Posted on

Tovarna briketov iz kokosovega oglja: Kako narediti brikete iz kokosove lupine?

Tovarna briketov iz kokosovega oglja: Kako narediti brikete iz kokosove lupine?

Kokosova lupina je sestavljena iz kokosovih vlaken (do 30 %) in jedra (do 70 %). Njegova vsebnost pepela je približno 0,6 % in lignina je približno 36,5 %, kar pomaga, da se dokaj enostavno spremeni v oglje.

Oglje iz kokosovih lupin je naravno in okolju prijazno biogorivo. Je najboljši nadomestek goriva za drva, kerozin in druga fosilna goriva. Na Bližnjem vzhodu, kot so Savdska Arabija, Libanon in Sirija, se briketi iz kokosovega oglja uporabljajo kot oglje za nargile (oglje za šišo). Medtem ko se v Evropi uporablja za BBQ (žar).

Obvladajte tehniko Kako narediti brikete iz oglja iz kokosovih lupin, prinesla vam bo veliko bogastvo.

Kje dobiti poceni in bogate kokosove lupine?
Če želite zgraditi donosno linijo za proizvodnjo briketov iz kokosovega oglja, morate najprej zbrati velike količine kokosovih lupin.

Ljudje po pitju kokosovega mleka pogosto zavržejo kokosove lupine. V mnogih tropskih deželah, ki so bogate s kokosovimi orehi, lahko vidite veliko kokosovih lupin, nabranih ob cestah, tržnicah in predelovalnih obratih. Indonezija je kokosov raj!

Po statističnih podatkih, ki jih ponuja Organizacija Združenih narodov za prehrano in kmetijstvo (FAO), je Indonezija največja svetovna proizvajalka kokosa s skupno proizvodnjo 20 milijonov ton leta 2020.

Indonezija ima 3,4 milijona hektarjev nasadov kokosa, ki jih podpira tropsko podnebje. Sumatra, Java in Sulawesi so glavna območja nabiranja kokosa. Cena kokosovih lupin je tako nizka, da lahko na teh mestih dobite obilo kokosovih lupin.

Kako narediti brikete iz kokosovega oglja?
Postopek izdelave oglja iz kokosovih lupin je: karbonizacija – drobljenje – mešanje – sušenje – briketiranje – pakiranje.

Karbonizacija

https://youtu.be/9PJ41nGLUmI

Kokosove lupine dajte v karbonizacijsko peč, segrejte na 1100 °F (590 °C) in nato karbonizirajte v brezvodnih pogojih brez kisika, pri visoki temperaturi in visokem tlaku.

Upoštevajte, da morate karbonizacijo opraviti sami. Seveda lahko izberete tudi zelo poceni metodo karbonizacije. To je sežiganje kokosove lupine v veliki jami. Toda celoten postopek vam lahko vzame 2 uri ali več.

Drobljenje

Oglje iz kokosove lupine ohrani obliko lupine ali pa po karbonizaciji razpade na koščke. Preden naredite brikete iz oglja, jih z drobilnikom zdrobite v 3-5 mm prah.

Uporabite drobilni kladiv, da zdrobite kokosovo lupino

Kokosovo oglje v prahu je veliko lažje za oblikovanje in lahko zmanjša obrabo stroja. Manjša kot je velikost delcev, lažje jih je stisniti v brikete iz oglja.

Mešanje

Ker ogljikov kokosov prah nima viskoznosti, je treba oglenim prahom dodati vezivo in vodo. Nato jih zmešajte v mešalniku.

1. Vezivo: uporabite naravna veziva za živila, kot sta koruzni škrob in škrob kasave. Ne vsebujejo nobenih polnil (antracit, glina itd.) in so 100% brez kemikalij. Običajno je vezivno razmerje 3-5%.

2. Voda: Vlažnost oglja naj bo po mešanju 20-25%. Kako vedeti, ali je vlaga v redu ali ne? Zgrabite pest mešanega oglja in ga stisnite z roko. Če se oglje v prahu ne sprosti, je vlažnost dosegla standard.

3. Mešanje: Čim bolj popolno je mešanje, večja je kakovost briketov.

Sušenje

Sušilnik je opremljen tako, da je vsebnost vode v prahu kokosovega oglja nižja od 10 %. Nižja kot je vlažnost, bolje gori.

Briketiranje

Po sušenju se ogljikov kokosov prah pošlje v stroj za briketiranje z valji. Pod visoko temperaturo in visokim pritiskom se prašek briketira v kroglice, nato pa gladko odkotali navzdol iz stroja.

Oblike žoge so lahko blazinaste, ovalne, okrogle in kvadratne. Kokosovo oglje v prahu je briketirano v različne vrste kroglic

Pakiranje in prodaja

Paket a

briketi so odlična alternativa tradicionalnemu oglju

V primerjavi s tradicionalnimi oglji ima oglje iz kokosovih lupin izjemne prednosti:· · ·

– Je 100 % čisto naravno oglje iz biomase brez dodanih kemikalij. Zagotavljamo, da za to ni treba posekati dreves!
– Enostaven vžig zaradi edinstvene oblike.
– Dosleden, enakomeren in predvidljiv čas gorenja.
– Daljši čas gorenja. Gori lahko najmanj 3 ure, kar je 6-krat več kot pri tradicionalnem oglju.
– Segreje se hitreje kot druga oglja. Ima visoko kalorično vrednost (5500-7000 kcal/kg) in gori bolj vroče kot tradicionalno oglje.
– Čisto gorenje. Brez vonja in dima.
– Nižji preostali pepel. Ima veliko nižjo vsebnost pepela (2-10%) kot premog (20-40%).
– Zahteva manj oglja za žar. 1 funt oglja iz kokosovih lupin je enak 2 funtom tradicionalnega oglja.

Uporaba briketov iz kokosovega oglja:
– Oglje iz kokosovih lupin za vaš žar
– Aktivno kokosovo oglje
– Osebna nega
– Krma za perutnino

Uporaba briketov iz kokosovega oglja

Briketi na oglje za žar iz kokosove lupine

Oglje iz kokosovih lupin je popolna nadgradnja vašega sistema za žar, ki vam zagotavlja popolno zeleno gorivo. Evropejci in Američani uporabljajo brikete iz kokosovega oglja, da nadomestijo tradicionalno oglje v žaru. Naravni kokos ščiti hrano pred prahom gorečega petroleja ali drugimi škodljivimi snovmi ter je brez dima in vonja.

Aktivno kokosovo oglje

Oglje iz kokosove lupine lahko predelate v aktivno kokosovo oglje. Uporablja se v odpadni in pitni vodi za čiščenje, razbarvanje, dekloriranje in dezodoracijo.

Krma za perutnino

Nove raziskave so dokazale, da lahko oglje iz kokosovih lupin nahrani govedo, prašiče in drugo perutnino. Ta hrana za oglje iz kokosovih lupin lahko zmanjša bolezni in podaljša njihovo življenje.

Osebna nega

Ker ima oglje kokosove lupine neverjetne vlažilne in čistilne lastnosti, se uporablja v izdelkih za osebno nego, kot so mila, zobna pasta itd. V trgovinah lahko najdete tudi nekaj priljubljenih izdelkov za beljenje zob s kokosovim ogljem v prahu.