Posted on

Pengeksport Moringa & Label Peribadi Moringa Manufacture

Pengeksport Moringa & Label Peribadi Moringa Manufacture

Adakah Anda Ingin Membuat Produk Moringa Anda Sendiri?

Berita baik! Kami boleh menghasilkan produk siap moringa menggunakan jenama anda sendiri / label peribadi moringa / produk label putih Moringa Oleifera

Serahkan semua proses pengeluaran kepada kami, anda hanya menerima barangan siap dibungkus di bawah jenama anda.

Sangat sesuai untuk syarikat B2C, pasaraya, hotel & kafe, pemilik rangkaian restoran, syarikat perdagangan, dll. Sila hubungi Kami melalui nombor whatsapp +62-877-5801-6000

Pengeksport Moringa

Ccmpany kami ialah Pengeluar terkemuka, Pembekal dan Pengeksport serbuk daun Moringa Organik, biji Moringa dan minyak Moringa.

Kami ialah syarikat Moringa bersepadu yang berurusan dengan pengurusan ladang Moringa untuk menghasilkan rangkaian produk Moringa nilai tambah.

Kami mengeksport serbuk daun Moringa Organik ke lebih daripada 20 negara di seluruh dunia.

Kebanyakan jenama nutraseutikal terkemuka telah menggunakan serbuk daun Moringa Kami dalam formulasi mereka.

Ladang dan kilang Moringa kami terletak di Provinsi Nusa Tenggara Barat di Indonesia, jauh dari kesesakan lalu lintas dan industri pencemar.

Kami bekerjasama dengan ratusan petani kecil dan telah membentuk masyarakat perdagangan Adil untuk memupuk Moringa kualiti terbaik dunia dalam iklim tropika. Kami mempunyai rantaian bekalan telus yang lengkap.

Semua produk kami boleh dikesan kembali ke ladang di mana ia berasal. Kami menawarkan produk Moringa Organik berkualiti terbaik terus dari sumbernya.
Moringa Oleifera

Walaupun bersaiz kecil, daun Moringa mempunyai banyak manfaat kesihatan yang penting. Malah, saintis memanggilnya sebagai pokok ajaib (Miracle Tree). Daun kelor berbentuk bujur, dan bersaiz kecil tersusun rapi pada tangkai, biasanya dimasak sebagai sayur untuk rawatan. Kajian tentang khasiat daun Moringa telah dimulakan sejak tahun 1980 iaitu pada daun, kemudian kulit, buah dan biji.

Pertubuhan kesihatan dunia WHO mengesyorkan untuk kanak-kanak dan bayi di peringkat awal untuk mengambilnya, kerana manfaat kandungan besar daun Moringa, yang mengandungi: Tiga kali lebih banyak kalium daripada pisang, Empat kali lebih banyak kalsium daripada susu, Tujuh kali lebih banyak vitamin. C daripada oren, Empat kali ganda vitamin A daripada lobak merah, Dua kali ganda protein daripada susu.

Organisasi WHO menamakan pokok Moringa sebagai pokok ajaib, selepas menemui manfaat penting daun Moringa. En.wikipedia.org Lebih daripada 1,300 kajian, artikel dan laporan telah menjelaskan faedah Moringa dan kebolehan penyembuhannya, yang penting dalam menangani wabak penyakit dan masalah kekurangan zat makanan. Penyelidikan menunjukkan bahawa hampir setiap bahagian tumbuhan Moringa mempunyai sifat penting, yang boleh digunakan dalam beberapa cara.

Khasiat daun Moringa.

Kekalkan berat badan.

Perkara penting yang tidak boleh dilupakan ialah menjaga keseimbangan badan dengan beratnya. Kajian yang dijalankan oleh pakar mendapati teh Moringa membantu menangani masalah penghadaman yang mana manfaatnya adalah untuk merangsang metabolisme badan untuk pembakaran kalori yang optimum.

Teh yang diperbuat daripada daun Moringa mengandungi polifenol yang tinggi, yang berfungsi sebagai antioksidan. Kebaikan antioksidan untuk menyahtoksik toksin dalam badan, dan menguatkan sistem imun.

Menghilangkan bintik-bintik muka.

Bahan mudahnya, ambil beberapa helai daun Moringa muda, tumbuk hingga halus, kemudian gunakan sebagai serbuk (atau boleh juga dicampur dengan serbuk), yang di beberapa negara ekstrak Moringa telah digunakan sebagai bahan mentah untuk membuat kosmetik untuk kulit. Bahagian tumbuhan Moringa yang banyak digunakan untuk kulit ialah kulit, daun, bunga dan biji.

Daun Moringa mengandungi khasiat seperti kalsium dan mineral seperti kuprum, besi, zink (zink), magnesium, silika dan mangan. Daun Moringa juga boleh menjadi pelembap semula jadi, mempunyai kegunaan untuk menanggalkan sel kulit mati dan membersihkan kulit.

Daun Moringa mengandungi lebih daripada 30 antioksidan yang bermanfaat untuk kesihatan kulit. Daun Moringa kaya dengan mineral dan asid amino yang boleh membantu menghasilkan kolagen dan keratin protein, yang penting untuk kesihatan semua tisu kulit dalam badan.

Terdapat beberapa jenama produk kosmetik terkenal yang menggunakan minyak Moringa sebagai bahan mentah produk mereka. Terutamanya produk penjagaan kulit seperti krim antipenuaan, krim anti kedutan, minyak aromaterapi, buih muka, losyen, krim pencerah dan deodoran.

Khasiat tumbuhan Moringa ini amat diperlukan untuk kesihatan dan kecantikan kulit, bermula daripada daun Moringa, minyak Moringa sehinggalah kepada bunga Moringa. Bunga moringa sering digunakan sebagai bahan mentah untuk kosmetik dan minyak wangi, cologne, minyak rambut, dan minyak aromaterapi. Bunga moringa mengandungi asid oleik yang tinggi, ditapis dengan sangat baik menjadi minyak. Minyak bunga moringa boleh dipercayai untuk menyerap dan mengekalkan aroma.

Memanfaatkan daun Moringa untuk kecantikan.

Bagaimana? mula-mula buat pes daun Moringa. Pilih daun Moringa yang masih hijau dan segar, terpisah dari dahannya. Haluskan daun Moringa dengan hanya menambah sedikit air (supaya daun Moringa menjadi pes). Kemudian digunakan sebagai topeng, pes daun Moringa boleh disimpan selama 3 hari di dalam peti sejuk.

Daun Moringa membekalkan khasiat untuk ibu menyusu dan anak.

Perkembangan manfaat tumbuhan Moringa di Indonesia agak lewat berbanding di luar negara. Walau bagaimanapun, masih ada peluang untuk membangunkannya untuk bahagian pasaran domestik dan eksport. Terdapat potensi besar untuk membangunkan pasaran untuk faedah tumbuhan Moringa dalam meningkatkan pemakanan ibu dan anak yang menyusu.

Daun kelor mengandungi protein, zat besi, dan Vitamin C. Selain itu, terdapat juga unsur flavonoid yang khasiatnya membantu ibu menyusu menghasilkan lebih banyak susu ibu. Kandungan protein menjadikan susu ibu berkualiti.

Kandungan zat besi yang tinggi iaitu 25 kali ganda lebih tinggi daripada bayam digalakkan untuk diambil oleh ibu selepas bersalin, di mana wanita yang datang haid biasanya kehilangan zat besi yang banyak. Bagi kanak-kanak pula boleh dimakan sejak bayi iaitu bayi lebih enam bulan. Ibu hamil perlu mengelak daripada mengambil daun Moringa semasa hamil terutamanya trimester pertama.

Mata yang sihat.

Daun Moringa mempunyai kandungan vitamin A yang tinggi yang sangat baik untuk mata. Pengambilan daun Moringa bermanfaat agar organ mata sentiasa dalam keadaan sihat dan jernih.

Daun kelor boleh digunakan dalam menyembuhkan penyakit mata, boleh dimakan terus (selepas daun dibersihkan). Daun kelor mempunyai banyak kandungan nutrisi, salah satunya vitamin A dan kalsium.

Kandungan vitamin A dalam daun Moringa berguna untuk melindungi kesihatan mata, sama ada ia mula mengurangkan risiko mata tambah, tolak, silinder dan katarak. Daun Moringa juga bagus apabila dimakan oleh pesakit diabetes dan berguna untuk membersihkan mata.

Sebatian antioksidan dan anti-radang.

Menurut laporan yang diterbitkan dalam Asia Pacific Journal of Cancer Prevention, daun Moringa mengandungi campuran asid amino penting, fitonutrien karotenoid, antioksidan seperti kuersetin, dan sebatian antibakteria semula jadi yang bertindak seperti ubat anti-radang.

Daun Moringa mempunyai beberapa sebatian anti-penuaan yang boleh mengurangkan kesan tekanan oksidatif dan keradangan. Faedahnya semakin optimum dengan kehadiran sebatian polifenol, vitamin C, beta-karotena, kuersetin, dan asid klorogenik. Sebatian ini dikaitkan dengan pengurangan risiko penyakit kronik, seperti perut, paru-paru, kanser kolon, diabetes, hipertensi, dan penyakit mata kerana faktor risiko. umur.

Menjaga kesihatan buah pinggang.

Pengambilan makanan sihat secara automatik membantu buah pinggang berfungsi secara optimum (berfungsi), jika tidak makanan yang tidak sihat (salah satunya adalah makanan tinggi lemak) akan terkumpul di dalam buah pinggang menyebabkan masalah kesihatan. Pengambilan daun Moringa, secara automatik membantu memulihkan kesihatan buah pinggang yang sudah dalam keadaan teruk.

Melambatkan kesan penuaan.

Kajian 2014 yang diterbitkan dalam Jurnal Sains dan Teknologi Makanan menguji manfaat Moringa. Mengetahui tentang tahap enzim antioksidan yang berharga, penyelidik ingin menyiasat sama ada daun Moringa boleh membantu melambatkan kesan penuaan, dengan menggunakan antioksidan herba semulajadi, yang mampu mengimbangi hormon secara semula jadi.

Kajian itu melibatkan sembilan puluh wanita menopause antara umur 45-60 tahun dibahagikan kepada tiga kumpulan, yang diberi pelbagai tahap suplemen. Keputusan menunjukkan bahawa suplemen dengan Moringa dan bayam membawa kepada peningkatan ketara dalam sebatian antioksidan, yang memainkan peranan penting dalam memperlahankan kesan penuaan.

Merawat sakit sendi Daun kelor boleh digunakan untuk merawat sakit sendi.

Penggunaan daun Moringa dalam rawatan reumatisme untuk mengurangkan sakit pada sendi dan mengurangkan pengumpulan asid urik pada sendi, yang sangat penting dalam mengatasi masalah reumatik atau gout. Khasiat daun Moringa ni boleh digunakan untuk sakit reumatik, sakit, sakit dan sebagainya.

Mencegah penyakit jantung.

Kajian haiwan makmal yang diterbitkan dalam “Journal of Medicinal Food” edisi Februari 2009 mendapati bahawa daun Moringa menghalang kerosakan jantung dan memberikan manfaat antioksidan. Dalam kajian itu, dos sebanyak 200 miligram per kilogram berat badan setiap hari selama 30 hari menghasilkan tahap lipid teroksida yang lebih rendah, dan melindungi tisu jantung daripada kerosakan struktur. Para penyelidik membuat kesimpulan bahawa daun Moringa memberikan manfaat yang signifikan untuk kesihatan jantung. Kajian lanjut masih diperlukan untuk mengukuhkan penemuan ini.

Daun Moringa membekalkan khasiat untuk ibu menyusu dan anak.

Perkembangan manfaat tumbuhan Moringa di Indonesia agak lewat berbanding di luar negara. Walau bagaimanapun, masih ada peluang untuk membangunkannya untuk bahagian pasaran domestik dan eksport. Terdapat potensi besar untuk membangunkan pasaran untuk faedah tumbuhan Moringa dalam meningkatkan pemakanan ibu dan anak yang menyusu.

Daun kelor mengandungi protein, zat besi, dan Vitamin C. Selain itu, terdapat juga unsur flavonoid yang khasiatnya membantu ibu menyusu menghasilkan lebih banyak susu ibu. Kandungan protein menjadikan susu ibu berkualiti.

Kandungan zat besi yang tinggi iaitu 25 kali ganda lebih tinggi daripada bayam digalakkan untuk diambil oleh ibu selepas bersalin, di mana wanita yang datang haid biasanya kehilangan zat besi yang banyak. Bagi kanak-kanak pula boleh dimakan sejak bayi iaitu bayi lebih enam bulan. Ibu hamil perlu mengelak daripada mengambil daun Moringa semasa hamil terutamanya trimester pertama.

Mata yang sihat.

Daun Moringa mempunyai kandungan vitamin A yang tinggi yang sangat baik untuk mata. Pengambilan daun Moringa bermanfaat agar organ mata sentiasa dalam keadaan sihat dan jernih.

Daun kelor boleh digunakan dalam menyembuhkan penyakit mata, boleh dimakan terus (selepas daun dibersihkan). Daun kelor mempunyai banyak kandungan nutrisi, salah satunya vitamin A dan kalsium.

Kandungan vitamin A dalam daun Moringa berguna untuk melindungi kesihatan mata, sama ada ia mula mengurangkan risiko mata tambah, tolak, silinder dan katarak. Daun Moringa juga bagus apabila dimakan oleh pesakit diabetes dan berguna untuk membersihkan mata.

Sebatian antioksidan dan anti-radang.

Menurut laporan yang diterbitkan dalam Asia Pacific Journal of Cancer Prevention, daun Moringa mengandungi campuran asid amino penting, fitonutrien karotenoid, antioksidan seperti kuersetin, dan sebatian antibakteria semula jadi yang bertindak seperti ubat anti-radang.

Daun Moringa mempunyai beberapa sebatian anti-penuaan yang boleh mengurangkan kesan tekanan oksidatif dan keradangan. Faedahnya semakin optimum dengan kehadiran sebatian polifenol, vitamin C, beta-karotena, kuersetin, dan asid klorogenik. Sebatian ini dikaitkan dengan pengurangan risiko penyakit kronik, seperti perut, paru-paru, kanser kolon, diabetes, hipertensi, dan penyakit mata kerana faktor risiko. umur.

Menjaga kesihatan buah pinggang.

Pengambilan makanan sihat secara automatik membantu buah pinggang berfungsi secara optimum (berfungsi), jika tidak makanan yang tidak sihat (salah satunya adalah makanan tinggi lemak) akan terkumpul di dalam buah pinggang menyebabkan masalah kesihatan. Pengambilan daun Moringa, secara automatik membantu memulihkan kesihatan buah pinggang yang sudah dalam keadaan teruk.

Melambatkan kesan penuaan.

Kajian 2014 yang diterbitkan dalam Jurnal Sains dan Teknologi Makanan menguji manfaat Moringa. Mengetahui tentang tahap enzim antioksidan yang berharga, penyelidik ingin menyiasat sama ada daun Moringa boleh membantu melambatkan kesan penuaan, dengan menggunakan antioksidan herba semulajadi, yang mampu mengimbangi hormon secara semula jadi.

Kajian itu melibatkan sembilan puluh wanita menopause antara umur 45-60 tahun dibahagikan kepada tiga kumpulan, yang diberi pelbagai tahap suplemen. Keputusan menunjukkan bahawa suplemen dengan Moringa dan bayam membawa kepada peningkatan ketara dalam sebatian antioksidan, yang memainkan peranan penting dalam memperlahankan kesan penuaan.

Khasiat Daun Moringa untuk Wanita.

Bagi wanita, pengambilan daun Moringa mungkin bukan perkara baru. Daun Moringa dipercayai baik untuk menjaga kesihatan organ reproduktif wanita. Namun ternyata khasiat daun Moringa untuk wanita sangat banyak. Faedah ini termasuk;

Mencegah Anemia pada Wanita Hamil.

Anemia adalah penyakit yang berisiko untuk wanita hamil. Kerana paras darah dalam tubuh wanita hamil diperlukan untuk menjaga kesihatan diri dan anak yang dikandung. Selain itu, anemia juga berbahaya semasa proses bersalin. Untuk mengatasi bahaya anemia pada ibu hamil, pengambilan daun Moringa boleh menjadi salah satu penyelesaian. Daun kelor mempunyai keupayaan untuk meningkatkan hemoglobin supaya risiko anemia dapat dicegah.

Mencegah Risiko Komplikasi pada Wanita Hamil.

Komplikasi semasa kehamilan boleh berlaku kepada sesiapa sahaja. Untuk mengelakkan ini, ibu hamil perlu mengambil makanan sihat yang kaya dengan nutrien dan vitamin. Daun Moringa boleh menjadi pilihan makanan yang sihat untuk ibu hamil. kerana daun ini mempunyai banyak khasiat dan mineral yang diperlukan semasa hamil.

Banyakkan Pengeluaran Susu Ibu.

Susu ibu atau susu ibu diperlukan kerana selepas bayi dilahirkan, pengambilan makanan utama adalah daripada susu ibu. Malangnya, tidak semua wanita dapat mengeluarkan susu ibu sejurus selepas bersalin, kadang-kadang perlu booster dahulu supaya susu boleh keluar.

Daun Moringa mempunyai kesan galactogogue yang sama seperti daun katuk. Kesan ini boleh membuatkan pengeluaran susu ibu meningkat. Dengan jumlah susu ibu yang banyak, keperluan nutrisi bayi dapat dipenuhi.

Meningkatkan Antioksidan selepas Menopaus.

Tahap antioksidan pada wanita sebenarnya boleh dikurangkan kerana pengurangan pengeluaran hormon estrogen. Untuk meningkatkan antioksidan ini, adalah disyorkan untuk mengambil daun Moringa dalam bentuk bubur. Daun Moringa dipercayai meningkatkan antioksidan yang penting untuk mengekalkan kesihatan tubuh badan.

Cara Memproses Daun Moringa Dengan Betul

Supaya khasiat daun Moringa terjaga, maka anda mesti tahu cara mengolahnya. Terdapat beberapa cara untuk memupuk daun Moringa dengan betul, seperti berikut:

Diproses menjadi teh.

Untuk memproses daun Moringa dengan cara ini. Anda perlu memastikan daun Moringa kering. Selepas itu, masukkan daun Moringa ke dalam cawan dan bancuh seperti anda akan membuat teh. Anda juga boleh menambah gula atau madu untuk menambah rasa.

Direbus.

Kaedah ini adalah kaedah yang paling biasa. Tetapi dengan cara ini semua bahagian daun Moringa boleh digunakan. Air rebusan boleh diminum dan daun rebusan boleh dijadikan ulam.

Sayur-sayuran.

Sayuran daun moringa juga ternyata bukan sahaja lazat tetapi juga kaya dengan manfaat. Daun kelor boleh dijadikan sayur jernih dengan tambahan jagung manis dan beberapa rempah ratus yang akan membuatkan rasa lebih enak.

Adakah Anda Ingin Membuat Produk Moringa Anda Sendiri?

Berita baik! Kami boleh menghasilkan produk siap moringa menggunakan jenama anda sendiri / label peribadi moringa / produk label putih produk Moringa Oleifera – Hubungi kami melalui telefon / whatsapp : +62-877-5801-6000