Posted on

Puimsteen Exporteur – Telefoon & Whatsapp +6287865026222

Pumice Stone Size 1 mm - 3 mm

Company Name : UD.SWOTS POTS

Address : Arya Banjar Getas Street, Gang Lele, Green Palm Residence, Number B5, Mataram City, Nusa Tenggara Barat Province, Indonesia, Post Code: 83115

Phone / Whatsapp : +6287865026222

Lombok Pumice Stone Mining Indonesia

Puimsteen leverancier

Puimsteen is een zeer licht, poreus en schurend materiaal en wordt al eeuwenlang gebruikt in de bouw- en schoonheidsindustrie en in de vroege geneeskunde.

Het wordt ook gebruikt als schuurmiddel, vooral in poetsmiddelen, potloodgommen en de productie van stone-washed jeans. Puimsteen werd ook gebruikt in de vroege boekindustrie om perkamentpapier en leren banden te maken.

Er is een grote vraag naar puimsteen, met name voor waterfiltratie, het indammen van chemicaliën, cementproductie, tuinbouw en in toenemende mate voor de huisdierenindustrie.

De winning van puimsteen in ecologisch kwetsbare gebieden is meer onder de loep genomen nadat een dergelijke operatie was gestopt in de Amerikaanse staat Oregon, bij Rock Mesa in het zuidelijke deel van de Three Sisters Wilderness.

Puimsteen voor vroege geneeskunde
Puimsteen wordt al meer dan 2000 jaar in de medicinale industrie gebruikt. De oude Chinese geneeskunde gebruikte gemalen puimsteen samen met gemalen mica en gefossiliseerde botten toegevoegd aan thee om de geest te kalmeren.

Deze thee werd gebruikt om duizeligheid, misselijkheid, slapeloosheid en angststoornissen te behandelen. Inname van deze verpulverde rotsen was in feite in staat om knobbeltjes te verzachten en werd later gebruikt met andere kruideningrediënten om galblaaskanker en urinewegproblemen te behandelen.

In de westerse geneeskunde, die begon in het begin van de 18e eeuw, werd puimsteen vermalen tot een suikerconsistentie en met andere ingrediënten werd het gebruikt om zweren te behandelen, meestal op de huid en het hoornvlies.

Brouwsels zoals deze werden ook gebruikt om littekens van wonden op een gezondere manier te helpen. Omstreeks 1680 werd door een Engelse natuuronderzoeker opgemerkt dat puimsteenpoeder werd gebruikt om het niezen te bevorderen.

Puimsteen voor persoonlijke verzorging

Puimsteen zeepstaven

Puimsteen wordt al duizenden jaren gebruikt als materiaal in de persoonlijke verzorging.

Het is een schurend materiaal dat in poedervorm of als steen kan worden gebruikt om ongewenst haar of huid te verwijderen.

In het oude Egypte waren huidverzorging en schoonheid belangrijk en werden make-up en vochtinbrengende middelen veel gebruikt. Een veel voorkomende trend was om al het haar op het lichaam te verwijderen met crèmes, scheermesjes en puimsteen.

Puimsteen in poedervorm was een ingrediënt in tandpasta’s in het oude Rome.

Nagelverzorging was erg belangrijk in het oude China; nagels werden verzorgd met puimsteen, en puimstenen werden ook gebruikt om eelt te verwijderen.

In een Romeins gedicht werd ontdekt dat puimsteen al in 100 voor Christus en waarschijnlijk daarvoor werd gebruikt om dode huidcellen te verwijderen.

Het is sindsdien in vele tijdperken gebruikt, waaronder het Victoriaanse tijdperk.

Tegenwoordig worden veel van deze technieken nog steeds gebruikt; puimsteen wordt veel gebruikt als exfoliant voor de huid. Hoewel ontharingstechnieken door de eeuwen heen zijn geëvolueerd, worden er ook nog steeds schurende materialen zoals puimsteen gebruikt.

Puimstenen worden vaak gebruikt in schoonheidssalons tijdens het pedicureproces om droge en overtollige huid van de voetzool en eelt te verwijderen.

Fijngemalen puimsteen is aan sommige tandpasta’s toegevoegd als polijstmiddel, vergelijkbaar met Romeins gebruik, en verwijdert gemakkelijk tandplak. Dergelijke tandpasta is te schurend voor dagelijks gebruik.

Puimsteen wordt ook toegevoegd aan zware handreinigers (zoals lavazeep) als een mild schuurmiddel.

Sommige merken chinchilla-stofbaden zijn geformuleerd met puimsteen in poedervorm.

Oude schoonheidstechnieken waarbij puimsteen wordt gebruikt, worden nog steeds gebruikt, maar nieuwere vervangingsmiddelen zijn gemakkelijker te verkrijgen.

Puimsteen voor reiniging

Staaf van massief puimsteen

Puimsteen, soms bevestigd aan een handvat, is een effectief schrobgereedschap voor het verwijderen van kalkaanslag, roest, hardwaterringen en andere vlekken op porseleinen armaturen in huishoudens (bijvoorbeeld badkamers).

Het is een snelle methode in vergelijking met alternatieven zoals chemicaliën of azijn en bakpoeder of borax.

Puimsteen voor de tuinbouw

Een goede bodem vereist voldoende water- en nutriëntenbelasting en weinig verdichting om een ​​gemakkelijke uitwisseling van gassen mogelijk te maken.

De wortels van planten vereisen continu transport van koolstofdioxide en zuurstof van en naar het oppervlak.

Puimsteen verbetert de kwaliteit van de bodem door zijn poreuze eigenschappen, water en gassen kunnen gemakkelijk door de poriën worden getransporteerd en voedingsstoffen kunnen worden opgeslagen in de microscopisch kleine gaatjes.

Puimsteenfragmenten zijn anorganisch, daarom treedt er geen ontbinding op en treedt er weinig verdichting op.

Een ander voordeel van dit anorganische gesteente is dat het geen schimmels of insecten aantrekt of herbergt. Drainage is erg belangrijk in de tuinbouw, met de aanwezigheid van puimsteen is grondbewerking veel gemakkelijker.

Het gebruik van puimsteen creëert ook ideale omstandigheden voor het kweken van planten zoals cactussen en vetplanten, omdat het de waterretentie in zandgronden verhoogt en de dichtheid van kleiachtige bodems vermindert om meer transport van gassen en water mogelijk te maken.

Toevoeging van puimsteen aan een bodem verbetert en vergroot de vegetatieve dekking, aangezien de wortels van planten hellingen stabieler maken en daarom helpt het erosie te verminderen.

Het wordt vaak gebruikt op bermen en greppels en vaak gebruikt in graszoden en golfbanen om de grasbedekking en vlakheid te behouden die kunnen verslechteren als gevolg van grote hoeveelheden verkeer en verdichting.

Met betrekking tot chemische eigenschappen is puimsteen pH-neutraal, het is niet zuur of alkalisch.

In 2011 werd 16% van het in de Verenigde Staten gewonnen puimsteen gebruikt voor tuinbouwdoeleinden.

Puimsteen draagt ​​bij aan de bodemvruchtbaarheid in gebieden waar het door vulkanische activiteit van nature in de bodem aanwezig is.

In het Jemez-gebergte in New Mexico vestigden de Ancestral Puebloans zich bijvoorbeeld op “puimsteenplekken” van de El Cajete Pumice die waarschijnlijk een grotere hoeveelheid vocht vasthielden en ideaal waren voor landbouw.

Puimsteen voor de bouw

Puimsteen wordt veel gebruikt voor het maken van lichtgewicht beton en isolerende sintelblokken met een lage dichtheid.

De met lucht gevulde blaasjes in dit poreuze gesteente dienen als een goede isolator.

Een fijnkorrelige versie van puimsteen, pozzolaan genaamd, wordt gebruikt als additief in cement en wordt gemengd met kalk om een ​​lichtgewicht, glad, gipsachtig beton te vormen.

Deze vorm van beton werd al in de Romeinse tijd gebruikt.

Romeinse ingenieurs gebruikten het om de enorme koepel van het Pantheon te bouwen met toenemende hoeveelheden puimsteen toegevoegd aan beton voor hogere verhogingen van de constructie.

Het werd ook vaak gebruikt als bouwmateriaal voor veel aquaducten.

Een van de belangrijkste toepassingen van puimsteen in de Verenigde Staten is de productie van beton.

Dit gesteente wordt al duizenden jaren in betonmengsels gebruikt en wordt nog steeds gebruikt bij de productie van beton, vooral in gebieden in de buurt van waar dit vulkanische materiaal wordt afgezet.

Nieuwe studies bewijzen een bredere toepassing van puimsteenpoeder in de betonindustrie.

Puimsteen kan fungeren als een cementachtig materiaal in beton en onderzoekers hebben aangetoond dat beton gemaakt met tot 50% puimsteenpoeder de duurzaamheid aanzienlijk kan verbeteren en tegelijkertijd de uitstoot van broeikasgassen en het verbruik van fossiele brandstoffen kan verminderen.