng batok kalapa miboga sipat moisturizer jeung purifikasi anu luar biasa, éta dipaké dina produk perawatan pribadi, kayaning sabun, odol, jsb. Anjeun ogé bisa manggihan sababaraha produk populér dina bubuk areng kalapa pemutihan huntu di toko.