Posted on

Tvornica briketa od kokosovog ugljena : Kako napraviti brikete od drvenog ugljena od ljuske kokosovog oraha?

Tvornica briketa od kokosovog ugljena : Kako napraviti brikete od drvenog ugljena od ljuske kokosovog oraha?

https://youtu.be/9PJ41nGLUmI

Ljuska kokosa sastoji se od kokosovih vlakana (do 30%) i srži (do 70%). Sadržaj pepela mu je oko 0,6%, a lignina oko 36,5%, što pomaže da se prilično lako pretvori u drveni ugljen.

Drveni ugljen od ljuske kokosovog oraha prirodno je i ekološki prihvatljivo biogorivo. To je najbolja zamjena za gorivo protiv drva za ogrjev, kerozina i drugih fosilnih goriva. Na Bliskom istoku, poput Saudijske Arabije, Libanona i Sirije, briketi od kokosovog ugljena koriste se kao ugljen za nargile (ugljen za nargile). Dok se u Europi koristi za BBQ (roštilj).

Ovladajte tehnikom Kako napraviti brikete od drvenog ugljena od kokosovih ljuski, to će vam donijeti veliko bogatstvo.

Gdje pronaći jeftine i izdašne ljuske kokosa?
Da biste izgradili profitabilnu proizvodnu liniju za brikete od drvenog ugljena od kokosovog oraha, prvo trebate prikupiti velike količine ljuski kokosovog oraha.

Ljudi često odbacuju ljuske kokosa nakon što popiju kokosovo mlijeko. U mnogim tropskim zemljama koje su bogate kokosovim orahom, možete vidjeti mnoge kokosove ljuske nagomilane na cestama, tržnicama i pogonima za preradu. Indonezija je raj za kokos!

Prema statistici koju nudi Organizacija za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih naroda (FAO), Indonezija je najveći svjetski proizvođač kokosa, s ukupnom proizvodnjom od 20 milijuna tona u 2020. godini.

Indonezija ima 3,4 milijuna hektara plantaža kokosa koje podržava tropska klima. Sumatra, Java i Sulawesi su glavna područja berbe kokosa. Cijena kokosove ljuske je toliko niska da se na ovim mjestima može nabaviti u izobilju kokosove ljuske.

Kako napraviti brikete od kokosovog ugljena?
Proces izrade drvenog ugljena od kokosove ljuske je: karbonizacija – drobljenje – miješanje – sušenje – briketiranje – pakiranje.

Karboniziranje
Stavite kokosove ljuske u peć za karbonizaciju, zagrijte na 1100°F (590°C), a zatim ih karbonizirajte u bezvodnim uvjetima, bez kisika, na visokoj temperaturi i pod visokim tlakom.

Imajte na umu da karbonizaciju morate izvršiti sami. Ne prodajemo takav stroj da vam pomogne karbonizirati ljuske kokosa.

Naravno, možete odabrati i vrlo jeftinu metodu karbonizacije. Odnosno spaljivanje ljuske kokosa u velikoj jami. Ali cijeli proces može trajati 2 sata ili više.

Drobljenje

Ugljen od ljuske kokosovog oraha zadržava oblik ljuske ili se nakon karbonizacije raspada na komade. Prije izrade briketa od drvenog ugljena, upotrijebite drobilicu s čekićem da ih zdrobite u prah od 3-5 mm.

Upotrijebite drobilicu s čekićem za usitnjavanje ljuske kokosa

Prah kokosovog ugljena mnogo je lakše oblikovati i može smanjiti trošenje stroja. Što je čestica manja, lakše se preša u brikete od drvenog ugljena.

Miješanje

Kako ugljen kokosov prah nema viskoznost, potrebno je dodati vezivo i vodu prahu ugljena. Zatim ih zajedno pomiješajte u mikseru.

 1. Vezivo: Koristite prirodna veziva za hranu poput kukuruznog škroba i škroba kasave. Ne sadrže nikakva punila (antracit, glinu itd.) i 100% su bez kemikalija. Obično je omjer veziva 3-5%.
 2. Voda: Vlažnost drvenog ugljena treba biti 20-25% nakon miješanja. Kako znati je li vlaga u redu ili nije? Zgrabite šaku miješanog drvenog ugljena i uhvatite ga rukom. Ako se prah drvenog ugljena ne odvoji, vlažnost je dosegla standard.
 3. Miješanje: Što se potpunije miješa, to je veća kvaliteta briketa.

Sušenje

Sušilica je opremljena tako da sadržaj vode u prahu kokosovog ugljena bude manji od 10%. Što je niža razina vlage, to bolje gori.

Briketiranje

Nakon sušenja, ugljični kokosov prah se šalje u stroj za briketiranje valjkastog tipa. Pod visokom temperaturom i visokim pritiskom, prah se briketira u kuglice, a zatim se glatko kotrlja prema dolje sa stroja.

Oblici kuglica mogu biti jastučasti, ovalni, okrugli i četvrtasti. Kokosov ugljen u prahu se briketira u različite vrste kuglica

Pakiranje i prodaja

Pakirajte i prodajte brikete od kokosovog ugljena u zatvorenim plastičnim vrećicama.

Briketi od kokosovog drvenog ugljena savršena su alternativa tradicionalnom ugljenu

U usporedbi s tradicionalnim ugljenom, ugljen od kokosove ljuske ima izvanredne prednosti:· · ·

 • To je 100% čisti prirodni drveni ugljen iz biomase bez dodanih kemikalija. Jamčimo da ne zahtijeva sječu stabala!
 • Jednostavno paljenje zahvaljujući jedinstvenom obliku.
 • Dosljedno, ravnomjerno i predvidljivo vrijeme sagorijevanja.
 • Dulje vrijeme gorenja. Može gorjeti najmanje 3 sata, što je 6 puta više od tradicionalnog drvenog ugljena.
 • Zagrijava se brže od ostalih drvenih ugljena. Ima veliku kaloričnu vrijednost (5500-7000 kcal/kg) i gori toplije od tradicionalnih ugljena.
 • Čisto gorenje. Bez mirisa i dima.
 • Manji preostali pepeo. Ima znatno manji sadržaj pepela (2-10%) od ugljena (20-40%).
 • Za roštilj je potrebno manje ugljena. 1 funta drvenog ugljena od ljuske kokosovog oraha jednaka je 2 funte tradicionalnog drvenog ugljena.

Upotreba briketa od kokosovog ugljena:

 • Drveni ugljen od kokosove ljuske za vaš roštilj
 • Aktivni kokosov ugljen
 • Osobna higijena
 • Hrana za perad